Το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ στην ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ανά τους ΑΙΩΝΑΣ - της Ασπ. Σχοινά

Το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ
στην ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
των ΕΛΛΗΝΩΝ
ανά τους ΑΙΩΝΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι της Μαριούπολης» εξέδωσε την εργασία της Ασπασίας Σχοινά, Φιλολόγου Καθηγήτριας, για το ημερολόγιο του έτους 2024, με θέμα «ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ».

Η εργασία είναι μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση παλαιοτέρων θρησκευτικών συνηθειών που επιζούν σήμερα στην θρησκεία μας και στην εκτέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων.

 Στον πρόλογο διευκρινίζεται ότι ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά μας για να γίνουν υποστηρικτές και συνεχιστές της Φυλής μας με την ακριβή γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού μας, γι’ αυτό και τα θέματα των εργασιών αυτών, που εκδίδονται τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια, έχουν σχέση με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και την συνέχειά του.

 Εκτός απ’ αυτό σημειώνεται επίσης, ότι οι εισπράξεις από την πώληση του ημερολογίου, που εκδόθηκε με δαπάνες του Συνδέσμου των «Φίλων της Μαριούπολης» και των Εκδόσεων «ΨΥΧΟΓΙΟΣ», θα διατεθούν για την λειτουργία φροντιστηρίων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας Ελληνοπαίδων, στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου και του Μοναστηρίου των Σκοπίων.

Πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι και όχι για ένα ημερολόγιο τοίχου.

Το ημερολόγιο τιμάται 10 ευρώ.

Τα Ημερολόγια μπορείτε να τα παραλάβετε από τα γραφεία του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στους Αμπελοκήπους (οδός Φαραντάτων 31 και Μιχαλακοπούλου – 115 27 Αθήνα) ή να τα παραγγείλετε με αντικαταβολή.

Πληροφορίες - Παραγγελίες: Στο ηλ-ταχυδρομείο: odeg@otenet.gr  ή στο τηλέφωνο: 210-77.18.077.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.11.2023.

ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ζωη αρχαιοι ΕΛΛΗΝΕΣ Σχοινα ΟΜΟΤΡΟΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ θρησκευτικες συνηθειες επιβιωση θρησκευτικα καθηκοντα πολιτισμος αρχαιος ελληνικος Πολιτισμος ηθη εθιμα συνηθεια ημερολογιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ