Να μη γίνει ιδιωτικό κατάστημα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης!!! Το Νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση παραμονές εκλογών και θα εφαρμοστεί από υπηρεσιακές κυβερνήσεις

Ο κρητικός λαός να προστατεύσει
το Αρχαιολογικό Μουσείο του,
να μη γίνει ιδιωτικό κατάστημα!
Το Νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση
παραμονές εκλογών
και θα εφαρμοστεί
από υπηρεσιακές κυβερνήσεις

Κείμενο Τοπικού Παραρτήματος Κρήτης του ΣΕΑ για το Νομοσχέδιο για τα 5 Μουσεία:

«Το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για ακόμα μία φορά καταδικάζει την υποβολή του Νομοσχεδίου, από την αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ, στη διαδικασία της διαβούλευσης για την μετατροπή των 5 εμβληματικών Μουσείων της Χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ανάμεσα στα οποία και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Το Νομοσχέδιο αυτό θα τεθεί προς ψήφιση παραμονές των Εθνικών Εκλογών και πιθανά θα εφαρμοστεί από Υπηρεσιακές Κυβερνήσεις.

 Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά την ψήφιση για το μακροχρόνιο δανεισμό αρχαίων, τα σκάνδαλα της νομιμοποίησης της αρχαιοκαπηλικής Συλλογής Στερν, την προσπάθεια εκμετάλλευσης του διαχρονικού αιτήματος για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, εν μέσω της πρωτοφανούς συνταγματικής εκτροπής που έλαβε χώρα με τις υποκλοπές καθώς και μία σειρά άλλων αντιλαϊκών νομοθετημάτων, όπως είναι ο Νόμος για την υποβάθμιση των σπουδών και του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας.

 Οι στόχοι που τίθενται στο προς ψήφιση Νομοσχέδιο επιτυγχάνονται όλοι εδώ και χρόνια από τα Κρατικά Μουσεία με την πολυσχιδή δράση τους, ενώ δεν εισάγει  τίποτα  καινούργιο πέρα από τα διορισμένα Διοικητικά Συμβούλια, με τις παχυλές αμοιβές από το υστέρημα των πολιτών, που θα αποφασίζουν για τη διαχείριση των αρχαίων και των εσόδων του Ελληνικού λαού.

 Το πώς θα λειτουργούν τα διορισμένα Διοικητικά Συμβούλια έγινε πρόσφατα αντιληπτό με την απόλυση του Επιστημονικού Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκου Καλτσά, λόγω της διαφωνίας του με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για τους χειρισμούς στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλικής Συλλογής Στερν.

 Δηλώνουμε ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης θα μας βρουν αντιμέτωπους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ, τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και όλους τους πολίτες, να σταθούμε απέναντι στην καταστροφική πολιτική που ετοιμάζεται να ακυρώσει τον δημόσιο χαρακτήρα των αρχαιοτήτων και των Μουσείων και να μετατρέψει τα πάντα σε ιδιωτικά καταστήματα.

 Ο Κρητικός Λαός να προστατεύσει το Αρχαιολογικό Μουσείο του!».

ΠΗΓΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ / ΣΕΑ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.1.2023.

Κρητικος Λαος προστασια Αρχαιολογικο Μουσειο νομοσχεδιο ψηφιση Εθνικες Εκλογες Υπηρεσιακη Κυβερνηση Κρητη ΣΕΑ Μουσεια αρχαιολογος νομος αυταρχικη ΝΔ, διαβουλευση μετατροπη Νομικο Προσωπο Δημοσιου Δικαιου, ΝΠΔΔ Αρχαιολογικα Ηρακλειου Ηρακλειο κρητης μακροχρονιος δανεισμος αρχαιων, αρχαιοτητων σκανδαλο νομιμοποιηση αρχαιοκαπηλικη Συλλογη Στερν, επιστροφη γλυπτα Παρθενωνας, συνταγματικη εκτροπη υποκλοπη αντιλαικα νομοθετηματα υποβαθμιση σπουδες καλλιτεχνικος κοσμος αρχαιοκαπηλια Παρθενων Ακροπολης ακροπολη Κρατικα διορισμενο Διοικητικο Συμβουλιο, ΔΣ διαχειριση αρχαια εσοδα Ελληνικος λαος απολυση Επιστημονικος Διευθυντης Κυκλαδικης Τεχνης Καλτσας, διαφωνια Υπουργειο Πολιτισμου ΥΠΠΟΑ, πολιτισμος καταστροφικη πολιτικη δημοσιο δημοσιος χαρακτηρας αρχαιοτητες ιδιωτικο καταστημα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ