Ξεκινά η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρουπόλεως!

Ξεκινά η λειτουργία
του Αρχαιολογικού Μουσείου
Αλεξανδρουπόλεως!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΑΚΗ, ΕΔΩ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης είναι ένα δημόσιο μουσείο που υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, περιφερειακής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η οικοδόμηση του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 2016 με την αξιοποίηση των πιστώσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013». Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου ολοκληρώθηκε το 2022 με δαπάνες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».

Στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στο χερσαίο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου αφηγούνται την ιστορία της περιοχής από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στις 20.00 από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

ΠΗΓΗ: Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης - ΕΦΑ Έβρου, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.6.2022.

Τραιανουπολις, Τραιανουπολη εβρου 2ος αιωνας μΧ, μωρο, αγαλματιδιο μωρου, Αρχαιολογικο Μουσειο Αλεξανδρουπολης Εφορεια Αρχαιοτητων Εβρου Αρχαιολογια Αλεξανδρουπολεως δημοσιο εβρος, Υπουργειο Πολιτισμου 2016 2022 ανασκαφες προιστορια ρωμαικη εποχη Μενδωνη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ