Διεθνές συνέδριο «Κόρινθος και Συρακούσες» στο Αρχαιολογικό Πάρκο Συρακουσών

Διεθνές συνέδριο
«Κόρινθος και Συρακούσες»
στο Αρχαιολογικό Πάρκο
Συρακουσών

Από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2024 το διεθνές συνέδριο «Κόρινθος και Συρακούσες / Σχέσεις, Ανταλλαγές Επιρροών»» θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο «Paolo Orsi» στις Συρακούσες της Σικελίας της Μεγάλης Ελλάδος Κάτω Ιταλίας.

Συνδιοργανώνεται από το Αρχαιολογικό και Τοπικό Πάρκο Συρακουσών, Ελώρου, Βίλας ντελ Τέλαρο και Ακρών, υπό την Εποπτεία για την Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Κληρονομία των Συρακουσών, την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα, και την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

Το συνέδριο έχει στόχο να ενθαρρύνει την συζήτηση μεταξύ μελετητών, σε όλα τα επίπεδα, στην έρευνα που εξετάζει το ευρύ φάσμα επαφών μεταξύ Κορίνθου και Συρακουσών, από την αρχαϊκή έως την πιο κλασσική περίοδο. Θα είναι μια ευκαιρία για διάλογο σχετικώς με διάφορες πτυχές, οι οποίες σχετίζονται και με τις δύο πόλεις, όπως, για παράδειγμα, το εμπόριο, η πολιτική ιστορία, η αρχιτεκτονική και ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι λατρείες και η θρησκεία, οι τέχνες.


ΠΗΓΗ: Parco archeologico di Siracusa, Eloro, villa del Tellaro e Akrai, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.11.2024.

Διεθνες συνεδριο Κορινθος Συρακουσες Αρχαιολογικο Παρκο Συρακουσων Κορινθια Μουσειο Paolo Orsi ορσι Σικελια Μεγαλη Ελλαδα Κατω Ιταλια Σχεσεις, Ανταλλαγες Επιρροη Relations, Exchanges of Influences Αρχαιολογια ελωρος, Βιλα βιλλα επαυλη επαυλις ντελ Τελαρο Τελλαρο Ακραι ακρες Πολιτιστικη Περιβαλλοντικη Κληρονομια Αμερικανικη Σχολη Κλασσικων Σπουδων Αθηνα, Ιταλικη Αρχαιολογικη Αθηνων αρχαικη κλασσικη περιοδος εποχη πολη εμποριο, πολιτικη ιστορια, αρχιτεκτονικη πολεοδομια λατρεια θρησκεια τεχνη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ