Σφουγγάτο παραδοσιακό της Λέσβου

Σφουγγάτο παραδοσιακό
της Λέσβου

Υλικά για ένα μικρό «πυρεξ»:

- 1 κ. κολοκύθια

- δυόσμος και μαϊντανός

- 1 πατάτα

- 4-5 αυγά

- Λίγο γάλα

- 250 γραμμ. φέτα

- Λίγο πεκορίνο τριμμένο

- Λίγο αλεύρι.

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα ζουλάμε καλά να φύγουν τα υγρά.

Ρίχνουμε δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε την πατάτα τριμμένη.

Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα.

Τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε το πεκορίνο.

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει το μίγμα σαν χυλός.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρεξάκι.

Ψήνουμε στους 180ο  στις αντιστάσεις για μία ώρα.

Την συνταγή έδωσε η κ. Μαρία Κουρβανιού, από την Αγιάσο.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.9.2024.

Σφουγγατο παραδοσιακο φαι φαγητο πιατο παραδοσιακη κουζινα Λεσβου λεσβος κολοκυθι, δυοσμος μαιντανος, πατατα αυγο γαλα τυρι φετα πεκορινο αλευρι κολοκυθια αυγα χυλος αλατι πιπερι Αγιασος συνταγη συνταγες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ