Συνταγή για τα πτάρια
(κεφτεδάκια)
της Αγιάσου Λέσβου
Για να τα φτιάξουν
προμηθεύονται:
- Κιμά μοσχαρίσιο, μισό κιλό
- ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο
- δυο κρεμμύδια μεγάλα (το κόβουν
στον τρίφτη),
- δυο κουταλιές τομάτα χυμό ή
φρέσκια τριμμένη
- ούζο μπόλικο,
- κύμινο,
- ρίγανη,
- δυόσμο, αλάτι πιπέρι, και
- λίγο λαδακι.
Ανακατεύουν τον κιμά, το μουλιασμένο
ψωμί, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον χυμό τομάτας (ή την φρέσκια τομάτα, επίσης τριμμένη
στον τρίφτη), το ούζο, το κύμινο, την ρίγανη, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι
και το ελαιόλαδο.
Πλάθουν τους κεφτέδες , τους αλευρώνουν και τους
τηγανίζουν με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Την συνταγή έδωσε η Μ.
Κουρβανιού.
ΠΗΓΗ: Γ. Λεκακης "Συγχρονης Ελλαδος περιηγησις". ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.11.2024.
Συνταγη πταρια πιταρια τηγανητα κεφτεδακια Αγιασος Λεσβος κιμας μοσχαρισιος, ψωμι μπαγιατικο βρεγμενο, κρεμμυδι τοματα χυμος φρεσκια ουζο κυμινο, ριγανη, δυοσμο, αλατι πιπερι, λαδι μουλιασμενο ελαιολαδο κεφτεδες τηγανι τηγανισμα πταρι πιταρι κεφτεδακι κεφτες κιοφτες
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook