ΜΠΑΖΙΛ ΖΑΧΑΡΩΦ - Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ και το ΕΒΡΑΪΚΟ ΦΥΛΑΚΤΟ - του Β. Σ. Κάρτσιου

ΜΠΑΖΙΛ ΖΑΧΑΡΩΦ
Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
και το ΕΒΡΑΪΚΟ ΦΥΛΑΚΤΟ

Του Βασίλη Σ. Κάρτσιουbas.karts52@gmail.com

 

Η ελληνική βιβλιογραφία για τον Μπάζιλ Ζαχάρωφ είναι εξωφρενικά ανύπαρκτη, όπως τέτοια είναι και η αξιοπιστία του καθεστωτικού αφηγήματος για την καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Ο αποκρυφιστής Ρενέ Γκενόν τοποθέτησε τον Ζαχάρωφ σε ηγετική θέση στο χώρο της «αντιμύησης», δίπλα σε τύπους όπως ο κόμης του Σαιν Ζερμαίν ή ο ροδόσταυρος σερ Φράνσις Μπέικον. Η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια ιστορία, την περίοδο πριν και μετά τον Μεγάλο Πόλεμο, είναι ελλιπής χωρίς την αναφορά της καταλυτικής παρουσίας του μεγαλύτερου πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις και μόνιμου αντιπρόσωπου επί 30 έτη της Vickers, της μεγαλύτερης πολεμικής βιομηχανίας του κόσμου την περίοδο πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 380 σελίδων βιβλιο για το πιο σκοτεινό πρόσωπο του Μεγάλου Πολέμου και την εμπλοκή του στην δημιουργία του Εθνικού Διχασμού και τη μικρασιατική καταστροφή είναι το μοναδικό βιβλίο για τον Μπάζιλ Ζαχάρωφ στην ελληνική βιβλιογραφία.

Έκανε την πρώτη έκδοσή του το 2018, και την 2η έκδοσή του, το 2020.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός (Ερμού 61, ΤΚ 54623 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-282.782).

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 5.1.2021.


ΜΠΑΖΙΛ ΖΑΧΑΡΩΦ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΕΒΡΑΙΚΟ ΦΥΛΑΚΤΟ, ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΥΛΑΧΤΟ, Καρτσιος, ελληνικη βιβλιογραφια Ζαχαροφ καθεστως αφηγημα καταστροφη Ελληνισμος Μικρα Ασια αποκρυφιστης αποκρυφισμος Ρενε Γκενον αντιμυηση κομης του σεν Σαιν Ζερμαιν ζερμεν ροδοσταυρος ροδοσταυροι Σερ Φρανσις Μπεικον ευρωπαικη παγκοσμια ιστορια, Μεγαλος Πολεμος, πρακτορας Ιντελιτζενς Σερβις Βικερς Vickers, πολεμικη βιομηχανια Β Παγκοσμιος Α, βιβλιο Εθνικος Διχασμος μικρασιατικη καταστροφη εβραιος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ