Ιστορικά Καφέ: Μια Συνάντηση Ιδεών

Ιστορικά Καφέ:
Μια Συνάντηση Ιδεών

O Δρόμος Ιστορικών Καφέ ταξίδεψε στην Πορτογαλία 17-22 Μαΐου 2022 με αφορμή τη συνδιοργάνωση του Forum «Ιστορικά Καφέ: Μια Συνάντηση Ιδεών» («Historic Cafes: A Meeting of Ideas») που διεξήχθη στην Κοΐμπρα. Συγκεκριμένα η εκτελεστική ομάδα του HCR αποτελούμενη από τον Route Manager Γιώργο Λοβέρδο και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Τύπου Μαρία Μυστακίδου, επισκέφθηκε την Κοϊμπρα προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία στο Forum με στόχο και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και χάραξη κοινής πορείας με τους Πορτογάλους Εταίρους.

Από την πρώτη μέρα του Συνεδρίου. 
Από αριστερά: Fernando Franjo, δημοσιογράφος, ιστορικός & συγγραφέας, Ambasador του HCR στην Ισπανία, Vitor Marques, πρόεδρος της Ένωσης Ιστορικών Καφέ Πορτογαλίας, συνιδιοκτήτης του Ιστορικού Καφέ Santa Cruz, Ambasador του HCR και Γιώργος Λοβέρδος, Route Manager HCR.

Ο Route Manager του Δρόμου Ιστορικών Καφέ, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου μετέφερε επίσης τον χαιρετισμό του Ιδρυτή και Προέδρου του HCR, Βασίλη Σταθάκη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη εφικτό να είναι παρών στη συνδιοργάνωση.

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ιστορικό Καφέ Santa Cruz, στην Κοΐμπρα (20 & 21 Μαΐου) με αφορμή την αρχή των εορτασμών για τα 100 χρόνια του Καφέ. Το Santa Cruz είναι μέλος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ, και ένα από τα εμβληματικότερα Καφέ της Πορτογαλίας. Το Συνέδριο ήταν μια συνδιοργάνωση του Δρομου Ιστορικών Καφέ, της Ενωσης Ιστορικών Καφέ της Πορτογαλίας και του Ιστορικού Καφέ Santa Cruz.

Νωρίτερα, η εκτελεστική ομάδα του HCR είχε επισκεφθεί μερικά από τα πιο σημαντικά Ιστορικά Καφέ στη Λισαβόνα και συνομίλησε με τους επικεφαλής τους. Εκτός των άλλων επισκέφθηκαν το εμβληματικό A Brasileira do Chiado, όπου συνομίλησε με την υπεύθυνη του Καφέ Sónia Felgueiras, το Historic Antiga Confeitaria de Belem, όπου και συνομίλησε με την υπεύθυνη και εκ των συνιδιοκτητών της επιχείρησης Penelope Clarinha, το Martinho da Arcada, αγαπημένο Καφέ του Φερνάντο Πεσσόα, το Historic Cafe – Pastelaria Versailles, το Antiga Confeitaria National, κ.α.

ΠΗΓΗ: Δρόμος Ιστορικών Καφέ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.6.2022.

Ιστορικα Καφε κοιμπρα πορτογαλια σταθακης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ