Η επιστημονική συμβολή της Ελλάδος στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνικών τεχνολογιών

Η επιστημονική συμβολή
της Ελλάδος
στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνικών τεχνολογιών


Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με το παραπάνω θέμα, έγινε στις 24 Μαρτίου 2017 στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Πιατιγκόρσκ του Βορείου Καυκάσου της Ρωσίας, αφιερωμένο στην επέτειο της Επανάστασης του 1821. Το συνέδριο έγινε με την πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο μεταφρασεολογίας και πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου και περιέλαβε τις εξής θεματικές ενότητες:
1.Νέες τεχνολογίες στα πλαίσια της σύγχρονης επιστήμης.
2.Καινοτόμοι μορφωτικές τεχνολογίες στην διδασκαλία ξένων γλωσσών.
3.Κοινωνικοπολιτικές τεχνολογίες ως εργαλείο ιδεολογικής εργασίας και διαμόρφωσης κοινωνικής γνώμης.
4.Ψυχολογικό-παιδαγωγικές τεχνολογίες στα πλαίσια μιας πολυπολιτισμικής μόρφωσης.
5.Το πρόβλημα της τεχνολογικότητας στην μελέτη μιας γλώσσας και πολιτισμού.
6.Ιστορικό-φιλοσοφικές πηγές των καινοτόμων κοινωνικών επιστημονικών και μορφωτικών τεχνολογιών.
7.Καινοτόμοι τεχνολογίες στην διοίκηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Στις 25 Μαρτίου οι Έλληνες και οι φιλέλληνες σε όλον τον κόσμο τιμούν τους ήρωες της Επανάστασης οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση του ελληνικού λαού από τον ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για την δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού Ελληνικού Κράτους. Αυτή την ημέρα σε όλον τον κόσμο διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν και το δικό μας συνέδριο. Μεταξύ των συμμετεχόντων του συνεδρίου ήταν οι Έλληνες και οι μη Έλληνες συνάδελφοι από την Ρωσία και την Ελλάδα, φοιτητές και φοιτήτριες, μεταπτυχιακοί του Πανεπιστημίου.
Το συνέδριο αποπερατώθηκε με πρόγραμμα στο οποίο πήραν μέρος φοιτητές και φοιτήτριες και το χορευτικό συγκρότημα «Τρόοδος». Τα ελληνικά τραγούδια και οι ελληνικοί και ποντιακοί χοροί βρήκαν μεγάλη απήχηση στις καρδιές των θεατών και συγκίνησαν τον πλήθιο κόσμο που μαζεύτηκε σε μεγάλη αίθουσα.

Με μεγάλη εκτίμηση ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Κρατικού Πανεπιστημίου Πιατιγκόρσκ Δημήτρης Ζύμωφ

ΠΗΓΗ: ΟΔΕΓ.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ