Ιωάννης: ...Και δεν αντέχω πια τη μοναξιά των λευκών καμβάδων...

ΙΩΑΝΝΗΣ

...Και δεν αντέχω πια τη μοναξιά
των λευκών καμβάδων...



Ο ζωγράφος Ιωάννης χαιρετίζει την άνοιξη με μιαν έκθεση έργων της πρόσφατης δημιουργικής του περιόδου, που την εμπνέει το τρισυπόστατο του θέματός της «Έρως... Χρόνος... Θάνατος».
Στην έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 το βράδυ στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, περιλαμβάνονται εικοσιπέντε ελαιογραφίες-έργα μιας ώριμης παραστατικής τέχνης με χαρακτήρα αναγωγής του συναισθήματος σε δραματική περιπέτεια συμβόλου.
Ο Ιωάννης γεννήθηκε στην Αθήνα και ταξίδεψε στην Ευρώπη παρακολουθώντας μαθήματα  σε επαγγελματικά-καλλιτεχνικά εργαστήρια στην πόλη Rennes, στο Wuppertal και στο Βερολίνο. Συνεργάσθηκε στο εργαστήριο βυζαντινής αγιογραφίας και συντήρησης της Δούκισσας Βαριά, ίδρυσε την πολιτιστική στέγη-εντευκτήριο «Εύ των Μορφών», με πλήθος προγραμμάτων λογοτεχνικού, μουσικού και εικαστικού περιεχομένου και δίδαξε στα προγράμματα της ΝΕΛΕ Ανατολικής Αττικής.


ΒΙΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ

Ο Ιωάννης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Ταξίδεψε στη Rennes (Γαλλία ) για σπουδές στην ζωγραφική και ύστερα  από ένα διάστημα περιηγήσεων σε χώρες της Ευρώπης ακολούθησε ελεύθερες σπουδές για δύο χρόνια στο Wuppertal στην Γερμανία πάνω στα θέματα «τεχνικές της αναγεννησιακής ζωγραφικής» και «μέθοδοι απεικόνισης με ειδικές τεχνικές εικαστικού υλικού» (troubled'oeil).
Παρακολούθησε σχέδιο στη Rennes στο εργαστήριο της ζωγράφου D. Vial και στο Βερολίνο στο εργαστήριο της Graffiti-designer  M. Engelhardt.  Μελέτησε επίσης βυζαντινή αγιογραφία και συντήρηση στο εργαστήριο της Δούκισσας Βαριά.
Έχει πραγματοποιήσει  εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Με ζωγραφικά έργα του εικονογραφήθηκαν εξώφυλλα  βιβλίων γνωστών εκδοτικών οίκων - Ζαχαρόπουλος, Χείλων, Οδός Πανός κ.α. και  φιλοτέχνησε προσωπογραφίες  λογοτεχνών για το Περιοδικό «Φιλολογική Πρωτοχρονιά».
 Συνεργάστηκε στο διεθνές συνέδριο «Δημιουργία και θάνατος. Ο θάνατος επί τω έργω: ετερότητα και μνήμη πένθους» του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Paris Diderot University
Δίδαξε σε προγράμματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης  Ανατολικής Αττικής και στα 2002 ίδρυσε την πολιτιστική στέγη «Ευ των Μορφών» όπου διοργάνωσε ημερίδες καλλιτεχνικής αλληλοδιδακτικής, εσπερίδες ποίησης, μουσικής, εικαστικών τεχνών, παρουσίασης βιβλίων, αλλά και μελέτης με θέμα «νευρο-φυσιολογία και τέχνη», με τη συνεργασία του Περιοδικού  «Ομπρέλα», της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων (Ε.ΠΟ.Σ), του Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας Βίλχεμ Ράϊχ (E.IN.A), κ.ά.
Συνεργάσθηκε ακόμη, στα ελληνοδιεθνή προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE): Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Συνέδριο 2004
 «Η άμυνα των μικρών γλωσσών μπροστά στην παγκοσμιοποίηση» - L'Association Internationale de la Critique Littéraire (AICL - France), επετειακές πολιτιστικές γιορτές «Το νυν και το πάλαι» - αιγίδα του Δήμου Παιανίας και Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» - επιστημονική διεύθυνση του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) – Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh (U.S.A.).
Έργα του βρίσκονται σε  ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στις Η.Π.Α.
 Ζει ,διδάσκοντας και δημιουργώντας στην καθημαγμένη Ελλάδα….

Για περισσότερα: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
N.Π.Ι.Δ. – Έτος ίδρυσης 1979 - Αριθ. 2237 Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων
του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Αναπαύσεως 14 Α΄ - 190 02 Παιανία
E-mail:artcentr@otenet.gr * Τηλ.: 210-66.43.854 (& τηλ/πο)
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ