ΣΠΕΙΡΑ - ΧΡΟΝΟΣ - ΑΙΘΕΡΑΣ - του Γ. Πηλιούνη

ΣΠΕΙΡΑ - ΧΡΟΝΟΣ - ΑΙΘΕΡΑΣ

Του Γιάννη Πηλιούνηjpiliounis@gmail.com
φυσικού, MSc. ECE & CS
μηχανικού πληροφορικής και επικοινωνιακών συστημάτων

 

Κατηγορηματικά επιστημονικά δεδομένα περί της υπάρξεως του αιθέρα και του ότι αυτός αποτελεί την βασική συνθετική ουσία της ορατής ύλης, της ενέργειας και της συνείδησης, κατακλύζουν τα κέντρα ερευνών για πολλές δεκαετίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΑΙΘΕΡΑ, ΕΔΩ.

Ο διάσημος Ρώσος αστροφυσικός Δρ. Nikolai Kozyrev(*) (1908 – 1983) απέδειξε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι μία τέτοια πηγή δημιουργικής ενέργειας υπάρχει. Ο ίδιος έζησε ως μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Ρωσικής επιστήμης. Τα φοβερά συμπεράσματα της επιστημονικής του πορείας, αλλά και όλων όσων ακολούθησαν στην επιστημονική και ερευνητική του αυτή διαδρομή, παρέμεναν απόκρυφα κάτω από το Σοβιετικό σιδηρούν παραπέτασμα. Μετά όμως από την πτώση του καθεστώτος και την δραματική εξάπλωση του Internet, αρχίσαμε σταδιακά να αποκτάμε πρόσβαση σε αυτήν την γνώση που αποτελούσε ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Σοβιετικής επιστήμης. Από τις έρευνες αυτές του Kozyrev, την παραπέρα μελέτη τους και εφαρμογή, καθώς και την επέκτασή τους σε νέους επιστημονικούς χώρους, έχουν ήδη παραχθεί δύο γενιές επιστημόνων με άποψή για το σύμπαν που έχει αρχίσει να αλλάζει δραματικά.

  

   ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ

   Η ύπαρξη του αιθέρα γινόταν δεκτή έως και τις αρχές του 20 αιώνα, αλλά ο Einstein τότε, θέλοντας να στηρίξει την θεωρία του της Σχετικότητας, κατέφυγε στην χρήση κάποιων αμφίβολων συμπερασμάτων του γνωστού πειράματος Michelson-Morley, που υποτίθεται ότι πιστοποίησαν την μη ύπαρξη του αιθέρα και έκτοτε ο αιθέρας τέθηκε εν’ αμφιβόλω. Όμως, δραματικά επιστημονικά δεδομένα που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εισάγει στην καθημερινή επιστημονική κουβέντα τα μοντέλα της «σκοτεινή ύλης», της «σκοτεινής ενέργειας», των «εικονικών σωματιδίων», των «διακυμάνσεων του κενού» και της «ενέργειας μηδενικού σημείου», για να ονοματίσουμε μερικές μόνο από τις εξωτικές πλην αντικειμενικές επιστημονικές θεωρήσεις, έχουν κάνει πολλούς πρώην αντιδρώντες στην έννοια του αιθέρα επιστήμονες, να παραδέχονται ότι τελικά ναι, κάποιο αόρατο ενεργειακό μέσον πρέπει να γεμίζει το σύμπαν. Μάλιστα στις αναφορές τους, για να μην χλευάζονται από το αρτηριοσκληρωτικό επιστημονικό εγκατεστημένο, χρησιμοποιούν τον όρο «Κβαντικό Υπόστρωμα», αντί της λέξης αιθέρας.

   Πολλά παραδείγματα για την απόδειξη ύπαρξης του αιθέρα έχουν επισημανθεί αρκετά νωρίς, από τα πειράματα του παγκοσμίου φήμης και κύρους Φυσικού Dr. Hal Puthoff. Συχνά αναφέρεται σε πειράματα που έγιναν στις αρχές του 20ου αιώνα, πριν καν ακόμα εμφανιστεί η Κβαντική Φυσική, και που σκοπό είχαν να δουν εάν υπάρχει κάποιο ενεργειακό υπόστρωμα μέσα στο άδειο διάστημα. Προκειμένου ο ίδιος να επανελέγξει αυτήν την ιδέα, στο εργαστήριό του κατασκεύασε ένα θάλαμο με απόλυτο κενό αέρα στο εσωτερικό του, τοποθετημένο μέσα σε ένα ειδικό κλουβί τέλειας ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης που ονομάζεται κλωβός Faraday και που τελικά έψυξε σε σχεδόν απόλυτη μηδενική θερμοκρασία της τάξεως των -273 βαθμών Κελσίου, όπου θεωρητικά παύει η οποιασδήποτε μορφής και φύσης κίνηση. Το πείραμα απέδειξε τελικά ότι αντί κενού, ο θάλαμος περιείχε τρομακτικές ποσότητες ενέργειας μη ηλεκτρομαγνητικής βεβαίως φύσης. Ο Dr. Puthoff, αποκαλεί τον θάλαμο αυτό «κοχλάζοντα λέβητα» ενεργείας πολύ υψηλών τιμών και επειδή η θερμοκρασία στην οποία αρχίζει να εκδηλώνεται η ενέργεια αυτή είναι το σχεδόν απόλυτο μηδέν, την ονόμασε Ενέργεια Μηδενικού Σημείου. ( Zero Point EnergyZPE ). Ο Kozyrev αντίστοιχα και οι Ρώσοι επιστήμονες την ονομάζουν Φυσικό Κενό (Physical VacuumPV).

   Όλοι φυσικά έχουν ακούσει για τους πολύ γνωστούς παγκοσμίως, φυσικούς του «εγκατεστημένου», John Archibald Wheeler και Richard Feynman. Πέραν αυτού όμως και οι δύο επιστήμονες ήταν πραγματικά βαθύτατοι γνώστες της επιστήμης τους, αλλά και ευαγγελιστές των επιτρεπτών σύγχρονων μοντέλων εξήγησης του Φυσικού Κόσμου. (Ο Feynman πέθανε πριν μερικά χρόνια από καρκίνο, ο δε Wheeler που είναι γεννημένος το 1911, ακόμα ζει δημιουργικά - 2007. Ο Wheeler εμπέδωσε στην διεθνή επιστημονική ορολογία τους όρους Black-Hole Μαύρες-Τρύπες, καθώς και την περίφημη έκφραση διασύνδεσης της Φυσικής Δημιουργίας με την Πληροφορία, «It From Bit»). Από κοινού οι δύο Φυσικοί εργάστηκαν και υπολόγισαν την αριθμητική τιμή αυτής της ενέργειας και κατέληξαν στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι όση από αυτή περιέχεται μόλις στον κενό χώρο ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως, είναι ικανή να φέρει όλους τους ωκεανούς της Γης σε σημείο βρασμού. (Δική τους έκφραση και συμπέρασμα.) Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι δεν μιλάμε για κάποια απλά αόρατη ασθενή δύναμη, αλλά για μία πηγή απίστευτα τεραστίων και αστείρευτων ποσοτήτων ισχύος, εκ της οποίας εκπορεύεται η δημιουργία, παρουσία και διατήρηση όλου του ορατού Σύμπαντος Κόσμου. Μιλάμε για τον ΑΙΘΕΡΑ φυσικά.

   Με βάση λοιπόν την νέα θέαση στην βάση της επιστήμης του Αιθέρα, όλες οι γνωστές ηλεκτρομαγνητικές, βαρυτικές, ασθενείς και ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις, εκδηλώνονται ως διαφορετικές εκφάνσεις της ίδιας αιθερικής δραστικής κατάστασης της Ενέργειας Μηδενικού Σημείου. Μάλιστα ο καθηγητής M.T. Daniels, βρήκε ότι η πυκνότητα της βαρυτικής ενέργειας κοντά στην επιφάνεια της Γης είναι της τάξης των 5.74χ1010 (t/m3). Υπό το νέο αιθερικό επιστημονικό πρίσμα, η βαρύτητα είναι απλά μία μορφή εκδήλωσης της ZPE. Το αποτέλεσμα αυτό των ερευνών και υπολογισμών του Daniels σημαίνει ότι το να «τραβήξουμε» περί τα 100 kilowatt ισχύος από αυτήν την «ελεύθερη ενέργεια» της περιοχής του βαρυτικού πεδίου, δεν αντιστοιχεί παρά στο 0,001% της φυσικής ενέργειας που συνεχώς παράγεται σε κάθε σημείο.

   Εδώ θα πρέπει ασφαλώς να αναφερθούμε και στις έρευνες που είχαν διεξαχθεί από τον Nikola Tesla, μετά το τέλος των οποίων το 1891 δήλωσε, με πλήρη γνώση αυτών που έλεγε, ότι ο αιθέρας συμπεριφέρεται σαν υγρό στις αλληλεπιδράσεις του με τα στερεά σώματα και σαν στερεό σώμα στις αλληλεπιδράσεις του με το φως και τη θερμότητα. Ειδικές δε αναφορές έκανε ο Tesla σε πολλά από τα paper του, σχετικά με το ότι όταν ο αιθέρας «προσεγγιζόταν» με πειράματα ηλεκτρομαγνητικών σπινθηρισμών, κάτω από πολύ υψηλή τάση και συχνότητα, τότε ανάλογα με τον τύπο της παρέμβασης εκδήλωνε είτε εξόχως αντιβαρυτικά φαινόμενα είτε συνεχή παροχή ελεύθερης ενέργειας. Με βάση αυτά του τα πειράματα σχεδίασε και πρότεινε μία ολόκληρη σειρά από αντιβαρυτικές και ενεργειακές μηχανές. Εδώ όμως πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την παρατήρησή του ότι ο αιθέρας στις αλληλεπιδράσεις του με την ύλη συμπεριφέρεται σαν υγρό. Ο Kozyrev, από τις δικές του έρευνες και πειράματα συγκλίνει στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα.

 

ΑΝΑΣΤΟΧΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Προκειμένου για την πλήρη κατανόηση του επιστημονικού έργου του Kozyrev και των σχετικών πειραματικών ευρημάτων, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε νέες ακριβείς αναλογίες, νέων μοντέλων θέασης για τον υλικό κόσμο. Ουσιαστικά, το έργο του Kozyrev μας καλεί να δούμε τα αντικείμενά του υλικού κόσμου, ωσάν να είναι σπόγγοι βουτηγμένοι στο νερό, οι οποίοι έχουν παραμείνει αρκετό διάστημα ώστε να είναι πλήρως διαβρεγμένοι. Κρατώντας αυτήν την εικόνα στο μυαλό μας, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με αυτούς τους υποβρύχιους σπόγγους: είτε να ελαττώσουμε τον όγκο νερού που περιέχουν, είτε να τον αυξήσουμε, μέσω πολύ απλών μηχανικών διαδικασιών:

 

Ελάττωση

Εάν ένας τέτοιος υποβρύχιος σπόγγος ζουλιχτεί, ψυχθεί, ή περιστραφεί, τότε μερικό από το νερό που ήδη βρίσκεται μέσα του θα ελευθερωθεί προς τον περιβάλλοντα χώρο του, με αποτέλεσμα ό ίδιος ο σπόγγος να έχει ελαττώσει την συνολική του βυθισμένη μάζα. Μόλις το αίτιο που προκάλεσε το παραπάνω φαινόμενο πάψει να ενεργεί, τότε από τους εκατομμύρια πόρους του σπόγγου όπου η ασκούμενη πίεση θα πάψει να υφίσταται, θα αρχίσει να απορροφάται πάλι νερό και ο σπόγγος να επανέρχεται στο βασικό του υποβρύχιο σχήμα και μέγεθος.

 

   Αύξηση

   Μπορούμε επίσης να ωθήσουμε περισσότερο νερό μέσα στο σφουγγάρι καθώς αυτό βρίσκεται στην κατάσταση ηρεμίας του υποβρυχίως, απλά ταλαντώνοντάς το συντονισμένα ή θερμαίνοντάς το, με αποτέλεσμα την αύξηση του χώρου των πόρων λόγω διαστολής τους. Στην περίπτωση αυτή, μόλις το αίτιο παύσει να υφίσταται, ο σπόγγος θα τείνει να επανέλθει στις φυσιολογικές του διαστάσεις αποβάλλοντας συγχρόνως και όλο το νερό που έχει επί πλέον προσροφήσει.

   Όσο και αν αυτό στους περισσότερους ανθρώπους θα μπορούσε να φανεί τρελό ή φευγάτο, ο Kozyrev ακριβώς απέδειξε ότι κουνώντας, περιστρέφοντας, θερμαίνοντας, ψύχοντας, δονώντας, ή ζουλώντας ένα οποιοδήποτε φυσικό σώμα, προκαλείται σαφής, όσο μικρή και αν είναι αυτή, αλλά παρατηρήσιμη αλλαγή του βάρους του. Και αυτό δεν είναι παρά ένα μόνο τμήμα της δουλειάς του.

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ KOZYREV

Με δεδομένο ότι ο Δυτικός κόσμος έχει παντελή άγνοια περί Kozyrev, είναι απαραίτητο να δοθούν μερικές βιογραφικές και επιστημονικές– ερευνητικές πληροφορίες γύρω από τον ίδιο. Στη Ρωσία εκτιμήθηκε τελικά ως ένας από τους ελάχιστους μεγάλους επιστήμονες στοχαστές του 20ου αιώνα. Ο Kozyrev για την ακρίβεια δημοσίευσε το πρώτο του επιστημονικό paper στην ανέμελη ηλικία των 17 ετών και οι κριτές του paper έμειναν κατάπληκτοι από το βάθος, την ακρίβεια και την καθαρότητα της επιστημονικής του σκέψης. Οι κυρίως εργασίες του αφορούσαν στην δυναμική της ατμόσφαιρας του Ήλιου και των άλλων αστέρων, στα φαινόμενα των ηλιακών εκλείψεων και στην ηλιακή ακτινοβολία. Στα 20 χρόνια του είχε ήδη αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Leningrad με πτυχίο στην Φυσική και τα Μαθηματικά και στην ηλικία των 28 ετών ήταν ήδη ένας γνωστότατος αστρονόμος που είχε διδάξει σε πολλά ονομαστά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Η πληθωρική ζωή του Kozyrev, πήρε μία άτυχη και δύσκολη τροπή το 1936, όταν συνελήφθη με βάση τους καταπιεστικούς νόμους του Ιωσήφ Στάλιν. Το 1937 ξεκίνησαν 11 μαρτυρικά χρόνια μέσα στον τρόμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης για αντικαθεστωτικούς. Κατά την διάρκεια αυτή, δίκην άμυνας, βυθίστηκε καταλυτικά μέσα στην κατανυκτική μελέτη της Φύσης και του Σύμπαντος μέσα από την παρατήρηση όλων των μοντέλων και των μορφότυπων μέσω των οποίων εκδηλώνεται η ζωή. Τότε παρατήρησε ότι αμέτρητες έμβιες οντότητες, ακολουθούν ένα μορφότυπο ανάπτυξης και ζωής που είτε είναι ασύμμετρος, είτε προσομοιάζει με σπειροειδή κίνηση. Από αυτές τις παρατηρήσεις, η σκέψη του Kozyrev φωτίστηκε κατά τρόπο που να αντιληφθεί ότι τελικά όλη η ζωή προέρχεται από σπειροειδούς τύπου αόρατες πηγές μορφοτυπικής ενέργειας, ας την καλέσουμε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, επιπρόσθετη της ενέργειας που προσλάμβαναν τα όντα από την τροφή, το νερό τον αέρα και την φωτοσύνθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΣΠΕΙΡΑΣ, ΕΔΩ.

Ο νεολιθικός τάφος με τις σπείρες, στην Σαρδηνία.

Ο Kozyrev, μοντελοποίησε το σύστημα αυτό και περιέγραψε πως καταστάσεις όπως η σπειροειδής ανάπτυξη ενός θαλάσσιου κοχυλιού, αλλά και το γεγονός ότι η ανθρώπινη καρδιά είναι τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά του ανθρώπινου σώματος οφείλονται σε αυτήν ακριβώς την σπειροειδή ενεργειακή ροή. Όταν οπουδήποτε στον χώρο ή τον χρόνο υπάρχει μία ροή τέτοιας ενέργειας δεξιόστροφη, παρατηρούμε τα αντίθετα – συμμετρικά φαινόμενα, (άνθρωποι που έχουν την καρδιά στο δεξιά πλευρά, Νάξος). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΔΩ.

Ο Kozyrev πρότεινε, ότι η ζωή δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί κατά διαφορετικό τρόπο διότι οφείλει να ακολουθεί τα ενεργειακά μορφότυπα από τα οποία αντλεί την ενέργεια που της χρειάζεται για να συντηρηθεί και ως εκ’ τούτου αντανακλά στην σπειροειδή δομή της ροής που παίρνει από τα μορφότυπα αυτά. Με την έννοια αυτή, ο Kozyrev προτείνει ότι το σκελετικό μας σύστημα έχει ακριβώς την μορφή που χρειάζεται για να λειτουργεί σαν κεραία λήψης αυτής της ενέργειας.

Όταν ο Kozyrev τελικά αποφυλακίστηκε από το στρατόπεδο το 1948 και μπόρεσε να επιστρέψει στα πεδία ερευνών του, έκανε πάρα πολλές επιστημονικές προβλέψεις για την Σελήνη, την Αφροδίτη, μην ξεχνάμε ότι ήταν Αστροφυσικός, τον Άρη και το Ηλιακό μας σύστημα, οι οποίες επαληθεύτηκαν ακριβώς από το Ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα, που μία δεκαετία αργότερα άρχισε να υλοποιείται με αποστολή δορυφόρων στο διάστημα. Οι επιβεβαιώσεις αυτές των προβλέψεων του Kozyrev, λειτούργησαν ώστε άμεσα αναγορεύτηκε από το Σοβιετικό κράτος ως πρωτοπόρος στην κατάκτηση του διαστήματος. Το 1958, ο Kozyrev ξεσήκωσε πάλι παγκόσμια επιστημονική διαμάχη ανακοινώνοντας ότι ο κρατήρας «Αλφόνσος» στην Σελήνη εκδηλώνει έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ο κάτοχος του βραβείου Νομπέλ, Αμερικανός Dr. Harold Urey, ήταν ένας ανάμεσα στην μικρή διεθνώς ομάδα που αντιλήφθηκαν ότι ο Kozyrev είχε δίκιο στην θεωρία του περί ηφαιστειακής δραστηριότητας στην Σελήνη και προέτρεψε την NASA να ερευνήσει το θέμα σοβαρά.

Η NASA, πραγματικά πήρε την πρόκληση των Urey και Kozyrev πολύ σοβαρά και εκκίνησε την υλοποίηση του πολύ μεγάλου προγράμματος με το όνομα, «Σεληνιακή Αναλαμπή», «Moon Blink», δια του οποίου επιβεβαιώθηκε ο Kozyrev αφού πραγματικά στην Σελήνη βρέθηκαν ενεργές περιοχές εκτίναξης υπόγειων αερίων. Ωστόσο, το σύνολο της επιστημονικής εργασίας του Kozyrev δεν είχε αφομοιωθεί και δεν είχε γίνει πλήρως κατανοητό από το κατεστημένο της NASA.

 

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τον χειμώνα του 1951-1952, ο Δρ. Kozyrev εκκίνησε την «αντικαθεστωτική» του επιστημονική επιδρομή στον χώρο της «εξωτικής» Φυσικής, που σήμαινε 33 χρόνια από εξαντλητικά πειράματα και έρευνες, με τα πιο προκλητικά και «δαιμονικά» προβλήματα της Φυσικής. Η Φυσική Θέαση την οποία είχε αποκτήσει ο Kozyrev περί του τρόπου εκδήλωσης της Φυσικής Δημιουργίας και η βαθιά κατανόηση επάνω στην σπειροειδή μορφοτυπική της δομή, του επέτρεψαν να αντιληφθεί στην συνέχεια ότι και ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα μία εικόνα - εκδήλωση – υλοποίηση αυτής της σπειροειδούς ενεργειακής κίνησης. («Αριθμός εστί κινήσεως» που είχε πει και χιλιάδες χρόνια πριν ο Αριστοτέλης).

Προφανώς ο Kozyrev, αντιλήφθηκε και αυτός τελικά, ότι ο χρόνος δεν είναι ένας αριθμός μέτρησης μίας «διάρκειας» ενός φυσικού φαινομένου, αλλά ουσιαστικά ο τύπος/αριθμός της κίνησης της σπειροειδούς ενεργειακής ροής στην οποία οφείλεται το παρατηρούμενο φαινόμενο. Επ’ αυτού εμβαθύνοντας με παραπέρα μελέτες και παρατηρήσεις, όρισε αλλά και έκανε κατανοητό και στους υπολοίπους ότι ο χρόνος τελικά δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά η καθαρή αυτή σπειροειδής κίνηση, που ισοδυναμεί με την έννοια του torsion. Η μορφή αυτή της κίνησης είναι αποτυπωμένη παντού και πρώτα απ’ όλα στο ίδιο το ηλιακό μας σύστημα. Η κίνηση της Γης γύρω από τον ήλιο είναι αυτή ακριβώς που ορίζει το γήινο χρονικό διάστημα ως ΧΡΟΝΟΝ, ΕΝΙΑΥΤΟΝ και ΗΛΙΚΙΑ (Ηλίου Κίω à πορεύομαι (σ)τον ήλιο) και η εκδήλωσή της είναι μορφότυπου torsion.

Στην Ρωσία σήμερα είναι πλέον mainstream η επιστήμη του χρόνου. Καλείται «CHRONOLOGY» και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μόσχας σε συνεργασία με το Ρωσικό Ανθρωπιστικό Ίδρυμα, γίνεται εκτεταμένη και διαρκής επιστημονική έρευνα επάνω στις επεκτάσεις των πρωτοποριακών εργασιών του Kozyrev. Στον διαδυκτιακό τους τόπο συγκεκριμένα αναφέρουν: «Σύμφωνα με την κατανόησή μας, Χρόνος είναι ο μηχανισμός εμφάνισης αλλαγών και νέων δομών. Για να κατανοήσετε την φύση του χρόνου, απλά δείξτε προς μία διεργασία ή ένα φαινόμενο σε εξέλιξη, τα οποία είναι ακριβώς οι «φορείς» αυτού που στην καθημερινότητα ονομάζουμε χρόνο. Μία κατάδυση στο site τους ΧΡΟΝΟΣ όχι απλά αξίζει τον κόπο, αλλά μεταμορφώνει.

Όλα τα φαινόμενα που παρατηρούμε οφείλονται σε μία σπειροειδή στοιχειώδη torsion κίνηση. Για παράδειγμα, το φύλλο του δένδρου που πέφτει στην αυλή μας εξαναγκασμένο από τον άνεμο που και αυτός οφείλεται στην κίνηση της γης περί τον άξονά της και περί τον ήλιο, ουσιαστικά αντανακλά σε μία σπειροειδή κίνηση όλου του ηλιακού μας συστήματος. Αρκετοί από τους ερευνητές στο Ινστιτούτο Χρονολογίας της Μόσχας συμφωνούν σήμερα πώς εάν ο Kozyrev, αντί για την λέξη ΧΡΟΝΟΣ, στα γραπτά του χρησιμοποιούσε λεκτικά κάτι πιο mainstream, όπως «φυσικό κενό» ή «αιθέρας», τότε το έργο του θα είχε γίνει απόλυτα κατανοητό αρκετό καιρό νωρίτερα.

 

Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ - torsion - ΠΕΔΙΩΝ

Το 1922 ο Φυσικός Dr. Eli Cartan, υπήρξε ο πρώτος που έδειξε ότι πέραν της χωροχρονικής «καμπύλωσης» που φαίνεται να προκύπτει από την Γενική Θεωρεία της Σχετικότητας του Einstein, η υφή του «χωροχρόνου» φαίνεται ότι εκδηλώνει και μία αυτό-σπειροειδή κίνηση που ονόμασε «torsion», δηλαδή «συστροφή», που όπως προκύπτει από την λεξικό-νοηματική απόδοση στην Αγγλική γλώσσα, κυριολεκτικά σημαίνει αποσυσπειρωτική συστροφή. Όσοι γνωρίζουν τους ζυγούς στρέψης μπορούν να πάρουν μία εικόνα για την έννοια αυτή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν υπ’ όψιν τους ότι ο χώρος που περιλαμβάνει την γη, το ηλιακό μας σύστημα και το γαλαξία μας, είναι τύπου «δεξιόστροφου spin» που σημαίνει ότι η ενέργεια κατά τον τρόπο που μεταδίδεται μέσα στο διαστημικό κενό, εκδηλώνει δεξιόστροφη συμπεριφορά, αναφορικά πάντα με τον τρόπο που εμείς παρατηρούμε όλα αυτά τα φαινόμενα και με βάση το επιλεχθέν σύστημα συντεταγμένων για την πειραματική μας παρατήρηση.

Σύμφωνα με τις μελέτες του Φυσικού Sciama και των συνεργατών του, τα στατικά πεδία torsion προκύπτουν από περιδυνούμενες – αυτοσυστρεφόμενες πηγές που δεν εκπέμπουν κάποιας μορφής ενέργεια. Από την στιγμή όμως που έχεις περιδυνούμενες πηγές που εκπέμπουν ενέργεια οποιασδήποτε μορφής όπως ο Ήλιος, ή το κέντρο του γαλαξία μας, ή και που περιδινούνται με περισσότερους από έναν τρόπους όπως η Γη μας γύρω από τον εαυτό της και ταυτόχρονα γύρω από τον Ήλιο, τότε έχουμε αυτόματη παραγωγή δυναμικών ή δυναμοποιημένων πεδίων torsion (αυτοσυστροφής), ένεκα των οποίων τα παραγόμενα κύματα, όπως είναι τα ηλεκτρομαγνητικά ή τα βαρυτικά κύματα, διαδίδονται στο διάστημα αντί να παραμένουν εγκλωβισμένα σε μία στατικό-δεσμική κατάσταση. Το σοκαριστικό και «αντικαθεστωτικό» με αυτά τα πεδία torsion, είναι ότι, όπως πολύ ξεκάθαρα απέδειξε ο Kozyrev, διαδίδονται με υπερφωτεινές ταχύτητες. Εφ’ όσον λοιπόν πλέον και εξ αποδείξεως έχουμε διαταραχές που μεταδίδονται ακαριαία στο σύμπαν, τότε η ύπαρξη της Ενέργειας Μηδενικού Σημείου ή του Αιθέρα είναι κάτι παραπάνω από πρόδηλη.

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΔΙΑ torsion

Τα πειράματα του Dr. Kozyrev με τα πεδία torsion, ξεκίνησαν το 1950 και μετά το 1970 συνεχίστηκαν με την βοήθεια του Ρώσου Φυσικού Dr. Vladimir V. Nasonov, ο οποίος οριστικοποίησε μεθοδολογικά και αξιολογικά τις εργαστηριακές πειραματικές μεθόδους και συστηματικοποίησε ολόκληρο το σώμα των μαθηματικών μεθόδων χειρισμού και στατιστικής ανάλυσης των αποτελεσμάτων που προέκυπταν από τα διαρκή πειράματα.

Τα πειράματα αυτά στηρίχθηκαν σε ανιχνευτές που σχεδιάστηκαν ειδικά για να περιστρέφονται και να δονούνται και ταυτόχρονα να μπορούν να εντοπίσουν – ανιχνεύσουν τα πεδία torsion τα οποία ο Kozyrev ονόμασε ως δείκτες «ροής του χρόνου». Το σημαντικό με τα πειράματα αυτά είναι ότι επαναλήφθηκαν εκατοντάδες φορές, καταγράφτηκαν με εξαιρετική λεπτομέρεια και βαθμό μαθηματικής ανάλυσης των αποτελεσμάτων τους και φυσικά αναπαράχθηκαν σε άλλα εργαστήρια με πλήρη επαλήθευση και ταυτοποίηση των αποτελεσμάτων τους και από άλλους μεγάλους Ρώσους Φυσικούς όπως ο Lavrentyev.

Ο Dr. Kozyrev, χωρίς επιστημονικές προκαταλήψεις και ταμπού, προχώρησε και στην μελέτη των πεδίων torsion και στο επίπεδο της ανθρώπινης συνείδησης με σειρά επιτυχημένων πειραμάτων τα οποία επαναλήφθηκαν και από άλλους ερευνητές και δια μέσου των οποίων πιστοποιήθηκαν οι εξ αποστάσεως δράσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο και καταδείχτηκε η ενότητα όλων των φυσικών φαινομένων. Παρόμοια διαρκή πειράματα στην Αμερική έχουν επιβεβαιώσει τον Kozyrev, και από το Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών ο καθηγητής Dean Radin και η ομάδα του σε ένα πείραμα με γεννήτριες τυχαίων αριθμών και θορύβου με Η/Υ, κατά την διάρκεια, πριν και μετά των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και σε άλλα μεγάλης έντασης και ισχύος κοινωνικά φαινόμενα, παρατήρησαν ανάδυση μη τυχαίων προτύπων αριθμών και εκδήλωση προτιμητέων συγκλίσεων στον θόρυβο. Εδώ να αναφέρουμε και τα σχετικά πειράματα νοοσφαιρικής δράσης που υλοποιούνται στο Princeton από πολλά χρόνια.

Τα πειράματα του Kozyrev και των λοιπών ερευνητικών κέντρων, δείχνουν ξεκάθαρα μία μαζική επίδραση του συνειδησιακού κόσμου των ανθρώπων, επάνω στα Φυσικά Φαινόμενα. Αυτό συνεπακόλουθα μας οδηγεί συμπερασματικά στο να αντιληφθούμε ότι τα torsion πεδία είναι τελικά οι φυσικές υλοποιήσεις στον αντιληπτό κόσμο της νοήμονος συμπαντικής αιθερικής ενέργειας. Η αναλογία του βυθισμένου σπόγγου που χρησιμοποιήσαμε νωρίτερα, μπορεί πλέον να γίνει περισσότερο κατανοητή, αφού ο υλικός κόσμος δεν είναι τίποτα παρά πάνω από σφουγγάρια βυθισμένα μέσα στον ωκεανό της συμπαντικής νοήμονος ενέργειας και όπου οι κραδασμικές τους καταπονήσεις παράγουν τα torsion αυτά σπειροειδή ενεργειακά πρότυπα ροής της.

 

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ torsion

Επιστρέφοντας στον πιο απτό φυσικό υλικό κόσμο, οι έρευνες του Kozyrev μας έδειξαν ότι τα torsion πεδία μπορούν επίσης να απορροφηθούν να ανακλαστούν ή και να θωρακισθούν. Η ζάχαρη για παράδειγμα απορροφά την ενέργεια των torsion πεδίων, η ζελατίνα πολυαιθυλενίου και το αλουμίνιο μπορούν να θωρακίσουν έναντι των πεδίων αυτών, ενώ ειδικά επεξεργασμένες επιφάνειες αλουμινίου ή καθρέφτες μπορούν να τα ανακλάσουν. Ο Kozyrev βρήκε επίσης, ότι με την παρουσία αυτής της ενεργειακής ροής, αντικείμενα που είναι άκαμπτα και ανελαστικά, εμφανίζουν απώλεια βάρους, ενώ ελαστικά και εύκαμπτα αντικείμενα εμφανίζουν αλλαγές στην ελαστικότητά τους. Ο Kozyrev επίσης έδειξε ότι περιστρεφόμενες σβούρες εμφανίζουν απώλειες βάρους εάν δονηθούν, ζεσταθούν ή ψυχθούν, ή εάν τις διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Η θεωρία των Einstein-Cartan που έβαλε μία θεωρητική βάση για τα πεδία torsion, προβλέπει ότι στο διάστημα υπάρχει μία αριστερόστροφη, ή μία δεξιόστροφη εκδήλωση της ενεργειακής τους ταυτότητας, που εξαρτάται από την τοποθεσία. Ανακαλύψεις της Κβαντικής Φυσικής που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια και συσχετίζονται με την έννοια του κβαντικού spin (ιδιοπεριστροφή) των στοιχειωδών υλικών σωματιδίων, επίσης επιβεβαίωσαν ότι τα ηλεκτρόνια κινούνται στον χώρο με προτιμητέα δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη συμπεριφορά. Γενικά επίσης, όλα τα άτομα και τα μόρια, εμφανίζουν μία μεταβαλλόμενη ισορροπία μεταξύ του με ποια εκ’ των δύο συμμετριών εμφανίζονται στην παρατήρησή μας.

Πειραματικά ο Kozyrev έδειξε ότι ισχυρά δεξιόστροφα μόρια όμως εκείνο της ζάχαρης μπορούν να απορροφήσουν τα torsion πεδία στερώντας από τον οργανισμό την ευεργετική ενεργειακή δράση τους, ενώ ισχυρά αριστερόστροφα, όπως της τερεβινθίνης (ρετσίνα) μπορούν να τα ενισχύσουν. Άν το μυαλό πάει στο «σάκχαρο», ως προβληματικής ουσίας, και στην ρετσίνα που πίνουμε ως θετική ουσία, τότε καλά πάει. Το πρώτο μέσα στο αίμα μας φαίνεται ότι κόβει την θετική επίδραση της σπειροειδούς ενεργειακής ροής των πεδίων torsion του αιθερικού χώρου, μέσα στον οποίο είμαστε βουτηγμένοι συνεχώς σαν σφουγγάρια και από τον οποίο δεχόμαστε τις δονητικές του ενεργειακές δράσεις συνεχώς. Ενώ το δεύτερο, ενισχύει από το «σφουγγάρι» μας την πρόσληψη αυτής της ενέργειας. Σκεφτείτε το.

 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Συνεπακόλουθες έρευνες των Ρώσων, προσδιόρισαν ότι το κοινό φιλμ πολυαιθυλενίου, δρα σαν μία εξαιρετική ασπίδα για τα κύματα των πεδίων torsion και αυτά τα ευρήματα χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά επόμενα πειράματα από τον Dr. Alexander Frolov. Εδώ τελειώνοντας, μπορούμε να ρίξουμε μία ματιά πάλι στο θέμα του χρόνου υπό το πρίσμα όλων όσων συζητήσαμε έως τώρα και να αρχίσουμε να βλέπουμε το όλο θέμα αναζητώντας την στοιχειώδη δομή κίνησης που ορίζει τον χρόνο, στην ίδια βάση που γνωρίζουμε ότι η στοιχειώδης δομή ύλης που ορίζει το κινούν είναι το άτομο στο οποίο δρα αυτή η στοιχειώδης κίνηση.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.6.2023.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

1.  padrakΑνάλυση περί πεδίων torsion.

2. amasciΜεγάλη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη σχετικά με τα πεδία torsion

3. ΧΡΟΝΟΣΧρονολογικό Ινστιτούτο Μόσχας.

 

 (*) RU2122446C1 - KOZYREV

 

Device for correction of man's

psychosomatic diseases

Inventor:

В.П. Казначеев

А.В. Трофимов


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Γ. Πηλιούνης

 

Abstract

FIELD: scientific and practical medicine; may be used for treatment of arterial hypertension, gastric and duodenal ulcer, neuroses, and for removal of chronic fatigue syndrome and state of psychoemotional stress after psychical and physical loads. SUBSTANCE: device has construction which limits a working space. Construction consists of aluminum-alloy plates, 0.5 mm thick, up to 280 cm high and 120 cm wide, with ground surface and curvature providing for focus at a distance of 50 cm from operating surface. Plates are connected to one another and they form spiral-shaped surface. Construction may be mounted on platform coupled to motor responsible for rotation. EFFECT: enhanced correction efficiency. 2 cl, 4 dwg

Claims (2)

1. Device for the correction of psychosomatic diseases of a person in the form of a design that limits the working space, characterized in that the design is made of metal plates of aluminum alloy with a thickness of 1.5 mm, a height of up to 280 cm, a width of 120 cm, with a polished surface and curvature, providing focus at a distance of 50 cm from the working surface, interconnected to form a spiral-shaped surface.

2. The device according to claim 1, characterized in that it is additionally mounted on a platform connected to an engine that rotates the device.

 

 

 

Description, translated from Russian

The invention relates to the field of scientific and practical medicine and can be used in the treatment of human psychosomatic diseases, in particular arterial hypertension, gastric ulcer and duodenal ulcer, neurosis, to relieve chronic fatigue syndrome, a state of psychoemotional stress after mental and physical exertion, and also for research purposes.

 

Numerous methods and devices for drug therapy, physiotherapy of psychosomatic diseases are known. A disadvantage of the known methods and devices is that each of them is either specific for certain types of psychosomatic diseases, and not for the group as a whole, or does not have an effect for patients with forms of diseases that are resistant to therapeutic effects.

 

A device is known (Reich camera) [1], made in the form of a camera that limits the working space, with flat rectangular walls of multilayer alternating materials (insulating material-metal), while steel and iron are used as metal. The principle of operation of the device is based on exposing the patient to "accumulated" cosmic energy. Despite fragmentary indications of the possibility of using the device for medicinal purposes, no reliable information has yet been received about the therapeutic effect of the device, including for patients with psychosomatic diseases, i.e. the task of correcting psychosomatic pathology based on this device has not been solved.

 

A device (hypomagnetic chamber) for the correction of psychosomatic diseases of a person, made in the form of a design that limits the working space (in the form of a room or a chamber with flat rectangular walls) of steel sheets that isolate the patient from heliogeophysical fields [2]. A disadvantage of the known device is that it gives a therapeutic effect only for a narrow circle of patients with a high degree of heliometeosensitivity. Meanwhile, among patients with psychosomatic diseases, individuals with a moderate and weak degree of this dependence on heliogeophysical factors are often found.

 

The problem to which the claimed invention is directed, is to provide a device suitable for the correction of a wide range of psychosomatic diseases, providing a therapeutic effect for patients with forms of diseases resistant to treatment by known methods, with a different degree of heliometeosensitivity, simple enough in design and available for widespread use in practical health care.

 

This problem is solved by creating a structure of metal plates of aluminum alloy with a thickness of 1.5 mm, a height of 280 cm, a width of 120.0 cm with a polished surface and curvature, providing focus at a distance of 50.0 cm from the working surface, interconnected with the formation of a spiral-shaped surface.

 

Moreover, the shape of the device may be cylindrical or spiral with an internal semi-open cylindrical working space, depending on the nature of the therapeutic effect and the type of psychosomatic pathology, which is subject to correction. It is assumed that this design allows you to correct (focus and redirect according to the laws of optics to the regulatory zones of the body) your own electromagnetic and other fields of the human body, enhancing their interaction with heliogeophysical fields that act as biorhythm synchronizers.

 

The device (Fig. 1) consists of 4-10 main structural elements 1, each of which is a concave metal plate made of aluminum alloy with a surface polished from the inside with a thickness of 1.5 mm, a height (length) up to 280 cm, a width of 120.0 cm with curvature providing focus at a distance of 50.0 cm from the working surface. Each structural element is docked with the others and fixed using 15 fixing screws 2 and fixing angular metal plates 3 measuring 5.0x5.0x280 cm, riveted on both sides to the working surface of each element. For greater structural rigidity in the upper and lower parts of each element, an aluminum rim 4 of the same curvature as the working surface of 120.0 x 15.0 cm is used. Elements can be joined and fastened to each other, forming a cylinder (Fig. 2), open in the entry area (of 4 or 6 elements), also a left- or right-handed spiral structure of 8-10 elements (Fig. 3, 4) with a working space in the form of an open cylinder.

 

Each of the forms of construction - cylindrical and spiral - has its own purpose.

 

The cylindrical design is used to restore the tone of the body in conditions of psychophysical and psychoemotional stress, having a mild sedative harmonizing effect. It is assumed that the spiral-shaped left-handed design provides a more active interaction when the working space of the device and the electromagnetic and other fields of the body contained in it with the astrogeophysical space rotate with the Earth.

 

The correction effect can be enhanced by using an additional rotating round wooden platform (Fig. 4), on which a spiral structure is mounted. In this case, the platform is connected to the drive from an electric motor and provides rotation of the structure clockwise or counterclockwise at a speed of 1-3 m / min. The rotating platform is used as an additional reinforcing effect of the correction element, in cases of prolonged and severely occurring psychosomatic diseases.

 

Mandatory conditions for obtaining an active working space inside the structure and, therefore, to achieve a corrective effect are,

1.     placement of the structure in a room outside of local magnetic and biolocation anomalies;

2.     placement of the structure in a soundproofed room using fluorescent lamps for lighting;

3.     carrying out procedures taking into account the heliogeophysical situation, since the correction effect is determined by the heliogeophysical situation, to which the patient is most sensitive.

 

One day after completion of assembly, the design is ready for use. No power sources (other than an electric motor for rotating the platform) are required.

 

The device operates as follows.

The patient is placed in the working space of the device in a sitting position for 15 minutes, with the first 10 minutes occupying a central place, and the next 5 minutes in one of the peripheral foci, facing a metal mirror at a distance of 50.0 cm from its surface. The most optimal for therapeutic procedures are the periods of the new and full moon, as well as magneto-ionospheric storms (it is better to leave the latter as know-how).

 

Before and after each procedure, the patient checks the level of blood pressure, temperature and electrical parameters of some acupuncture points. When correcting psycho-emotional stress, an additional Luscher test is performed in dynamics.

 

The number of procedures for 1 course is from 7 to 10. The effectiveness of the course is evaluated by the dynamics of the clinical parameters characterizing a particular psychosomatic disease.

 

Patients with neurosis after 3-5 procedures note improvement in general condition, sleep, feel rested and without the use of physiotherapeutic drugs. With dynamic assessments of the state according to the Taylor, Aizing, MMPI scales, the level of neuroticism and anxiety of patients significantly decreases after a course of 10 procedures.

 

Example 1. Patient R., 42 years old, who lost all relatives during the Sakhalin earthquake, experienced prolonged stressful overload, arrived for outpatient examination and treatment with a diagnosis of psychoneurosis. An objective examination showed a decrease in overall nutrition, vegetative-vascular dystonia, signs of cardioneurosis, increased tendon reflexes, white dermographism, and tremor of the hands. Sedatives did not give a positive effect.

 

After three sessions in a cylindrical mirror installation, subjective improvement was noted without positive objective changes. The course is continued in the installation of a spiral shape with the left-hand side of the spiral. After three procedures, an improvement in overall well-being, sleep, and a decrease in blood pressure from 180/100 mm Hg were recorded. Art. before treatment up to 130/80 mm RT. Art. and its stabilization at this level; marked improvement in appetite, increase in body weight, the cessation of heart pain, tremor of the hands, normalization of tendon reflexes. According to psychophysiological testing according to the Taylor and Eisenck scales, a decrease in the levels of neuroticism and anxiety was recorded. When tested after 3 months. after completion of the correction course, persistent remission was noted, blood pressure 120/89, no complaints.

 

In patients with arterial hypertension after 5-6 procedures, blood pressure stabilizes, headaches decrease, sleep improves, after a course of 10 procedures, ECG indicators improve: signs of myocardial overload and coronary circulation disorders disappear. Within 3 months after the 1st course, a positive therapeutic effect persists in 70% of patients, the dosage of antihypertensive drugs is reduced, the frequency of crisis conditions, their dependence on adverse heliophysical conditions are reduced, the level of disability and the number of emergency calls are reduced 3-4 times.

 

Example 2. Patient S., 54 years old, with hypertension syndrome. After examination and exclusion of symptomatic hypertension, the diagnosis was made: hypertension II tbsp. mixed form. Blood pressure ranges from 170/100 to 220/110 mm Hg, frequent crises during unfavorable heliogeophysical periods with emergency call 2-3 times a week. The patient is assigned to a stable form of the disease, because treatment with sedatives and antihypertensive drugs did not give a positive effect. A course of 5 procedures in a mirrored installation of a spiral shape with the right-hand side of the spiral did not work. With the continuation of the course, a hypotensive effect was noted in the installation with the left spiral path. Blood pressure decreased to a level of 160/100 - 150/90 mm Hg. The antihypertensive effect increased with the additional rotation of the unit clockwise. Blood pressure stabilized at 140/80 mm Hg. Art., overall health has improved, headaches have decreased, sleep has improved, and heliometeo dependence has also decreased. After 2 months after the completion of a course of 10 procedures, a stable stabilization of blood pressure was observed (140/80 - 150/90 mm Hg). Reducing the number of crisis conditions, reducing the dosage of antihypertensive drugs from 6 tablets per day to 1/2 tablet every other day.

 

In patients with peptic ulcer of the stomach and duodenum after 1 course (7 procedures), accelerated restoration of the mucous membrane in the area of the ulcer surface and an almost complete disappearance of the pain syndrome are noted. The achieved effect lasts for 3-4 months.

 

Example 3. Patient N., 34 years old, with a diagnosis of gastric ulcer and 12 duodenal ulcer. Suffers from peptic ulcer for 6 years with annual exacerbations in the spring. Chemophysiotherapeutic treatment did not lead to persistent remissions. After the next, poorly stopping exacerbation, an examination was appointed, confirming the presence of ulcerative surfaces measuring 2.5x1.5 cm in the region of the lesser curvature of the stomach and 1.5x1.0 in the area of the bulb of the duodenum. The patient is assigned to the category with a stable form of the disease. After 4 sessions in a counterclockwise rotating vertical installation with a left-handed spiral, a decrease in pain was noted. The effect increased when the unit was rotated counterclockwise. After 8 sessions with repeated fibrogastroscopy (FGS) in the area of lesser curvature, a spot of hyperemic mucous membrane 1.0 × 1.0 cm in size was determined at the site of the ulcer; on the mucosa of the bulb of the duodenum 12 no defects were found. With FGS, 2 months after the end of the course of treatment, no visible mucosal defects were noted. Pain and other complaints of the patient were absent; chemo and physiotherapeutic agents were not used.

 

Sources of information:

1. Bernd Senf "Wilhelm Reich. Discoverer of acupuncture energy. - Bulletin of Biophysical Medicine, 1992, 1, pp. 35-46.

 

 2. Biogenic magnetite and magnetoreception. New in biomagnetism / Under. ed. J. Kirshvinka, D. Johns, B. Mac-Fadden. - M .: Mir, v. 1, p. 287.


ΣΠΕΙΡΑ - ΧΡΟΝΟΣ - ΑΙΘΕΡΑΣ Πηλιουνης κοζυρεφ κοζιρεφ νεολιθικος ταφος σπειρες, σπειρα Σαρδηνια ιταλιας ιταλια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ