Ελλάδα-Κύπρος μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων. Η ώρα της κρίσης: πατριώτες ή προδότες; - του Κρ. Σαντζίλιο

Ελλάδα-Κύπρος μεταξύ
Αμερικανών και Τούρκων.
Η ώρα της κρίσης:
πατριώτες ή προδότες;

Του ελληνιστή Κρεσέντσιο Σαντζίλιοsa.crescenzio@gmail.com

 

 Se non è vero, è ben trovato, λένε στην Ιταλία.

Οπότε, ωραίος, τέλειος αντιπερισπασμός του «φιλέλληνα» Μενέντεζ να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες και μαζί όλους τους αφελείς που είμαστε με μια δήθεν «αθώα» Διαδικτυακή Συνάντηση μιας «Κοινοβουλευτικής Ομάδας 3+1» με Ελλάδα, Κύπρο και, ως κατάλληλη «κάλυψη», ένα άσχετο Ισραήλ, υπό την απαραίτητη «οδηγία» του «μαϊντανού» ΗΠΑ δήθεν για μια «συζητησούλα» περί «προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας, οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο, πολύ πιθανόν πρελούδιο για την αμερικανική μεσολαβητική επέμβαση «διαμοιρασμού ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου, «πακέτο» με το Αιγαίο»[1].

 Ο Μενέντεζ λοιπόν ως «λαγός», υπεράνω πάσης υποψίας(!!), του Μπάιντεν-Χόκστάιν και ενός τάδε Τσάφου ως «αμερικανού συμβούλου» του Μητσοτάκη.

 Από μια άποψη μπορεί και να είναι κατανοητός ο Αμερικανός γερουσιαστής: ότι δεν δίνει, λέει, στην Τουρκία με τα F35 και τα F16, με το «κόλπο» της καμουφλαρισμένης προπαρασκευαστικής «συνάντησης», έμμεσα, μουλωχτά, και με πολλαπλάσια αξία δέχεται να της δοθεί, εν είδη θαλάσσιας κυριαρχίας, κάτι που, εν γνώσει του, θα προκαλέσει τον προσεχή ακρωτηριασμό της Ελλάδας στην ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα της, και μαζί θα προκαλέσει την εξόντωση του ελλαδο-κυπριακού Ελληνισμού σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με την ταυτόχρονη εξαέρωση κάθε ζωτικής θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας με τα στοιχεία του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, πραγματοποιώντας έτσι το προαιώνιο όνειρο των Τούρκων να γίνουν συνιδιοκτήτες του ελληνικού Αιγαίου, στο οποίο η παρουσία τους βάσει της UNCLOS, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι παραπάνω από αμελητέα, και να έχουν κι αυτοί ένα δικό τους Mare Nostrum, άσχετο κι αν με αυτόν τον τρόπο διαλύεται κυριολεκτικά και παρά φύση η συνοχή της Ελλάδας μεταξύ ηπειρωτικής χώρας και νησιά σε κεντρικό / ανατολικό Αιγαίο συμπεριλαμβανομένου και του συμπλέγματος του Καστελλόριζου.

 Τεράστια καταστροφή για την Ελλάδα και τη Κύπρο στην οποία η πρωτοβουλία του Μενέντεζ δεν είναι φυσικά αμέτοχη, τουναντίον, και αυτό πρέπει δεόντως να επισημανθεί για τον ίδιο και για τους Έλληνες άμεσα ενδιαφερόμενους.

 Βέβαια οι προϋπάρχουσες βαρύτατες, θα ‘λεγε κανείς ως και εγκληματικές αμαρτίες των Μητσοτάκη/Δένδια στη «συμφωνία» δήθεν ΑΟΖ με την Αίγυπτο το 2020, δηλαδή: η τραγική «μερική» ΑΟΖ, η τραγική άρνηση επήρειας ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας ελληνικών νησιών, μεγάλων και μικρών κατά παράβαση της UNCLOS, η τραγική τομή αποξένωσης και διαχωρισμού ΑΟΖ με Κύπρο, το τραγικό τεράστιο «δώρο» θάλασσας στην Αίγυπτο με άρνηση μέσης γραμμή βγαίνουν τώρα όλες στην επιφάνεια για να καταδικάσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε μια άνευ προηγούμενου εκτεταμένη απώλεια κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων με αντίστοιχο κέρδος της Τουρκίας - ναι, ακριβώς, η Τουρκία, ένα όνομα που εντέχνως δεν αναφέρεται (κρύβεται) από τον «φιλέλληνα» Μενέντεζ και τους «συνομιλητές» του Έλληνες, Κύπριους και Ισραηλινούς, αλλά κομβικά εννοείται παντού, στο μυαλό κατ’ αρχήν των «καλών φίλων και συμμάχων» Αμερικανών, στο μυαλό του «σεσημασμένου» προφήτη-factotum Χόκστάιν[2], αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ και στο μυαλό του Τσάφου, ο οποίος μόνο ως Έλληνας δεν μίλησε στην ανάρτησή του στο Twitter στις 8.12.2020[3], αλλά ως πραγματικός Τούρκος σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας Μητσοτάκη.

 Πολλά λοιπόν, πάμπολλα τα εγκλήματα και οι προδοτικές πράξεις των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1996 έως σήμερα στα διεθνή πολιτικά θέματα..

 Στα τραγικά που είπαμε λίγο παραπάνω, προστίθεται και η ύψιστη τραγικότητα της παντελούς έλλειψης κάποιου υποστηρικτικού ελληνικού χάρτη που να παρουσιάζει την κυριαρχική ΑΟΖ όπως δικαιωματικά, βάση UNCLOS, ανήκει στην Ελλάδα, ούτε καν έναν χάρτη που να αντιγράφει απλώς τον χάρτη που δημοσίευσε η Ε.Ε.!

 Και τί συμβαίνει τώρα; Ενώ, ελλείψει αυτούσιων ελληνικών χαρτών που οι εφιάλτες ελληνικές κυβερνήσεις απέφυγαν να παρουσιάσουν, θα έπρεπε τουλάχιστον οι ίδιες να υιοθετήσουν χωρίς αργοπορία τον κοινοτικό επίσημο χάρτη που δείχνει με ενάργεια ποια πραγματικά είναι η ελληνική ΑΟΖ, άφησαν πάλι (μέγα κρίμα!) ανενόχλητη τη Τουρκία να γεμίσει τον κόσμο με τους δικούς της χάρτες επιδεικτικά συντεταγμένους pro domo sua, με ταυτόχρονη εξαφάνιση της ελληνικής θάλασσας!!

 Το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα ποτέ δεν δήλωσε επίσημα ποια θεωρεί δική της ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με Κύπρο, οπότε αυτή η ολοσχερής απουσία - την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις τήρησαν ή εκούσια με δική τους πρωτοβουλία ή υποταγμένες στον αμερικανικό παράγοντα - δίνει τώρα όχι μόνο σε Αμερικανούς και Τούρκους, αλλά και στους εγκληματικά ενδοτικούς Έλληνες το τουπέ να μας πουν: ορίστε, δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ κανένα «επί του εδάφους» ελληνικό ενδιαφέρον για ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα σε Αιγαίο/Αν. Μεσόγειο και επομένως σήμερα δεν μπορούμε παρά να υποστούμε τις αποφάσεις των ξένων επιδιαιτητών που θέλουν να «λύσουν επιτέλους» το «θαλάσσιο πρόβλημα» με την Τουρκία!

 Η τερατώδης ψευδο-ΑΟΖ με Αίγυπτο που συμφώνησαν Μητσοτάκης/Δένδιας (και είχαν την γελοία αναίδεια να μας παραμυθιάσουν πως, μαζί με εκείνη με την Ιταλία, «είχε μεγαλώσει(!!) την Ελλάδα!»), θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε προκαλέσει την αντίδραση κάποιας εντεταλμένης ανώτατης εισαγγελικής αρχής με σκοπό την ακύρωση του εκούσιου εγκληματικού εκτρώματος που παγίδευσε την Ελλάδα.

 Συνένοχος, λοιπόν, μαζί με τους πολιτικούς, στο έγκλημα ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου (που το βρίσκουμε τώρα μπροστά μας σε όλη του την άμεση επικινδυνότητα) φαίνεται να είναι και η Εξουσία της Δικαιοσύνης που πρέπει να ελέγχει τα ενδεχόμενα εθνικά ενδοτικά παραστρατήματα ή ζημιογόνα «ολισθήματα» της Εκτελεστικής Εξουσίας, αλλά σώπασε είτε με δική της επιλογή είτε παραδομένη στους πολιτικούς.

 Και έτσι μας έρχονται τώρα οι διάφοροι Τούρκοι Χόκστάιν, Τσάφος και παρέα να μας επισημάνουν με ύφος δέκα παπαγάλων ότι όπως η Ελλάδα δέχθηκε να μην υπάρχει μέση γραμμή στην ΑΟΖ της με την Αίγυπτο και αυτή η «λύση» έγινε πλέον απ’ όλους ένα παραδεκτό «προηγούμενο» και προπαντός «τετελεσμένο», δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ισχύσει το ίδιο και μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και Τουρκίας- Κύπρου.

 Επίσης, όπως η Ελλάδα υπήρξε με την Αίγυπτο «διατεθειμένη να υποχωρήσει» (και όντως υποχώρησε!!), δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ελλάδα να μην είναι πάλι «διατεθειμένη να υποχωρήσει» και με την Τουρκία, και «πακέτο» μαζί και η Κύπρος:

            1) στη μεσαία γραμμή μέσα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο ακυρώνοντας έτσι κάθε «ευσεβή πόθο» ΑΟΖ Ελλάδας με Κύπρο

                2) στη μειωμένη ή καθόλου επήρεια ΑΟΖ (όλων) των ελληνικών νησιών

                3) στη μοιρασιά της αιγιακής υφαλοκρηπίδας.

 Επί πλέον, μη έχοντας η Ελλάδα ενδιαφερθεί ποτέ να οριοθετήσει ούτε σε χάρτη την ΑΟΖ της με Τουρκία και Κύπρο, αυτομάτως αυτό σημαίνει πως οι μόνοι ισχυροί χάρτες ΑΟΖ για Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο είναι οι τουρκικοί οι οποίοι και δίνουν έναν βατό διαχωρισμό των εκεί θαλάσσιων ζωνών!

 Με άλλα λόγια και τελικά οι διάφοροι Χόκστάιν, Τσάφος και Co. πιστεύουν και θεωρούν πως η διαμόρφωση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου μπορεί να χρησιμεύσει σαν μοντέλο για την διαμόρφωση ΑΟΖ Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, ότι πρόκειται δηλαδή για δύο περιπτώσεις καρμπόν που «λύνονται» με τον ίδιο τρόπο.

 Δεν χρειάζεται να βάλουμε πλάι-πλάι τους δύο χάρτες ΑΟΖ, Ελλάδας-Αιγύπτου με την ανοιχτή θάλασσα αναμεταξύ τους και χωρίς ενδιάμεσα νησιά και Ελλάδας-Τουρκίας με το Αιγαίο αναμεταξύ τους και ενδιάμεσα εκατοντάδες ελληνικά νησιά, νησάκια, βραχονησίδες από τις ανατολικές ηπειρωτικές ελληνικές ακτές έως τις δυτικές ηπειρωτικές τουρκικές ακτές, για να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατή καμία σύγκριση και επομένως καμμία πιθανότητα αναλογικής εφαρμογής.

 Επομένως και ως εκ τούτου οποιαδήποτε ενδεχόμενη συζήτηση που δήθεν πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να είναι παρά εκ του πονηρού, παραπλανητική, απλώς και μόνο για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η αμερικανική επιδίωξη/πατέντα ακρωτηριασμού στην θάλασσά της προς όφελος της «καημένης» Τουρκίας με την τόσο «μεγάλη ακτογραμμή φυλακισμένη μέσα στα ελληνικά νησιά», όπως και οι ίδιοι «δοσμένοι» Έλληνες έχουν το εφιαλτικό θράσος να εκφράζονται!!

 Βεβαίως την τεράστια γεωλογικο-γεωγραφική «λεπτομέρεια» της πλήρους ελληνικότητας του Αιγαίου (θάλασσα και υφαλοκρηπίδα) που ευνοεί την Ελλάδα οι Αμερικανοί ολετήρες «φίλοι και σύμμαχοι» (τί τους θέλεις τους εχθρούς;!) επιδιώκουν διακαώς να ανατρέψουν με την παραμορφωτική παραχώρηση στη Τουρκία όσο περισσότερων ελληνικών θαλασσών μπορούν.

 Η Ελλάδα που έχει, πρέπει να δώσει στη Τουρκία, που δεν έχει: η αμερικανική «συνταγή» μόνο για τους «άλλους», γιατί οι ίδιοι δεν την τηρούν για τον εαυτό τους! Και οι Έλληνες, διαχρονικά υποταγμένοι, δέχονται να υπακούσουν εκεί που οι Τούρκοι δεν θα δεχόντουσαν ποτέ.

 Και τότε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί το ανοσιούργημα;

 Πολύ απλό. Elementary, my dear Watson, όπως θα έλεγε ο Σέρλοκ Χολμς.

 Βάζουμε στο «καλάθι» την δήθεν ανύπαρκτη αλλά αναγκαία και επείγουσα «ενεργειακή ασφάλεια» στην Ανατολική Μεσόγειο, που παράγει «ανάπτυξη» σε μια περιοχή που χρειάζεται «σταθερότητα».

 Και επειδή δήθεν η Ελλάδα με όλες τις θάλασσες δικές της (για δείτε παρακαλώ την ΑΟΖ της στον κοινοτικό χάρτη των ευρωπαϊκών ΑΟΖ) δήθεν δεν προσφέρει τίποτα από τα τρία «ζητούμενα» και η εχθρότητά της με τη Τουρκία την καθιστά άμεση υπόλογο και των τριών,

 η μόνη λύση είναι να μοιραστεί αυτή η πλεονάζουσα ελληνική θάλασσα στα δύο, ένα μέρος στην Ελλάδα και ένα στη Τουρκία, έτσι ώστε να υπάρξει ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ «συνεργασία» και «ειρήνη» και «ενεργειακή ασφάλεια» και «ανάπτυξη» και «σταθερότητα» σε όλη τη περιοχή υπό την υψηλή επίβλεψη των ΗΠΑ. Και πάλι elementary… κλπ. κλπ., διότι για τους Αμερικανούς το ότι ανήκει στην Ελλάδα το 93% της ΑΟΖ του Αιγαίου και το 100% της υφαλοκρηπίδας αυτό δήθεν προκαλεί ανωμαλίες στην «προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας, στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία» στην Αν. Μεσόγειο, με τελικό προοπτικό αντίκτυπο στο Αιγαίο, αν και γνωρίζουν πολύ καλά πως η Ελλάδα δεν έχει καμία άμεση, αλλά μόνο μια, θα λέγαμε περιφερειακή (Κρήτη), σχέση με την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου αναφορικά με δήθεν εκεί προβλήματα «ασφάλειες, αναπτύξεις και ευημερίες» και κουραφέξαλα.

 Γενικά λοιπόν «κρύβονται» μέσα στην παραπλάνηση μιας δήθεν προκαταρτικής «συζήτησης» για την συνολική Ανατολική Μεσόγειο με «καλυμμένη» την δεύτερη σκέψη τους για την επακόλουθη βασική «τακτοποίηση» υπέρ της Τουρκίας του φλέγοντος θέματος της μοιρασιάς/συνδιαχείρισης του Αιγαίου.

 Και τότε ως πρώτο «βήμα» οργανώνουμε διαδικτυακά, όπως είπαμε, την αθώα «συνάντηση ιδεών» πάντα για τα τρία «ζητούμενα», την αναθέτουμε στον γνωστό και μη εξαιρετέο «φιλέλληνα» Μενέντεζ, έτσι ώστε κανείς να μην υποπτευθεί τίποτα σε ανύποπτο χρόνο, βάζομε μέσα και το αδιάφορο Ισραήλ που με το Αιγαίο δεν έχει καμία σχέση, δεν αναφερόμαστε ποτέ στη Τουρκία και έτσι μπαίνουν τα διαλεκτικά θεμέλια για την επόμενη φάση των καθεαυτού αποφασιστικών οριστικών συναντήσεων και συζητήσεων των ανθρώπων του Μπάιντεν και Μητσοτάκη που θα βγάλουν «το φίδι απ’ τη τρύπα».

 Η Τουρκία είναι απούσα, φαίνεται σαν να μην υπάρχει, για να μη δημιουργήσει υπόνοιες. Όλοι όμως «δουλεύουν» γι’ αυτήν, και ειδικά οι Έλληνες.

 Η Κύπρος όμως τί μέρος του λόγου είναι; Όπως η Ελλάδα είναι το Αιγαίο, έτσι η Κύπρος είναι η Ανατολική Μεσόγειος και απλά θυματοποιείται και αυτή ακολουθώντας την Ελλάδα στη συρρίκνωση. Δεν τη γλυτώνει με τίποτα (έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα εγκληματικά δεν δήλωσε ποτέ, ούτε και ποτέ οριοθέτησε επίσημα μαζί της κοινή ΑΟΖ) οπότε η Κύπρος δεν έχει καμία ΑΟΖ με την Ελλάδα, έχει όμως μια μεγάλη ΑΟΖ με την Τουρκία με την οποία, μέσω της ΤΔΒΚ, θα μοιράζεται τα κέρδη απ’ τους δικούς της υδρογονάνθρακες.

 Ο Κύπριος πρόεδρος Χριστοδουλίδης τώρα που έδωσε carta bianca στους Αμερικανούς, θα κάνει ό, τι δεν έκανε ο Αναστασιάδης: και η Κύπρος όπως η Ελλάδα θα «αγοραστεί» με μηδέν αντίτιμο από τον αμερικανικό παράγοντα, ένα άλλο πιόνι δήθεν εναντίον της Ρωσίας, και βεβαίως εκούσιος-ακούσιος συνέταιρος των Τούρκων έτσι όπως φαίνεται να σχεδίασαν και οι Έλληνες Μητσοτάκης, Ντόκος, Τσάφος μαζί με Μπάιντεν, Ε.Ε.

 Όλα αυτά με και για την θριαμβική συμπολίτευση/εξουσία στην Ελλάδα.

 Η αντιπολίτευση όμως για όλα αυτά τί λέει; Εκκωφαντική σιωπή, όχι μόνο η «αξιωματική», αλλά και η «ελάσσονα». Δεν βλέπουν τίποτα, δεν ξέρουν τίποτα, δεν εκφράζουν τίποτα, απόλυτη βουβαμάρα, αφασία, απόλυτο μηδέν. Και διερωτάται κανείς: είναι όντως αποβλακωμένοι ή παριστάνουν τους αποβλακωμένους, διότι είναι μαθηματικά και λογικά αδύνατον να μη καταλαβαίνουν (βλέπουν) σε ποια τροχιά ξένες και ντόπιες εξουσίες πάνε να εγκλωβίσουν την Ελλάδα.

 Υπάρχει μια πλούσια θεματολογία/φιλολογία για το μέλλον της Ελλάδας η οποία θα μπορούσε να δώσει στην «αντιπολίτευση» ικανό λόγο για να προβάλλει δημόσια και καταλλήλως στους Έλληνες πολίτες εκείνο που τους κρύβει η συμπολίτευση, π.χ. τί και πώς σκοπεύουν να γίνει η Ελλάδα στο άμεσο και επόμενο μέλλον. Ό, τι και να λέμε για δήθεν «συνομωσίες» και «συνομωσιολογίες» και «σχέδια», είναι αναμφισβήτητο πως υπάρχει μια πραγματικότητα που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και εμείς χρόνια τώρα κάνουμε πως δεν την βλέπουμε: δημιουργία (Βόρειας) Μακεδονίας, πληθώρα ανεξέλεγκτων κατοχικών νατοικο-αμερικανικών βάσεων, «ελληνο-τουρκικές φιλίες» και ύποπτες μεταστροφές της Αθήνας για «διμερείς διαλόγους» μετά από καταστροφικούς σεισμούς (μήπως κάποια σχέση ο HAARP;) και τώρα σε προετοιμασία όσα είπαμε παραπάνω.

 Η λεγόμενη «αντιπολίτευση» προσποιείται πως δεν γνωρίζει/δεν θυμάται τί είπε, en passant, η Πρόεδρος της Βουλής Μπενάκη-Ψαρούδα στις 8.2.2005 στη προσφώνησή της προς τον νεοεκλεγέντα ΠτΔ Κάρολο Παπούλια: «…τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας»: τι τεράστια σύμπτωση, ακριβώς τα ίδια λόγια της μπαϊντενικής «Ομάδας 3+1» πριν από μερικές μέρες!

 Απλά λόγια «προφητικά» ή γνώριζε τα «σχέδια»; Και μπορούμε να το «ξεπεράσουμε» έχοντας νωπές τις δηλώσεις για το μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα προσεχώς;

 Ας δούμε όμως «από περιέργεια» (και ειδικά η «αντιπολίτευση») πώς παρουσιάζεται η Ελλάδα στον χάρτη που «διαδόθηκε» μαζί με τα φανταστικά ή όχι σχέδια «Φαιδώρα» και «Overkill» και, σχετικά με το Αιγαίο που μας ενδιαφέρει, ας τον συγκρίνουμε με τον τουρκικό χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» (αμφότεροι συνημμένοι).

 Δεν λένε τίποτα σε κανέναν; Τα πάντα κανονικά;

 Όλοι κοροϊδεύουν, απαξιώνουν, θεωρούν ανυπόστατα και χυδαία συνωμοσιολογικά τα διάφορα σενάρια/σχεδιαγράμματα που προωθούνται. Ποιος ξέρει όμως τί είναι ο τεμαχισμός του Αιγαίου έτσι όπως προβλέπεται στα προσεχή σχέδια Χόκσταιν-Τσάφο: μήπως η πρώτη φάση της πρώτης σμίκρυνσης της Ελλάδας ή είναι κι αυτό φαντα-επιστημονικό; Καμμία σχέση με «σχέδιο»;

 Πάντως, απ’ ό, τι φαίνεται, αν θέλει ο Θεός, μετά την «τακτοποίηση» του Αιγαίου/Α. Μεσόγειο για να έχουμε επιτέλους «ενεργειακή ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία» (αλήθεια, ποιος είπε πως αυτά τα τρία δεν υπάρχουν ήδη και πρέπει τώρα να τα εξασφαλίσουμε;!) αποκλειστικά και μόνο στις ελλαδο-κυπριακές «θαλάσσιες ζώνες», έχουμε στη συνέχεα πολύ μέλλον με τα διάφορα πάλι ελληνικά χερσαία σύνορα [Βουλγαρία, "(Βόρεια) Μακεδονία", Αλβανία, Τουρκική Θράκη] που «δεν είναι σωστά» και πρέπει να αλλάξουν!

 Μακάριοι οι Έλληνες πολίτες στον μακάριο ύπνο τους.

 Βέβαια, μετά από όλα ετούτα τα «προπαρασκευαστικά» για την καζάν-καζάν «λύση» και οριστικό «κόψιμο» της Ελλάδας με αρωγούς και πρωτεργάτες αμερικανικές κι ελληνικές εξουσίες, θα θέσουμε πάλι το ίδιο θέμα, με κεφαλαία γράμματα:

 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟ, ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟ;

Μιας και το θέμα είναι της πιο υψίστης εθνικής σημασίας και ως εκ τούτου το ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 44α) προβλέπει και μάλλον επιβάλλει την προσφυγή στην απόλυτα δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος με καθαρό και ευκρινές ερώτημα. Τί απαντούν όλοι;

 ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.5.2023.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

[1] βλ. Προετοιμασίες αμερικανικής μεσολάβησης διαμοιρασμού ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου («πακέτο» με Αιγαίο…), iEpikaira, 21.4.2023.

[2] βλ. κείμενό μου «Ο Αμερικανός προφήτης-factotum για ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου», ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.1.2023.

[3] βλ. iEpikaira 21.4.2023 ως άνω.

Ελλαδα Κυπρος Αμερικανοι Τουρκοι κριση πατριωτες προδοτες Σαντζιλιο, αντιπερισπασμος φιλελληνας Μενεντεζ αποπροσανατολισμος ελληνες Κοινοβουλευτικη Ομαδα Ελλας Ισραηλ, οδηγια ΗΠΑ ενεργειακη ασφαλεια οικονομια σταθεροτητα Ανατολικη Μεσογειος, αμερικη διαμοιρασμος ΑΟΖ Αιγαιο Μπαιντεν Χοκσταιν Τσαφος αμερικανος συμβουλος Μητσοτακης δενδιας Προεδρος της Βουλης Μπενακη Ψαρουδα 2005 Παπουλιας εθνικα συνορα εθνικη κυριαρχια ειρηνη ευημερια ασφαλεια χαρτης σχεδιο Φαιδωρα οβερκιλ ελληνικα χερσαια συνορα Βουλγαρια, Βορεια Μακεδονια, σκοπια Αλβανια, Τουρκικη Θρακη αλλαγη συνορων τουρκια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ