Ανάγκη μειωμένου ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά - Ψήφισμα Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Ανάγκη μειωμένου ΦΠΑ
στα Ιόνια Νησιά
Ψήφισμα Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στην 28η Τακτική Συνεδρίασή του, στις 23.12.2021, έλαβε την απόφαση να εκδοθεί Ψήφισμα, αναφορικά με την ανάγκη της θέσπισης μειωμένου ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά.

ΔΙΒΑΣΤΕ επίσης:
και

Τα μέλη του ανωτέρω Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν περαιτέρω το εν λόγω Ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εξωτερικών, στον Υπουργό Οικονομικών, στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Νομού Κέρκυρας, στους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και στους Έλληνες ευρωβουλευτές, προκειμένου να λάβουν γνώση για το ως άνω ζήτημα.

Την ανάγκη μειωμένου ΦΠΑ και στα Ιόνια Νησιά την επέβαλαν η αδικία, η ανισονομία και η ανισότητα εις βάρος των Ιονίων Νήσων, που προκάλεσαν οι κυβερνητικές πρακτικές, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα επαναφοράς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μόνον στα νησιά του Αιγαίου.

Δεδομένου ότι τα Ιόνια Νησιά είναι παραμεθόρια περιοχή, έχουν πληγεί εξ ίσου με τα νησιά του Αιγαίου από την παρατεταμένη οικονομική, υγειονομική και κοινωνική κρίση. Ως εκ τούτου, είναι ολοφάνερο το ότι δικαιούνται την ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα που επιβάλλει το άρθρο 101 του Συντάγματος για τις νησιωτικές περιοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΔΩ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την ανωτέρω ενέργειά του ζήτησε από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες επί τούτου, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κομισιόν και το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών, ώστε να θεσπιστεί ανεμπόδιστα η μείωση του ΦΠΑ και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

Για το παραπάνω θέμα έκανε ερώτηση ο βουλευτής Κυρ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (αρ. 4442, 5.4.2022), προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Τουρισμού, και τον Υπουργό Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.4.2022.

μειωμενος ΦΠΑ Ιονια Νησια Ψηφισμα Κερκυρα Διαποντια Νησια, φορος, φορολογια, Ιονιο Νησοι επτανησα Διαποντιοι Νησοι, ιωνιο πελαγος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ