Η Κολομβία ξεκινά την στείρωση των ιπποπόταμων του… Εσκομπάρ! - του Γ. Λεκάκη

Η Κολομβία ξεκινά την στείρωση
των ιπποπόταμων
του… Εσκομπάρ…

Του Γιώργου Λεκάκη

Η Κολομβία έχει αρχίσει να αποστειρώνει τον πληθυσμό των «χωροκατακτητικών» ιπποπόταμων - που πιστεύεται ότι αριθμούν περίπου 200 άτομα - διότι κατακλύζουν τους παραποτάμιους οικοτόπους της χώρας!

Οι ιπποπόταμοι (Hippopotamus amphibius) είναι απόγονοι τεσσάρων παράνομα εισαγόμενων ατόμων, που δραπέτευσαν από το κτήμα του ηγέτη του καρτέλ ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, την δεκαετία του 1990 – γι’ αυτό και λέγονται, δυστυχώς, «cocaine hippo»...

Οι οικολόγοι προειδοποιούν ότι η στείρωση είναι δαπανηρή και υλικοτεχνική πρόκληση - και πιθανότατα δεν θα είναι αρκετή.

Πολλοί δε άλλοι ερευνητές έχουν υποστηρίξει έως και την… θανάτωση των ιπποπόταμων, κάτι που η κυβέρνηση λέει ότι θα προσπαθήσει επίσης να κάνει — αλλά η ιδέα είναι αμφιλεγόμενη!

ΠΗΓΗ: «Colombia begins sterilizing its invasive hippos: what scientists think - Environment ministry launches programme that also includes exporting and euthanizing the animals, which threaten the country’s biodiversity», nature, 10.11.2023. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.11.2023.

Κολομβια στειρωση ιπποπαταμος Εσκομπαρ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ