Τηγανιά
- 750 γραμμ. χοιρινό κρέας από μπούτι
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 1 καρότο
- 4 πιπεριές
- 1 τομάτα
- ρίγανη και μουστάρδα
- Λίγο λάδι
Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια και το
στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας
Το βάζουμε στην άκρη να μαριναριστεί
με λίγο λαδάκι και μουστάρδα
Σε χωριστό κατσαρολάκι βάζουμε τα
κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, το καρότο τριμμένο, τις πιπεριές κομμένες, μία τομάτα σε φέτες.
Τα σκεπάζουμε τα αφήνουμε να βράσουν
σε χαμηλή φωτιά, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και εκείνη την ώρα τηγανίζουμε το
κρέας .
Βάζουμε το κρέας σε πιατέλα και
ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και λίγη ρίγανη.
Την
συνταγή έδωσε η κ. Μαρία Κουρβανιού, από την Αγιάσο.
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.9.2024.
Τηγανια χοιρινο κρεας μπουτι κρεμμυδι καροτο πιπερια ντοματα λαδι ελαιολαδο μουσταρδα τοματα τηγανι σαλτσα ριγανη Αγιασος λεσβου λεσβος παραδοσιακη κουζινα πιατο παραδοσιακο
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook