ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 50 αστροφωτογράφων στο Γουδί Αθηνών

ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
50 αστροφωτογράφων
στο Γουδί Αθηνών

Στο πλαίσιο της έκθεσης Life in Space και παράλληλα με αυτήν, λειτουργεί έκθεση αστροφωτογραφίας στην οποία συμμετέχουν πενήντα αστροφωτογράφοι, ερασιτέχνες αστρονόμοι και κυνηγοί εκλείψεων από όλη την Ελλάδα.

"Ο Γαλαξίας μας από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου, Ρέθυμνο",
Ιωάννης Παπαδάκης, Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.
Στις φωτογραφίες τους καταγράφουν αντικείμενα του νυχτερινού ουρανού, εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα, καθώς και επίγεια νυχτερινά τοπία.

Αστρικές τροχιές, γαλαξίες, νεφελώματα, σμήνη αστέρων, κομήτες, πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, η Σελήνη, ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις συγκεντρώνονται για πρώτη φορά σε μια τόσο στην πλούσια συλλογή αστροφωτογραφιών.

Οι αστροφωτογράφοι φωτογραφίζουν το νυχτερινό ουρανό τόσο από σκοτεινές περιοχές της χώρας μας, όσο και από μακρινές περιοχές του πλανήτη, στις οποίες ταξιδεύουν και παρατηρούν πιο σπάνια ουράνια φαινόμενα, όπως οι εκλείψεις και το σέλας. Πολλές από τις φωτογραφίες που μετέχουν στην έκθεση έχουν βραβευθεί και αναγνωριστεί διεθνώς.

Κατά την περιήγηση σας στην έκθεση θα δείτε φωτογραφίες από σέλας στην Ισλανδία, έκλειψη ηλίου στα νησιά Faroe και την Αυστραλία, τον Γαλαξία πάνω από την έρημο Ατακάμα στη Χιλή, αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων φωτογραφημένο κάτω από τον πολικό αστέρα, ανατολές πανσελήνου από ιστορικά μνημεία, καθώς και πολλά ακόμη ελληνικά τοπία κάτω από τον έναστρο ουρανό.

"Νεφέλωμα της Ροζέτας", Κώστας Τσέκας,
Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι αστροφωτογράφοι:

Αγιομαμίτης Αντώνης, Αμανατίδης Ανδρέας, Αραμπατζόγλου Θεόδωρος, Βούλγαρης Αριστείδης, Γκογκός Σάκης, Δογραματζίδης Μιχάλης, Ελευθερίου Μαυρουδής, Ζαμπέτουλας Χάρης, Ιωαννίδης Καλλίας, Καζασίδης Παναγιώτης, Καράτζαλος Γιώργος, Καρδάσης Μάνος, Καρτέρης Θέμης, Κολυφέτης Φώτης, Κοτσάφτης Χρήστος, Κουφός Στράτος, Λιάμπος Τάσος, Λιανόπουλος Θοδωρής, Λινάρδος Σωκράτης, Μαγουλάς Πέτρος, Μακρής Άγγελος, Μάλλιαρης Δημήτρης, Μανώλακας Στέργος, Μελτεμέζης Ανανίας, Μέντης Θεόδωρος, Μεταλληνός Βασίλης, Μισιρλής Βασίλης, Μπακολίτσας Κωνσταντίνος, Νέγκας Αλέξανδρος, Ντέκας Γιώργος, Νικολακάκος Παναγιώτης, Παπαθανασόπουλος Κίμωνας, Παπαδάκης Ιωάννης Νεκτάριος, Ραπατζίκος Κώστας, Ρεΐσης Μιχάλης, Σιούλας Νίκος, Σουγλάκος Ευάγγελος, Σπυριδάκης Λευτέρης, Στράντζαλης Αχιλλέας, Συμεωνίδης Γιάννης, Ταμβάκης Γιώργος, Ταρσούδης Γιώργος, Τόγιας Θωμάς, Τσέκας Κώστας, Τυχάλας Δημήτριος, Φαρμακόπουλος Αντώνης, Χαραλαμπίδης Νίκος, Χασιώτης Ηλίας, Χατζής Αθανάσιος, Χονδρογιάννης Σπύρος.

«Σέλας στην Ισλανδία», Σπύρος Χονδρογιάννης,
Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με συλλόγους ερασιτεχνών αστρονόμων από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα με τους:

Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση, Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και παράρτημα Σαλαμίνας, Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, Αστρονομικής Ένωση Σπάρτης "Διόσκουροι", Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας, Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, Σύλλογο Αστρονομικής Ένωσης Θράκης, Σύλλογο Αστρονομίας Χίου, Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας, Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας.

«Γαλαξίας», Ευάγγελος Σουγκλάκος,
Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
.

Στον ίδιο χώρο με την έκθεση αστροφωτογραφίας, παρουσιάζονται επίσης δύο πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφικές συλλογές:

        - Μια συλλογή φωτογραφιών του Θεοφάνη Ματσόπουλου, αστροφωτογράφου που ειδικεύεται στην σκηνοθεσία και την παραγωγή ταινιών Πλανητάριου, στην οποία έχει φωτογραφίσει τηλεσκόπια του Αμερικάνικου Αστεροσκοπείου (NSF / AURA – Noirlab) στις ΗΠΑ και την Χιλή.

        - Μια ακόμη συλλογή φωτογραφιών του Αδριανού Γολέμη, γιατρού στελεχωμένων διαστημικών αποστολών και επιτυχόντα στην Ευρωπαϊκή επιλογή αστροναυτών 2022. Στη συλλογή αυτή έχει καταγράψει στιγμιότυπα από την ζωή αστροναυτών της ESA (European Space Agency) πριν από εκτοξεύσεις με το Σογιούζ MS-13 και μετά από αφίξεις τους στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "Παγκόσμια Ιστορία των Πτήσεων".

Την έκθεση επιμελείται η αστροφυσικός Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, επιστημονική σύμβουλος της έκθεσης Life in Space.

Η έκθεση LIFE IN SPACE πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδί στην Αθήνα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων.

Επιστημονικά όργανα, διαστημόπλοια, δορυφόροι, πύραυλοι σε κλίμακα, συσκευές, εξοπλισμός και αντικείμενα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στα ταξίδια και την δραστηριοποίησή του στο διάστημα, καθώς και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μαγεύουν μικρούς και μεγάλους, δημιουργώντας την αξέχαστη εμπειρία.

Μια έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Marshall Space Flight Center της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “The U.S. Space & Rocket Center” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

ΕΚΘΕΣΗ

Life in Space - Η Ζωή στο διάστημα

 

Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

«Ανατολή γαλαξία στο Βαλτάκι Γυθείου»,  Παναγιώτης Νικολακάκος. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης.

 

Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα, LIFE IN SPACE

συνεχίζει με αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού

και η πολιτιστική εταιρία ΛΑΒΡΥΣ,

διοργανώνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις

δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες θεατές

να γνωρίσουν και να διεισδύσουν

στον μαγικό κόσμο του διαστήματος.

 

Η πολιτιστική εταιρία ΛΑΒΡΥΣ, στο πλαίσιο της έκθεσης LIFE IN SPACE διοργανώνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει και να διεισδύσει στον μαγικό κόσμο του διαστήματος.

Χρησιμοποιώντας την περιόδευσα αυτή έκθεση της ΝΑΣΑ και της ΕΣΑ πλαισιώνει την έκθεση με παράλληλες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους μία σειρά διαλέξεων από τους πιο επιφανείς Έλληνες επιστήμονες, προβολές σπανίων ντοκιμαντέρ για το διάστημα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης, καθώς και έκθεση αστροφωτογραφίας.

Η έκθεση «LIFE IN SPACE» (Η Ζωή στο Διάστημα), με περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησε και στην Ελλάδα στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή και η ανταπόκριση του κόσμου είναι από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας της είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Μια έκθεση που γίνεται σε συνεργασία με το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

«Ανατολή πανσελήνου», Δημήτρης Μάλλιαρης, Εύβοια.


Η ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση LIFE IN SPACE προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξειδιού στο διάστημα.

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού – γερμανικής καταγωγής - μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας και την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού. Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

"Νεφέλωμα της Ψυχής στον αστερισμό της Κασσιόπης",
Παναγιώτης Καζασίδης,
Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

ΟΜΙΛΙΕΣ:

 

Τετάρτη 8/11/23 ώρα 19:00

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Δρ. Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 21/11/23 ώρα 19:00

Η 46-χρονη Οδύσσεια των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξiα και η προσεχής Διαστρική Αποστολή

Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, Ομότιμος Διοικητής Διαστημικών Προγραμμάτων, Johns Hopkins University / Επικεφαλής Ερευνητής, NASA Voyager 1 & 2 / μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Έδρα Επιστήμης του Διαστήματος.

 

Τρίτη 12/12/23 ώρα 19:00

Σελήνη: η πρώτη στάση στο ταξίδι μας προς τ' άστρα

Δρ. Όλγα Συκιώτη, Κύρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Τρίτη 19/12/23 ώρα 19:00

Διάστημα - το έσχατο όριο: γνώσεις από την εξερεύνησή του και πρακτικά οφέλη για την ανθρωπότητα

Δρ. Ιωάννης Δαγκλής, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος και καθηγητής Διαστημικής Φυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη 09/01/24 ώρα 19:00Σύγχρονη Κοσμολογία: Η δημιουργία & η εξέλιξη του Σύμπαντος

Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, Δ/ντής Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

"Γαλαξίας του Τριγώνου (Μ33)", Μιχάλης  Ρεΐσης, Κως.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

Σ΄ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, την αίθουσα προβολών, παρουσιάζονται καθημερινά το ντοκιμαντέρ: του Ξενοφώντα Μουσά για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, βίντεο της NASA για την αποστολή Juno στον Δία και τους δορυφόρους του, η “Μυθωδία” του Βαγγέλη Παπαθανασίου καθώς και άλλα σημαντικά βίντεο για το διάστημα.

 

Ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ - SIMULATORS

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλα όσα βιώνουν οι αστροναύτες στις διαστημικές αποστολές τους και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσή τους.

·          THE FIVE DEGREES OF FREEDOM. Αυτός ο προσομοιωτής δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας στο διάστημα.

·          MULTI AXIS TRAINER. Είναι ο προσομοιωτής που χρησιμοποιείται στο Space Camp του “THEU.S. SPACE&ROCKETCENTER” της Αλαμπάμα.

·          ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - LAND THE SHUTTLE. Αυτός ο προσομοιωτής σάς δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας ως πιλότος του διαστημικού λεωφορείου.

·          F18 PILOT SIMULATOR. Αυτός είναι ένας προσομοιωτής πτήσης με τρισδιάστατα γραφικά, που προσφέρει μια ρεαλιστική εμπειρία χειρισμού του F18.

·          ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ISS VR PLATFORM. Εδώ θα ανακαλύψετε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται 400 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας.

Κομήτης 2022 - E3", Θέμης Καρτέρης,

Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Επισκεφτείτε το siteτης έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες, ΕΔΩ.


Μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θεατές,

Ταυτόχρονα εκπαιδευτική και πολύ ψυχαγωγική!

 

Εισιτήρια από 12 ευρώ.

Εισιτήρια για τους προσομοιωτές: Ανάλογα με τον προσομοιωτή από 2 έως 5 ευρώ.

Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια: Για πληροφορίες καλέστε το 210 7258510.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Για κρατήσεις καλέστε στο 210 6143021

Προπώληση Εισιτηρίων, ΕΔΩ.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης, email: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.11.2023.

Αστρικη τροχια, γαλαξιας, νεφελωμα, σμηνος αστερας κομητης, πλανητης ηλιακο συστηματο Σεληνη, ηλιακα σεληνιακη εκλειψη αστροφωτογραφια ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ αστροφωτογραφος μουσας παπαθανασιου Νεφελωμα της Ροζετας Ροζετα Αστρονομικη και Αστροφυσικη Εταιρεια Δυτικης Ελλαδος Γαλαξιας του Τριγωνου Μ33 κως Τριγωνο Κομητες 2022 - E3 ομιλος Φιλων Αστρονομιας Θεσσαλονικης εκκλησακι Αγιου Παισιου, Ρεθυμνο κρητης Συλλογος Φιλοι αστρονομια Κρητη εκκλησια ιν Αγιος οσιος Παισιος, Ρεθυμνου Νεφελωματα Ψυχης αστερισμος Κασσιοπης Ελληνικη Ερασιτεχνικη Αστρονομικη ενωση Κασσιοπη Ανατολη πανσεληνου Ευβοια πανσεληνος γαλαξια ναυαγιο Βαλτακι Γυθειου λακωνιας λακωνια Σπαρτης σπαρτη Σελας Ισλανδια Κερκυρας Κερκυρα Μηχανισμος των Αντικυθηρων, νασα NASA αποστολη Juno πλανητης Διας δορυφορος Μυθωδια Αντικυθηρα Voyager Γη Διαστρικη Αποστολη Κριμιζης, ταξιδι ταξειδι αστρα Συκιωτη, Αστροφυσικη, Διαστημικη Εφαρμογη Τηλεπισκοπηση Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων Διαστημα εσχατο οριο εξερευνηση πρακτικο οφελος ανθρωποτητα Δαγκλης, Ελληνικο Κεντρο Διαστηματος Διαστημικη Φυσικη Κοσμολογια δημιουργια εξελιξη Συμπαντος συμπαν Βασιλακος, Ινστιτουτο Αστρονομιας, Αστροφυσικης, Διαστημικων Εφαρμογων και Τηλεπισκοπησης Ματσοπουλος σκηνοθετης ταινια Πλανηταριο τηλεσκοπιο αμερικανικο ΗΠΑ Χιλη Γολεμης, αστροναυτης 2022 ζωη αστροναυτων ESA εκτοξευση Σογιουζ MS-13 κοσμοδρομιο Μπαικονουρ αστροφυσικος Μεταλληνου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ