Νέες προοπτικές στην έρευνα των Αιγαιακών, μη αποκρυπτογραφημένων γραφών: Κρητική Ιερογλυφική και Γραμμική Α

Νέες προοπτικές
στην έρευνα των Αιγαιακών,
μη αποκρυπτογραφημένων
γραφών:
Κρητική Ιερογλυφική
και Γραμμική Α
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Νέες προοπτικές στην έρευνα των Αιγαιακών, μη αποκρυπτογραφημένων γραφών: Κρητική Ιερογλυφική και Γραμμική Α», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Στην ημερίδα, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ερευνητικό πρόγραμμα ERC «INSCRIBE − Invention of Scripts and their Beginnings» του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, θα παρουσιασθούν πρόσφατες ερευνητικές μελέτες, οι οποίες βοηθούν στην κατανόηση των δύο παλαιότερων συστημάτων γραφής της Μινωικής Κρήτης μέσω επιγραφικών, γλωσσολογικών και άλλων εκφάνσεων του γραπτού λόγου.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο θα ενημερωθεί για το παρελθόν και το μέλλον της έρευνας για τη μινωική γραφή στο τοπικό της περιβάλλον. Αποτελεί συνδιοργάνωση της Δρ. Γεωργίας Φλούδα, Προϊσταμένης του Τμήματος Προϊστορικών και Μινωικών Αρχαιοτήτων, και της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Silvia Ferrrara. Χρηματοδοτείται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το πρόγραμμα “ERC - INSCRIBE Invention of Scripts and their Beginnings”, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας “Horizon 2020” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ημερομηνία: Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 10:00

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Είσοδος: Ελεύθερη

ΠΗΓΗ: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου / ΑΜΗ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.9.2023.

Αιγαιακες, μη αποκρυπτογραφημενες αρχαιες γραφες Κρητικη Ιερογλυφικη αρχαια Γραμμικη Α Αρχαιολογικο Μουσειο Ηρακλειου κρητης Ηρακλειο επιστημονικη ημεριδα Αιγαιο αποκρυπτογραφημενη γραφη Κρητη Ιερογλυφικα συστημα γραφης Μινωικη επιγραφη γλωσσολογια γραπτος λογος αποκρυπτογραφηση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ