"ΕΦΥΓΕ" Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΚΗΣ Ο «ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ» ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ!

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΚΗΣ
 Ο «ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ» ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ! 


Μια μεγάλη δόξα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου που τίμησε, όσο ελάχιστοι, τον αθλητισμό της πόλης μας, Νέας Ιωνίας, ο επονομασθείς από τους φιλάθλους και «μπουλντόζας» για την ορμή και το πάθος με τα οποία αγωνιζόταν, έφυγε χθες από τη ζωή στα 84 χρόνια του!
Ο Βαγγέλης Πανάκης λαμπρός αθλητής αλλά και σπάνιος άνθρωπος ξεχώρισε από πολύ νωρίς όχι μόνον για τις ικανότητές του στο σκοράρισμα, αλλά και για το ήθος και τη σεμνότητά του.
Το αστέρι του έλαμψε στη 10ετία του 1950, όταν από τον Π.Α.Ο Καλογρέζας όπου αρχικά αγωνιζόταν μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό κι έκανε λαμπρή καριέρα ως αριστερός κυνηγός σημειώνοντας 80 γκολ. Μεταξύ 1954-1962 κλήθηκε και αγωνίσθηκε πολλές φορές με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος!
Ο Βαγγέλης Πανάκης που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών υπήρξε άξιος συνεχιστής της παράδοσης που είχαν δημιουργήσει άλλοι Καλογρεζιώτες ποδοσφαιριστές: ο Κλεάνθης Μαρόπουλος, ο Τρύφων Τζανετής,  ο Ξενοφών Μαρκόπουλος (Ξένος) και άλλοι.
Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Νέας Ιωνίας ως οργανισμός που καταγράφει στο Ιστορικό του Αρχείο και θέματα Ιστορίας του Αθλητισμού αποχαιρετά τον μεγάλο ποδοσφαιριστή αποδίδοντάς του την τιμή ενός σημαντικού στελέχους που συνέβαλε στην παραπέρα ανάδειξη του Αθλητισμού στην πόλη μας.
Η μνήμη του Βαγγέλη ας είναι αιωνία!

Ν. Ιωνία, 25 Ιανουαρίου 2017.

                                                            Για το Διοικ. Συμβούλιο
                                                                        Ο Πρόεδρος

                                                            ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ