ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ του ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΥ Γ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ στην ΑΝΔΡΟ - «Οι Δράκοι της Θάλασσας»

ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ
του ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΥ
Γ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ στην ΑΝΔΡΟ
«Οι Δράκοι της Θάλασσας»

«Οι Δράκοι της Θάλασσας» - Το ταξίδι συνεχίζεται…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΔΡΑΚΟΥΣ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Ο τραγουδοποιός, ποιητής και εικαστικός Γιώργος Σταυρακάκης, παρουσιάζει την ενότητα χειροποίητων καραβιών "Οι Δράκοι της Θάλασσας", στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ" στην Χώρα της Άνδρου. Καράβια από ανακυκλώσιμα υλικά με βάση το ξύλο και το μέταλλο.

Δημιουργίες που θα μπορούσαν να ανήκουν σε έναν συμβολικό κινηματογραφικό κόσμο, όπως σε μια ταινία του Τιμ Μπάρτον, μία ταινία αναζήτησης και εξερεύνησης, αχαρτογράφητων ακτών και κόσμων που δεν έχει δει ξανά άνθρωπος.

"Οι Δράκοι της Θάλασσας" είναι η δεύτερη δημιουργική ενότητα του καλλιτέχνη και παρουσιάζεται από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ" στο Νημποριό της Άνδρου.

Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Λασυθίου Κρήτης μεγάλωσε στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει οκτώ προσωπικούς δίσκους και πολλές ποιητικές συλλογές. Έχει επίσης πολλές συμμετοχές ως δημιουργός και ερμηνευτής στην ελληνική και ξένη δισκογραφία, ενώ ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες. Η τελευταία του ενασχόληση με την κατασκευή καραβιών βρήκε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες ώρες του, όταν δεν γράφει τραγούδια ή ποιήματα. Τα υλικά κατασκευής των καραβιών είναι κυρίως ανακυκλώσιμα με βάση το ξύλο και το μέταλλο.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.8.2022.

ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΣ Δρακοι της Θαλασσας δρακος Θαλασσα ταξιδι τραγουδι ποιητης εικαστικος χειροποιητο καραβι Χωρα ανδρου Καραβια ανακυκλωσιμα υλικα ξυλο μεταλλο Δημιουργια συμβολικος κινηματογραφικος κοσμος, ταινια Μπαρτον, αναζητηση εξερευνηση αχαρτογραφητη ακτη κοσμοι Νημποριο Ιεραπετρα λασυθιου λασιθιου κρητης, κρητη Ηρακλειο δισκος ποιητικη συλλογη δισκογραφια, ανθολογια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ