Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν κλεμμένα αρχαία αντικείμενα και τα επαναπάτρισαν στην Κόστα Ρίκα - του Γ. Λεκάκη

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν
κλεμμένα αρχαία αντικείμενα
και τα επαναπάτρισαν
στην Κόστα Ρίκα

Του Γιώργου Λεκάκη

Αρκετά προ-Κολόμβου αντικείμενα, που κατασχέθηκαν σε αεροδρόμιο στο Ορλάντο, το 2017, επαναπατρίσθηκαν στην Κόστα Ρίκα, σε μια τελετή, αυτήν την εβδομάδα, στην οποία παραβρέθηκε η L. Ugalde, γενική πρόξενος της Κόστα Ρίκα.

Οι αξιωματικοί των U.S. Customs and Border Protection / Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ ενετόπισαν τα τεχνουργήματα κατά την σάρωση των αποσκευών των επιβατών!

«Ξεκινήσαμε να ανοίγουμε όλες τις βαλίτσες και σε ένα από τα παπούτσια που είχε ο ταξειδιώτης, βρήκαμε τα τεχνουργήματα», εδήλωσε ο ειδικός της CBP, J. C. Esteves. «Στην πραγματικότητα ήταν κρυμμένο μέσα στα παπούτσια».

Τα κεραμικά αντικείμενα, που χρονολογούνται στον 10ο και 5ο αιώνα π.Χ., θα φιλοξενηθούν στο Εθνικό Μουσείο της Κόστα Ρίκα.

ΠΗΓΗ: NBC6 Miami, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.9.2023.

ΗΠΑ κατασχεση κλεμμενα αρχαια αντικειμενα επαναπατρισμος Κοστα Ρικα προπολομβιανα αντικειμενο, αεροδρομιο Ορλαντο, 2017, αρχαιο τεχνουργημα σαρωση αποσκευη επιβατης βαλιτσα παπουτσια παπουτσι ταξειδιωτης, τεχνουργηματα κρυμμενο κεραμικα 10ος 5ος αιωνας πΧ Εθνικο Μουσειο αρχαιοκαπηλια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ