ΣΜΥΡΝΗ 1922: Το ΜΥΣΤΙΚΟ του ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

ΣΜΥΡΝΗ 1922:
Το ΜΥΣΤΙΚΟ του ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας παρουσιάζει τον νέο κύκλο εργαστηρίων με τίτλο «Σμύρνη 1922: Το μυστικό του σπασμένου καθρέφτη». Πρόκειται για ένα βιωματικό παιχνίδι υπόδυσης ρόλων που διαδραματίζεται στην Σμύρνη του 1922 λίγο πριν την καταστροφή.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα-περσόνα, κάτοικο της Σμύρνης και να λάβουν μέρος σε μια ιστορία κατασκοπείας και ίντριγκας. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και να ξετυλίξουν το πολυπολιτισμικό «κουβάρι» των σχέσεων μεταξύ της Αγγλίας, της Γαλλίας των Τούρκων και των Αρμένιων που βρισκόταν στην περιοχή.

Το αποτέλεσμα της ιστορίας θα καθοριστεί από τις αποφάσεις των συμμετεχόντων με άξονα τα γενικότερα ιστορικά στοιχεία της εποχής.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να καλλιεργήσουν την φαντασία τους μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και να κοινωνικοποιηθούν.

Έναρξη: 15 Μαΐου 2022

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα 8 άτομα

Θα πραγματοποιηθούν 2 τμήματα

Πέμπτη: 18:00-21:00 και Κυριακή: 18:00-21:00

Στον πολυχώρο του ΕΜΘ

Το κόστος των εργαστηρίων μηνιαίως είναι 25€

Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Γιώργος Χονδρόπουλος

Εγγραφές & πληροφορίες στο 2551036663 & info@emthrace.org

ΠΗΓΗ: ΕΜΘ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.5.2022.

ΣΜΥΡΝΗ 1922 ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ, Εθνολογικο Μουσειο Θρακης καθρεπτης βιωματικο παιχνιδι υποδυση ρολων μικρασιατικη καταστροφη ρολος, χαρακτηρας περσονα, κατοικος Σμυρνης κατασκοπεια ιντριγκα καθημερινοτητα ελληνες Μικρα Ασια πολυπολιτισμικοτητα Αγγλια Γαλλια Τουρκοι Αρμενιοι φαντασια διαδραστικο παιγνιδι κοινωνικοποιηση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ