Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ
ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Του ΛΟΝΚΟ ΚΙΛΑΠΑΝ


Στο βιβλίο αυτό ο Λόνκο Κιλαπάν (1993 - 2003), επίσημος ιστορικός της Αραουκανικής Φυλής, ισχυρίζεται και αποδεικνύει με πλήθος στοιχεία, ότι οι Αραουκανοί είναι απόγονοι αρχαίων Ελλήνων και συγκεκριμένα Σπαρτιατών, που οδηγήθηκαν στη Χιλή περί το 600 π.χ. και ίδρυσαν εκεί δική τους αποικία. Όπως μας λέει ο ίδιος, η γνώση αυτή μεταδιδόταν μυστικά από τον έναν Επεουτούβε (= επίσημο ιστορικό των Αραουκανών) στον άλλο για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Η μυστηριώδης αυτή φυλή της Νότιας Αμερικής έχει προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τις αρετές της και ιδίως για την ακατάβλητη μαχητικότητά της μέσα στην πρόσφατη ιστορία, αφού αντιστάθηκε με επιτυχία επί 300 χρόνια και ουσιαστικά ποτέ δεν κατακτήθηκε από τους Ισπανούς, ούτε με τα όπλα ούτε μέσω της θρησκείας.
Το βιβλίο γράφτηκε στην ισπανική γλώσσα, που είναι η επίσημη γλώσσα της Χιλής, με τίτλο "El Origen Griego de los Araucanos" (Η Eλληνική καταγωγή των Αραουκανών) και εκδόθηκε το 1974 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Σαντιάγο. Στην Eλληνική γλώσσα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1997, σε επιμελημένη μετάφραση του δικηγόρου, συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργου Λαθύρη. Η παρούσα 3η έκδοση, βελτιωμένη και επηυξημένη με πολλές σημειώσεις και νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, έγινε το 2003.
Ένας λαός όμορφος και γενναίος, με πάθος για την ελευθερία, σε μια κοινωνία που λειτουργεί με τους μυστικούς νόμους του Λυκούργου... είναι ένα συγκλονιστικό θέμα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν Έλληνα, αλλά και κανέναν απροκατάληπτο ερευνητή της αλήθειας! Εξάλλου, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη Ιστορία, Ελλάδα και Χιλή συνδέονται περιέργως με μια "ανεξήγητη" συμπάθεια... Ο γνωστός νομπελίστας ποιητής Πάμπλο Νερούδα ήταν Αραουκανός, και στο έργο του “Canto general” (Κάντο Χενεράλ), που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, κάνει υπαινικτικές αλλά σαφείς αναφορές για το θέμα αυτό... Είναι καιρός μέσα από το βιβλίο αυτό να μάθουμε την αλήθεια, μια αλήθεια που μας αφορά όλους!
Πρόκειται για ένα βιβλίο - αποκάλυψη, που θέτει “επί τάπητος” το θέμα των άγνωστων πτυχών του Ελληνικού αποικισμού ανά την υφήλιο, φέρνοντας στο φως συναρπαστικές σελίδες από την άγνωστη, μυστική Ιστορία των Ελλήνων!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ & ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΘΥΡΗΣ.
ΣΧHΜΑ 14 Χ 21 - ΣΕΛ. 256
ISBN: 960-85577-1-2.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ - Αριστοτέλους 183, Αθήνα - Τ.Κ. 112 51, τηλ. 210-8848066 - Ηλ. ταχ/μείο: info@heliodromion.gr - Ιστοχώρος: www.heliodromion.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ την σχετική ραδιοφωνική εκπομπή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Αραουκάνοι: Απόγονοι αρχαίων Σπαρτιατών στην Χιλή!

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ