Φόρεμα αρχαίας Ελληνίδας θεάς, του Gucci, σε έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Ν.Υόρκης – και όχι στην Ελλάδα! - του Γ. Λεκάκη

Φόρεμα αρχαίας Ελληνίδας θεάς,
του Gucci,
σε έκθεση
στο Μητροπολιτικό Μουσείο
Νέας Υόρκης
– και όχι στην Ελλάδα!

Του Γιώργου Λεκάκη

Ο Tom Ford σχεδίασε το 2003 για την Gucci, ανάμεσα σε άλλα, και ένα φόρεμα αρχαίας Ελληνίδας θεάς, κατά την φαντασία του. Διαποτισμένο με την αρχαία ελληνική γυναικεία γοητεία, όπως έλεγε.

Ήταν αποκλειστικά για την φθινοπωρινή συλλογή της Gucci του 2003, η οποία είχε εκτεθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέα Υόρκης.

Οι κριτικοί το έκριναν ως «άψογη χειροτεχνία, από λεπτό μετάξι σε καφέ-σοκολατί χρώμα, που κάνει την γυναίκα να φαίνεται λαμπερότερη». Συνδυαζόταν με αρχαία ελληνικά σανδάλια. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης "Τα 105 είδη υποδημάτων των αρχαίων Ελλήνων".

Φυσικά δεν είναι ο μόνος οίκος υψηλής ραπτικής, που εμπνεύστηκε από την αρχαία Ελλάδα… - ΔΙΑΒΑΣΤΕ και για τον ΟΙΚΟ VERSACE, ΕΔΩ.

O Οίκος Gucci ιδρύθη το 1921 από τον Guccio Gucci (1881 - 1953) στην Φλωρεντία της Τοσκάνης στην Ιταλία.

ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης "Παραδοσιακές φορεσιές". ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.7.2015.


Gucci αρχαιο φορεμα αρχαια Ελληνιδα θεα Νεα Υορκη Ελλαδα φορντ Ford 2003 γκουτσι ελληνικο ελληνικη γυναικεια γοητεια, φθινοπωρινη συλλογη κολεξιον φθινοπωρο Μητροπολιτικο Μουσειο Τεχνης Νεας Υορκης χειροτεχνια μεταξι καφε σοκολατι χρωμα, αρχαια ελληνικα σανδαλια φορεματα οικος υψηλης ραπτικης, 1921 Φλωρεντια Τοσκανη Ιταλια ενδυση υποδηση ενδυμασια υψηλη ραπτικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ