Η Τουρκία στις Φλόγες

Η Τουρκία στις Φλόγες

Του Λεωνίδα Κουμάκη, μέλους του ΙΗΑ



Το νέο βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη «Η Τουρκία στις φλόγες» κυκλοφόρησε μέσα από την πλατφόρμα του Create Space (θυγατρική της Amazon) και καταγράφει την πορεία της σύγχρονης Τουρκίας μέσα από 52 άρθρα και κείμενα της περιόδου 2008-2017 ταξινομημένα κατά ημερομηνία δημοσίευσης σε έξι ενότητες: Τουρκία, Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Αλβανία / Σκόπια.
Τα άρθρα και τα κείμενα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο (διαστάσεις Α5, σελίδες 472) αναφέρονται σε όλα τα θέματα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως:
• την επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο,
• την μεθοδική πολιτική αφελληνισμού των αλησμόνητων πατρίδων,
• την μακροπρόθεσμη στρατηγική διοχέτευσης μουσουλμανικών πληθυσμών μέσα στον Ελλαδικό χώρο,
• το μουσουλμανικό τόξο που δημιουργείται μεθοδικά γύρω από την Ελλάδα,
• τις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ – Ρωσίας,
• τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται μέσα στην Τουρκία με τον πολυπληθή Κουρδικό πληθυσμό,
• τις σκοτεινές σχέσεις συνεργασίας της Τουρκίας με το Ισλαμικό κράτος,
• την εισβολή στην Συρία και στο Ιράκ,
• την τρομοκρατία που γονατίζει την οικονομία της Τουρκίας,
• το αποτυχών πραξικόπημα,
• τον στραγγαλισμό των ατομικών ελευθεριών μέσα στην Τουρκία,
• τον ασφυκτικό έλεγχο του στρατού, της Δικαιοσύνης και της ελευθερίας του τύπου,
• τις εξωπραγματικές νεο – οθωμανικές φαντασιώσεις του καθεστώτος Ερντογάν και
• την σταδιακή μετατροπή της σύγχρονης Τουρκίας σε οικογενειακή επιχείρηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – από τους πλουσιότερα «αμειβόμενους» πολιτικούς του κόσμου.
Το βιβλίο «Η Τουρκία στις φλόγες» («Turkey in flames») διατίθεται από το Create Space http://www.createspace.com/6943139 και το Amazon.com.
Στην Ελλάδα το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Ο Πολίτης» («Εκδόσεις Τσουκάτου», Μαυρομιχάλη 84 & Καλλιδρομίου, 114 72 Αθήνα, Τηλ. 2108817341, τηλ/πο. 2108818992), όπου θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ώρα 19.00.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
Απόσπασμα Ανοιχτής επιστολής προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν η οποία απεστάλη στις 1.11.2016 από το International Hellenic Assosiation στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κείμενο: Λεωνίδας Κουμάκης, Απόδοση στην Αγγλική Prof. Ellene Phufas-Jousma, Μέλη IHA.
Προς τον Ρ. Τ. Ερντογάν: Τα σύνορα της δικής μας καρδιάς…
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Πρόσφατα έχετε καθιερώσει μια επαναλαμβανόμενη και συνεχή αναφορά στα «σύνορα της καρδιάς των Τούρκων», όπως τα αντιλαμβάνεστε εσείς, τα οποία δεν ταυτίζονται με τα σημερινά φυσικά σύνορα της Τουρκίας προκειμένου να «χωρέσουν» σε αυτά και όλες οι νέο-οθωμανικές, επεκτατικές σας επιδιώξεις. Συχνά μάλιστα, μας πληροφορείτε πως παραδίδετε σε όλους εμάς και «μαθήματα ιστορίας». Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτά τα «μαθήματα ιστορίας» όπως τα αποκαλείτε, αποτελούν μαθήματα επικίνδυνου λαϊκισμού σε ανιστόρητους και αμόρφωτους ανθρώπους οι οποίοι είναι φυσικό να μην γνωρίζουν όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε εσείς! Γιατί κάθε μορφωμένος άνθρωπος, Τούρκος, Έλληνας ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ασφαλώς και χαμογελάει όταν σας ακούει να αναφέρεστε στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου ισχυριζόμενος ότι «Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, τα μνημεία μας, τα τζαμιά μας!»… … Μήπως, μια και φαίνεται να σας ενδιαφέρει η ιστορία, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως η λέξη Αιγαίο, σύμφωνα με την αθάνατη Ελληνική μυθολογία που μελετάει ολόκληρος ο πλανήτης εδώ και χιλιάδες χρόνια, προέρχεται από τον πατέρα του Θησέα και βασιλιά της Αθήνας Αιγέα ο οποίος έπεσε και πνίγηκε στα νερά του πελάγους από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο;… … … Αν εσείς στις μέρες μας ψάχνετε απεγνωσμένα «αποδείξεις» για τον απροκάλυπτο επεκτατισμό σας στα τζαμιά που έχτισαν πρόσκαιροι κατακτητές σε ελάχιστα από τα 6.000 νησιά και βραχονησίδες που βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο, τι θα πρέπει να πούμε εμείς για το μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας που χτίστηκε στην Πόλη του Κωνσταντίνου δέκα ολόκληρους αιώνες πριν εμφανιστούν οι κατακτητές – πρόγονοί σας;… (Ολόκληρη η επιστολή, στα Ελληνικά & Αγγλικά, στην σελίδα 312 του βιβλίου)


ΠΗΓΗ: International Hellenic Association
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ