Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Άποψις του Γάιου των Παξών, από το άγαλμα του ήρωα του 1821,
Γιώργη Ανεμογιάννη.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό να προβάλει και να διαδώσει την κουλτούρα και τον πολιτισμό των Επτανήσων σε κάθε μορφή και έκφανσή τους. Το  Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. , το οποίο απαρτίζεται από 15 μέλη με εκπροσώπους από τα επτά νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Κύθηρα και μικρά νησιά του Ιονίου) στο πλαίσιο της διάδοσης του επτανησιακού πολιτισμού, πραγματοποίησε σειρά επιτυχημένων  εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεταξύ των οποίων:

• Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Ιόνιο στο Μπρίντιζι της Ιταλίας
• Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής στα Κύθηρα
• Βράβευση 14 διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής
• Συναυλίες: α) αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική & β) αφιέρωμα στον Νίκο & Ανδρέα Χατζηαποστόλου «Αγάπης Λόγια» στο θέατρο Badminton κ.α. γ) «Απ΄τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου» στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας κ.α.
• Έκδοση επετειακού γραμματοσήμου για την  150η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα  από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
• Έρευνα για υπεραιωνόβιες ελιές στην περιοχή Στρογγυλή Κέρκυρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης,
• Έκδοση αναμνηστικού νομίσματος και τευχιδίου σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος με αφορμή την 150η επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
• Παρουσίαση της Επτανησιακής & Αθηναϊκής καντάδας, στην εκπομπή του Λάμπρου Λιάβα «το αλάτι της γης»  στην ΕΡΤ κ.α.
• Κοινωνική δράση αλληλεγγύης μετά τους σεισμούς σε Κεφαλονιά και Λευκάδα
• Συμμετοχή στο «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα»
• Κοινωνική δράση αλληλεγγύης «Στηρίζουμε τα όνειρα των νέων»
• κ.α.

Έχει προβεί: στη δημιουργία των μουσικών συνόλων του Ιονίου της Ε.Ε.Ε, (Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Μαντολινάτα, Μαντολινάτα, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών, μικρό μουσικό παραδοσιακό σχήμα) στο τμήμα Θεάτρου και χορού, στη λειτουργία της  Ιονίου Βιβλιοθήκης (www.ionianlibrary.gr) και την εποπτεία της από αντίστοιχη επιτροπή με καταγωγή από τα Επτάνησα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων (www.iidff.gr), στο πολιτιστικό περιοδικό myEptanisa (www.myeptanisa.gr), το οποίο βρίσκεται στην αρχική του μορφή και σύντομα θα ολοκληρωθεί και τέλος στην σύσταση Καλλιτεχνικού Συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από διακεκριμένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες με αρμοδιότητες σε θέματα που άπτονται των γνώσεών τους (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά) για την καλύτερη οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ε.Ε.Ε.

Το Δ.Σ. της  Ε.Ε.Ε. με μοναδικό κριτήριο την αγάπη για τις ιδιαίτερες πατρίδες στο Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και με φρόνημα την αφοσίωση και την προάσπιση της πολιτισμικής ιστορίας των Επτανήσων, επιδιώκει να συνδέσει το ιστορικό παρελθόν με το σύγχρονο παρόν και το μακρινό μέλλον μέσα από ποικίλες δράσεις, στηρίζοντας τις δυνάμεις του στην συλλογική προσπάθεια τόσο των μελών που απαρτίζουν το Δ.Σ. όσο και των εγγεγραμμένων μελών, αλλά και των υποστηρικτών της Ε.Ε.Ε. για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμικού γίγνεσθαι των Επτανήσων μέσα από τον συνολικό και συλλογικό τρόπο που τον υπηρετούν.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ