Τα αρχαία Ασκληπιεία συνεχίζουν να εκπέμπουν συχνότητες

Τα αρχαία Ασκληπιεία συνεχίζουν
να εκπέμπουν
συχνότητες

Ο καθηγητής Στ. Παπαμαρινόπουλος(*), για πρώτη φορά σε δημόσιο μέσον αναφέρεται στην άγνωστη παράμετρο που συντελεί στην επίσης άγνωστη ευεργετική επίδραση των Ασκληπιείων στην ανθρώπινη φυσιολογία. Συζητά με την δημοσιογράφο του Arcadia Portal κ. Ε. Γαλανιάδη και τον δημοσιογράφο των «Φρυκτωριών» κ. Μ. Αξιώτη γι’ αυτό που συνεχίζει και εκπέμπεται από τους ερειπιώνες των άλλοτε ιερών χώρων των προγόνων μας. Αυτό που συνεχίζει και εκπέμπεται από τους ερειπιώνες των άλλοτε ιερών χώρων των προγόνων μας, η σύγχρονη επιστημονική έρευνα μπορεί να καταγράψει μεθοδικά, ώστε να αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία η επίδραση που εξακολουθούν και ασκούν, ακόμη και σήμερα.

Οι ενδείξεις για την επίδραση που ασκούν οι άγνωστες, σήμερα… «Φωνές της Γης», που βρίσκονται στα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

«Ο Μέγας Αλέξανδρος, πριν φύγει για την Ασία, άφησε την ασπίδα του και την λόγχη του στο Ασκληπιείο της Γόρτυνος και μετά από ένα χρονικό διάστημα, τα πήρε και πήγε στην Ασία και έκανε αυτό που έκανε…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Στ. Παπαμαρινόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται στην Αρκαδία.

«Ακούγοντας» και καταγράφοντας τις «Φωνές της Γης» με παγκοσμίως τεκμηριωμένους επιστημονικά τρόπους, ανοίγονται άπειρες δυνατότητες για την αξιοποίησή τους και για την ενίσχυση της οικονομίας της εκάστοτε περιοχής, όπου βρίσκεται ένα από τα Ασκληπιεία της αρχαιότητας.

 Συγχρόνως, ανοίγει ο δρόμος για ανάπτυξη νέων τομέων της επιστήμης, όπως αυτόν της Γεωβιολογίας, με τον εντοπισμό Γεωπαθογόνων περιοχών στους χώρους που οι άνθρωποι διαβιούν και εργάζονται.

 Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η καταγραφή της εκπομπής υποηχητικών και ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων στο Ασκληπιείον Επιδαύρου[1]. Με τις κατάλληλες γεωφυσικές μετρήσεις και τις βιοιατρικές που τις ακολουθούν, αποδεικνύεται ότι η συχνότητα υποήχων των 14Hz, που εκλύεται στο παραπάνω Ασκληπιείο, είναι άκρως ευεργετική για την ανθρώπινη φυσιολογία.

 Η συγκεκριμένη συχνότητα δεν γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί. Περίπου 500 είναι τα Ασκληπιεία που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο και το καθένα από αυτά διακρίνεται για διαφορετικό λόγο.

 Η έρευνα που προτείνει ο καθηγητής Στ. Παπαμαρινόπουλος εστιάζει σε πέντε, κατ’ αρχάς, από αυτά:

        - του Λέντα Ηρακλείου Κρήτης,

        - της Κω,

        - της Επιδαύρου Αργολίδος,

        - το Αμφιαράειον στην Αττική και

        - της Γόρτυνος στην Αρκαδία.

Δείτε την καταγραφή ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Φρυκτωρίες, 28.9.2024. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.9.2024.

(*) Ο κ. Στ. Παπαμαρινόπουλος προέρχεται από την Αρκαδία.

Έχει τελειώσει το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης το τμήμα Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στην Βρετανία σε επίπεδο Ph.D.  Ως μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών δίδαξε Γεωλόγους και Φυσικούς, στο Πολυτεχνείο Αθηνών μηχανικούς, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αρχαιολόγους.

Ως Καθηγητής πήρε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την ανακάλυψη της διώρυγας του Ξέρξη στην Ανατολική Χαλκιδική, την οποία μνημονεύει ο Ηρόδοτος, ενώ  εντόπισε και τον υπόγειο ποταμό Ηριδανό στην Πλατεία Συντάγματος Αθηνών.

Έχει κάνει 300 γεωφυσικές έρευνες στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην  Ρωσία, στην Κεντρική Ασία στο κεντρικό υψίπεδο  των ορέων  Αλτάι, στην Βορειοανατολική και στην Βορειοδυτική Αφρική επιχειρώντας να εντοπίσει θαμμένες αρχαίες πόλεις.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2004 - 2010).

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, της Εταιρείας Προστασίας της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρείας και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ).

Καθηγητής της Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:


[1] Η συγκεκριμένη έρευνα, με πρωτοβουλία του καθηγητού Στ. Παπαμαρινόπουλου, υλοποιήθηκε από τον κ. P. Debertolis, καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Τεργέστης της Ιταλίας, ο οποίος μέτρησε μια κυριαρχούσα συχνότητα 14Hz, η οποία ανήκει στους υποήχους.

Επίσης ο κ. Π. Ζωγράφος, ηλεκτρονικός φυσικός με ειδική συσκευή μέτρησε 350 Gigahertz.
αρχαια Ασκληπιεια εκπομπη συχνοτητες Παπαμαρινοπουλος αγνωστη ευεργετικη επιδραση Ασκληπιειο ανθρωπινη φυσιολογια ερειπιωνας ιερος χωρος προγονοι ερειπιωνες ιεροι χωροι επιδραση φωνη Φωνες της Γης αρχαια Ελληνικη Γραμματεια Μεγας Αλεξανδρος, εκστρατεια Ασια, ασπιδα λογχη Ασκληπιειον Γορτυνος Αρκαδιας Γορτυνας Αρκαδια Γορτυνα Γορτυς αξιοποιηση οικονομια θεος ασκληπιος αρχαιοτητα επιστημη Γεωβιολογια Γεωπαθογονος Γεωπαθογονα περιοχη ανθρωπος Γεωπαθολογια εκπομπες υποηχητικη ηλεκτρομαγνητικη συχνοτητα Επιδαυρος γεωφυσικη μετρηση βιοιατρικη υποηχος υποηχοι 14Hz, 14 Hz εκλυση ευεργετικη θεραπευτικη ιαματικη αντιληπτη ανθρωπινο αυτι ελλαδα Λεντας ηρακλειου Κρητης ηρακλειο Κρητη νησος νησι Κως δωδεκανησα Επιδαυρου αργολιδα αργολις Αμφιαραειον Αμφιαραειο Αμφιαρειον Αμφιαρειο Αττικη Αττικης φυσικη βραβειο Ακαδημια Αθηνων διυρυγα του Ξερξη Ξερξης Ανατολικη Χαλκιδικη μακεδονια Ηροδοτος, υπογειος ποταμος Ηριδανος Πλατεια Συνταγματος Αθηνα Συνταγμα γεωφυσικες ερευνες Αγγλια, Γαλλια, Ισπανια, Ρωσια, Κεντρικη υψιπεδο ορη Αλται, Βορειοανατολικη Βορειοδυτικη Αφρικη θαμμενες αρχαιες πολεις Ελληνικη Μυθολογια εμαεμ ερευνα, Ιατρικη Ζωγραφος, 350 Gigahertz Ghz 350Ghz
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ