Η πόλις Δίκτα, η σημασία του σείστρου, τα αρχαιοαστρονομικά σφραγίσματα και οι μινωικές κτηνοτροφικές καταγραφές στη Γραμμική Β

Η πόλις Δίκτα,
η σημασία του σείστρου,
τα αρχαιοαστρονομικά σφραγίσματα
και οι μινωικές
κτηνοτροφικές καταγραφές
στις πινακίδες Γραμμικής Β

Το Σάββατο 27.8.2022 και ώρα 19:30 ο δρ. Μηνά Τσικριτσής συμμετέχει σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Άγιος Χαράλαμπος στο Οροπέδιο Λασυθίου.

 Το θέμα της ομιλίας του, εκτός της πόλεως Δίκτα, θα είναι η σημασία του σείστρου και θα ερμηνεύσει αρχαιοαστρονομικά τα σφραγίσματα που βρήκε ο κ. Κ. Δαβάρας, στο σπήλαιο Γεροντομουρί που ανέσκαψε κ.ά.

ΔΕΙΤΕ την ομιλία (μετά το 16ο λεπτό έως το 58ο λεπτό), ΕΔΩ.

Όσοι μπορούν να έλθουν, στην διαδρομή να προσέχουν μετά την είσοδο στο Οροπέδιο στα δεξιά του δρόμου, διότι έχουμε σημάνει σε ταμπέλες, τα βασικά Μινωικά Σύμβολα τον Διπλό Πέλεκυ και τα Κέρατα Καθοσιώσεως μέχρι το χωριό!

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.8.2022.

πολις Δικτα, σειστρο αρχαιοαστρονομικα σφραγισματα μινωικη κτηνοτροφια πινακιδα πινακιδες Γραμμικη Β χωριο Αγιος Χαραλαμπος Οροπεδιο Λασυθιου κρητης λασιθιου λασιθι λασυθι Τσικριτσης, κρητη πολη Δεικτα, Δεικτη Δικτη αρχαιοαστρονομια σφραγισμα σφραγιδα Δαβαρας, σπηλαιο γεροντομουρι ανασκαφη Μινωικα Συμβολα διπλους Διπλος Πελεκυς λαβρυς Κερατα Καθοσιωσεως Κερατο Καθοσιωσης Κερας Καθοσιωση μινωικα κτηνοτροφικα προιοντα Μινωικο Συμβολο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ