Μόνο κτηριακές ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, λέει το υπ. Πολιτισμού - Στους αρχαιολογικούς χώρους δεν έχει γίνει ακόμη καταγραφή

Μόνο κτηριακές ζημιές
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου,
λέει το υπ. Πολιτισμού
Στους αρχαιολογικούς χώρους
δεν έχει γίνει ακόμη καταγραφή

Με την θεομηνία της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου δεν προκλήθηκαν ζημίες σε αρχαιότητες της Έκθεσης ούτε στις αποθήκες του Μουσείου.

Ωστόσο έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στις κτηριακές εγκαταστάσεις:

        - Στην ένωση των δύο πτερύγων του Μουσείου της παλιάς (1909) και της νέας (1998 - 2003) δημιουργήθηκε χάσμα από το οποίο εισχώρησαν νερά. Τα νερά αυτά προκάλεσαν αποκολλήσεις τμημάτων οροφών, αποκολλήσεις και ρηγματώσεις επιχρισμάτων των τοίχων.

        - Το αίθριο του Μουσείου συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα υδάτων και έφθασε στο όριο της υπερχείλισης.

        - Έσπασαν κλαδιά από το μεγάλο πεύκο έξω από το φυλάκιο της αυλής του Μουσείου και συμπαρέσυραν δέσμες ηλεκτρικών καλωδίων.

Στους αρχαιολογικούς χώρους δεν έχει πραγματοποιηθεί συστηματική καταγραφή ακόμη λόγω των προφανών δυσκολιών από τη συνέχιση των καιρικών φαινομένων.

Για την περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων η αποτίμηση τυχόν ζημιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα είναι δυνατή μετά την παύση των καιρικών φαινομένων.

ΠΗΓΗ: ΥΠΠΟΑ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.9.2023.

κτηριακες ζημιες Αρχαιολογικο Μουσειο Βολου, υπουργειο Πολιτισμου αρχαιολογικος χωρος καταγραφη θεομηνια νεροποντη βροχη καταιγιδα 5 5η Σεπτεμβριου 2023 1955 νεροποντη αθηνα πειραιας λιμνοθαλασσα νεκροι νεκρος Σεπτεμβριος Αθανασακειο Αρχαιολογια Βολος ζημια αρχαιοτητες εκθεση αποθηκες Μουσειου κτηριο πτερυγα 1909 1998- 2003 αποκολληση ρηγματωση επιχρισμα τοιχος αιθριο υδατα υπερχειλιση πευκο αυλη ηλεκτρικο καλωδιο αρχαιολογικοι χωροι μαγνησιας μαγνησια καιρικο φαινομενο Καρδιτσα Τρικαλα Τρικκαλα καιρικα φαινομενα Αθανασακης νομος Καρδιτσας Τρικαλων Τρικκαλων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ