Ο ΕΡΩΤΑΣ ως Δημιουργική Αρχή του Κόσμου

Ο ΕΡΩΤΑΣ
ως Δημιουργική Αρχή του Κόσμου

Του Ευάγγελου Βαρελίδη (*), evarelidis@gmail.com

Ο Έρως με κιθάρα επί δελφινιού, από την Μύρινα της Λήμνου.
Πήλινο.ειδώλιο (1ου π.Χ. - 1ου μ.Χ. αι.).
Πώς βρέθηκε στο Μουσείο του Λούβρου;

Επιθυμώ να ξεκινήσω την διάλεξή μου με μια διευκρίνιση.
Tην ερμηνεία της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ των λέξεων Αγάπη και Έρωτας και τούτο διότι το θέμα της σημερινής μας διάλεξης είναι ο Έρωτας και όχι η Αγάπη.
Ο εννοιολογικός διαχωρισμός αυτών των δυο λέξεων είναι απαραίτητος διότι η αισθαντική σύγχυση που προκύπτει από την καθημερινή μας δραστηριότητα εξ αιτίας της εννοιολογικής Άγνοιας αυτών των δυο λέξεων, έχει μεγάλο ψυχικό κόστος.
Έρωτας και Αγάπη είναι δυο διαφορετικές βιωματικές εμπειρίες και έννοιες.
Όταν διαρκώς τα τραγούδια και οι μουσικές μας, προάγουν τις διαρκείς αποτυχημένες ερωτικές μας καψούρες, με την λέξη Αγάπη. Μοιραία προκύπτει η σημερινή σύγχυση, σύγκρουση και απογοήτευση. Διότι η Αγάπη ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τις αποτυχημένες ερωτικές μας καψούρες που μας βασανίζουν σ’ όλη μας τη ζωή, ενώ η γνώση και κατανόηση της λέξης Αγάπη θα μπορούσε να μας απαλλάξει από πολλούς περιττούς πόνους.
Το βίωμα της λέξης Έρωτας ξεκινά από την ελάχιστη ηδονή που μπορεί να μας δώσει ένα ζεστό βλέμμα και να τελειώσει με μια μεγαλειώδη Ερωτική εκστατική εμπειρία που μπορεί να μας ταξιδέψει στα δημιουργικά μυστικά του Ουρανού.
Το αισθαντικό βίωμα της λέξης Ευγνωμοσύνη, προκύπτει αυτόματα από το σώμα μας για ένα ποτήρι κρύο νερό που μας προσεφέρθη σε ημέρα καύσωνα και φυσικά τον Ερωτικό σύντροφο, που μέσω του Έρωτά του, μας χάρισε το εκστατικό ταξίδι στα άστρα..
Δεν αισθανόμαστε Ευγνωμοσύνη γι΄αυτά τα δυο συμβάντα: Αισθανόμαστε!!
Ο Έρωτας όπως τον βιώνουμε στην εποχή μας, ΔΕΝ έχει καμία απολύτως σχέση με το βίωμα των λέξεων Αγάπη και Ευγνωμοσύνη. Η λέξη Ευγνωμοσύνη, ξεκινά με την θετική πρόθεση ΕΥ, συνεχίζει με την θετική γνώμη και η οποία θετική γνώμη προκύπτει από την θετική Νοήμονα δράση που οδηγεί στο βίωμα της λέξης Ευγνωμοσύνη.
Η βιωματική εμπειρία των λέξεων Αγάπη και Ευγνωμοσύνη είναι Ταυτόσημη!
Αυτό είναι το ολοκληρωμένο εννοιολογικό περιεχόμενο της λέξης Αγάπη και το οποίο απουσιάζει ολοκληρωτικά από την ζωή μας ως αισθαντική βιωματική εμπειρία. Επαναλαμβάνω, η βιωματική εμπειρία των λέξεων Αγάπη και Ευγνωμοσύνη είναι Ταυτόσημη.
Τι Ευγνωμοσύνη-Αγάπη λοιπόν μπορούμε να αισθανθούμε στη ζωή μας, όταν η βιωματική εμπειρία των δυο λέξεων Αγάπη και Έρωτας, είναι εντέχνως και θανατηφόρα βραχυκυκλωμένες μεταξύ τους, στερώντας από τον σημερινό άνθρωπο την ομορφιά, την ειρήνη και την Ευδαιμονία στη ζωή του!! Η αισθαντική εμπειρία της λέξης Αγάπη απουσιάζει παντελώς από την ζωή των ανθρώπων. Αλλά την βιωματική εμπειρία της λέξης Ευγνωμοσύνη όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή της ζωής τους την έχουν βιώσει. Η βιωματική εμπειρία των λέξεων Αγάπη και Ευγνωμοσύνη είναι Ταυτόσημη και η απουσία Αυτού βιώματος, Ευγνωμοσύνη-Αγάπη από την ζωή μας, μας έχει οδηγήσει στην σημερινή απαράδεκτη και τραγική πραγματικότητα.
Πέντε λεπτά πριν την ολοκληρωτική αυτοκαταστροφή μας.
Οδηγηθήκαμε να είμεθα Αγνώμονες προς τα πάντα και σήμερα πληρώνουμε το κόστος αυτής της Αγνωμοσύνης μας. Παρακαλώ ξαναδιαβάστε και σκεφτείτε την προηγούμενη φράση.
Υπάρχει αίσθηση Αγάπης και Ευγνωμοσύνης στη ζωή μας;
Όταν ΔΕΝ υπάρχει Αγάπη υπάρχει Μίσος. Είπε ο Πλάτων, ο Λάο Τσε, ο Απολλώνιος Τυανεύς και ο Χριστός στην επί του Όρους ομιλία όπως και οι Φυσικοί Νόμοι που διαρκώς βρίσκονται μπροστά μας. Αλλά δεν τους βλέπουμε!!

Ένας Γέρος

Στου καφενείου του βοερού το μέσα μέρος
Σκυμμένος στο τραπέζι κάθεται ένας γέρος.
Με μιαν εφημερίδα εμπρός του, χωρίς συντροφιά.

Και μες των άθλιων γηρατειών την καταφρόνια
Σκέπτεται πόσο λίγο χάρηκε τα χρόνια
που είχε δύναμη, και λόγο, κι εμορφιά.

Ξέρει πως γέρασε πολύ, το νοιώθει, το κυττάζει.
Κ’ εν τούτοις ο καιρός που ήταν νέος μοιάζει σαν χθες.
Τι διάστημα μικρό, τι διάστημα μικρό.

Και συλλογιέται η φρόνησης πως τον εγέλα,
Και πως την εμπιστευόταν πάντα – την τρέλλα!
Την ψεύτρα που έλεγε. «Αύριο, έχεις πολύν καιρό»

Θυμάται ορμές που βάσταγε , και πόση χαρά θυσίαζε.
Την άμυαλή του γνώση, καθ’ ευκαιρία χαμένη, τώρα την εμπαίζει.

Μα απ’ το πολύ να σκέπτεται και να θυμάται, ο γέρος εζαλίσθηκε
Κι αποκοιμάται στου καφενείου ακουμπισμένος στο τραπέζι….

Ξεκίνησα την ομιλία μου με αυτό το ποίημα του Καβάφη, διότι γραμμένο πριν από εκατό χρόνια και εξακολουθεί να είναι και επίκαιρο και πιο επώδυνο από τότε. Και τούτο διότι εμείς οι μεγάλοι, πολλές φορές, μονολογούμε λανθασμένα. «Tώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι, εμείς δεν έχουμε κουτάλι». Και είπα την λέξη λανθασμένα διότι κατά έναν παράξενο τρόπο, η ερωτική συμπεριφορά στην ουσία της, από τότε μέχρι σήμερα, παρά τις νέες πρακτικές, τα αντισυλληπτικά και την απελευθέρωση των ηθών, των γυναικών, της πορνογραφίας, της πορνείας, των ναρκωτικών, των ποτών και των τσιγάρων.
Η ερωτική δυσαρέσκεια και εχθρότητα μεταξύ των δυο φύλων, ακατανόητα αυξάνεται.
Λες και το ένα φύλο θεωρεί το άλλο υπεύθυνο για την ερωτική δυστυχία του!
Πως είναι δυνατό στην εποχή της πλήρους επάρκειας, ασφάλειας και ελευθερίας οι αποστάσεις μεταξύ των δυο φύλων να αυξάνονται, όπως και το μίσος ανάμεσά τους! Διερωτηθήκαμε ποτέ που θα μας οδηγήσει αυτός ο δρόμος του συγκεκαλυμμένου και δραστήριου μίσους μεταξύ των δυο φύλων;; Επιθυμώ να συμπληρώσω δε κάτι σημαντικό, που είναι παντελώς άγνωστο και έχει μεγάλουχικό κόστος και στα δυο φύλα. Όταν η οποιαδήποτε Ερωτική διέγερση ξεκινήσει, με οποιονδήποτε τρόπο, μια φωτoγραφία ή ένα άρωμα, η δύναμη του Εγώ της προσωπικότητος αρχίζει να υποχωρεί μέχρι την ολοκληρωτική του εξαφάνιση. Αυτό είναι νόμος της φύσης και ερμηνεύει την σημερινή βουλητική και νοητική ανεπάρκεια αντίστασης στην οποιαδήποτε ερωτική πρόκληση που υφιστάμεθα και η οποία προκαλεί ενοχές και αυτο-απόρριψη!!

Ο Έρωτας είναι η δημιουργική Αρχή του Κόσμου
Και όταν λέγω Δημιουργική Αρχή, εννοώ την Αρχή που στην εξελικτική της διαδικασία περικλείει την ενότητα της ζωής και του θανάτου μέσα της, την ενότητα της ηδονής και του πόνου, την ενότητα του καλού και το κακού. Ηδονική, ανάμικτη με πόνο είναι η σύλληψή μας, ηδονική και μακάρια η κυοφορία μας, (Η μόνη χωρίς πόνο μακάρια περίοδος κάθε όντος). Ηδονικός και ανάμικτος με πόνο ο τοκετός, ηδονική και ανάμικτη με πόνο η εξέλιξη της Ζωής, ηδονικός ανάμικτος με πόνο και ο θάνατος της.
Αλλά ΔΕΝ το γνωρίζουμε, διότι από παιδιά ποτέ ΔΕΝ διδασκόμαστε τίποτε ορθό περί Ζωής Έρωτος και Θανάτου. Και αυτό έχει μεγάλο κόστος ευδαιμονίας στη Ζωή μας. Πολύ μεγάλο.
Τι νόημα ευδαιμονίας έχει η ζωή όταν ΔΕΝ είμαστε ερωτευμένοι με την εργασία μας, με τα παιδιά μας, με την γυναίκα μας, με τους φίλους μας, με την πατρίδα μας, με τον Εαυτό μας, με τα πουλιά, με τα δένδρα, με την θάλασσα, με τον Ουρανό, με το νερό που πίνεις, το αέρα που αναπνέεις, με τον Κόσμο όλον!! Θα με πιστέψεις αν σου πω ότι αφήνεις τις μηχανές εσωτερικής καύσης να καταστρέφουν τον αέρα που αναπνέεις, επειδή ΔΕΝ νοιώθεις καμία Αγάπη και Ευγνωμοσύνη γι’ Αυτόν; Είμαι εμπειρικός συγγραφέας ερευνητής και την πορεία της ζωής και της έρευνάς μου οδήγησε το παιδικό όνειρο να ανακαλύψω τις πραγματικές αιτίες της ανθρώπινης δυστυχίας. Επιστέγασμα δε αυτής της προσπάθειάς είναι το μοναδικό βιβλίο που έγραψα και έχει τον τίτλο «Το Εγώ» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μου www.varelidis.gr από όπου μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν.
Η λέξη ερώτημα έχει τη ρίζα της στην λέξη έρωτας και όπως ο έρωτας γονιμοποιεί τα πάντα στο Σύμπαν έτσι και τα ερωτήματα γονιμοποιούν Νόες. Κάθε αυθεντική γονιμοποίηση βεβαίως περιέχει και την αντίστοιχη ηδονή που η Δημιουργία προσφέρει σε μια αυθεντική ερωτική πράξη. Επιβεβαίωση της άποψης που διετύπωσα είναι και το γεγονός ότι και η Μητέρα μας, η Γαία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διδάσκει τα παιδιά της, δηλαδή εμάς τους ανθρώπους, όταν έκθαμβοι αντικρίζουμε το υπέροχο μεγαλείο της και διερωτώμεθα, ποιος ο Λόγος για όλα Αυτά τα εξαίσια;;
Ο Μεγάλος Σωκράτης μας με την περίφημη μαιευτική του, αυτό ακριβώς επετύγχανε. Με τα ερωτήματά του γονιμοποιούσε Νόες, τα υπέροχα παιδιά των οποίων, «Τα Νοήματα», σημάδεψαν την μετέπειτα ιστορία της φιλοσοφίας και του ανθρώπου, μέχρι χθες.
Και λέγω μέχρι χθες, διότι σήμερα, πάψαμε να φιλοσοφούμε και διδασκόμαστε από παιδιά να ακούμε και να ακολουθούμε ότι μας λέγουν οι γονείς μας, οι δάσκαλοί μας, η τηλεόραση, το διαδίκτυο, οι εργοδότες μας και η πολιτεία μας. Ως ελεύθερος δε στοχαστής, ψάχνοντας για την αλήθεια του Έρωτα στον Κόσμο, συμπέρανα.
Ότι ΔΕΝ είναι κανένας από τους ανθρώπους υπεύθυνος για την όποια ερωτική του πραγματικότητα. Καλή ή κακή φυσική ή αφύσικη!
Και τούτο, διότι η ερωτική συμπεριφορά, όπως και κάθε άλλη συμπεριφορά του σώματος, ακόμα και ο τρόπος που βάζουμε τα παπούτσια μας, προγραμματίζεται βάση φυσικών νόμων που εμείς αποκαλούμε συνήθειες και όταν αυτός ο προγραμματισμός ερωτικών, αλλά και άλλων συνηθειών ολοκληρωθεί, μέχρι την ηλικία των 20 ετών, ΔΕΝ αλλάζει εύκολα. Εξιδανικεύεται μόνον. Η αρχαία Ελληνική λέξη ΕΘΟΣ, σημαίνει (η ικανότης παντός όντος εις την επανάληψη) και είναι η ρίζα των λέξεων Εθισμός-Έθιμον-Θεσμός. Αναγραμματισμένη δε μας δίδει τη λέξη ΘΕΟΣ, που σημαίνει ότι το ΕΘΟΣ είναι Θεϊκή δύναμη!! Ο εθισμός ή προγραμματισμός του σώματος σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, περιλαμβανομένης και της ερωτικής, είναι εφικτός, διότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το Σύμπαν συντηρεί τους Κόσμους του. Και εμείς οι άνθρωποι ανακαλύψαμε αυτόν τον Νόμο μέσω των εξηρτημένων αντανακλαστικών του Παυλώφ.
Η κατανόηση δε και έξυπνη εφαρμογή αυτού του Νόμου από τις εξουσίες στη ζωή μας, οδήγησε την Ανθρωπότητα σήμερα εδώ. Εξαρτημένη από τα Σούπερ Μάρκετ, τα ΜΜ Εξαχρείωσης, την πορνογραφία και το σύνολο του πολιτιστικού μοντέλου που υπηρετούμε και από το οποίο εξαρτώνται πλέων τα πάντα στη ζωή μας. Το επόμενο βήμα αυτής της παιδείας είναι η απόλυτη υποταγή μας ή η αναγνώριση της δουλείας μας!!

Ο έρωτας είναι η δημιουργική πνοή του Σύμπαντος

Η εξιδανικευμένη του έκφραση δημιουργεί χαρά και δημιουργική δράση, ενώ αντιθέτως, η εκχυδαϊσμένη, θλίψη και αρνητική δράση.
Η σημερινή κατάσταση του πανσεξουαλισμού που με άκρατη επιβουλή, (ενέδρα, απάτη, σκευωρία, μηχανορραφία) υποβάλετε και επιβάλετε στο όνομα δήθεν ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, έχει φέρει ήδη την ερωτική Κόλαση στη Γη. Όταν οι εξουσίες νομοθετούν υπέρ της ομοφυλοφιλίας, της υιοθεσίας παιδιών από αυτούς, της πορνείας, της πορνογραφίας και της κτηνοβασίας, τότε κάτι πολύ βρώμικο κρύβεται στα βασίλεια των ανθρώπων.
Σημ. Όταν ένα άτομο γίνει ομοφυλόφιλο, ή καταστραφεί ερωτικά, ένα άτομο από το άλλο φύλο ορφανεύει!! Να ληφθεί δε σοβαρά υπ’ όψιν από όλους Εμάς ότι στη νέα επιστήμη της βιοηθικής που τώρα αναπτύσσεται στις πανεπιστημιακές σχολές, προσπαθώντας υποκριτικά να βάλει τάξη και ηθική στις επιστήμες. Αγνοώντας ολοκληρωτικά την ηθική των επιστημόνων.
Το θέμα της βιοηθικής του Έρωτα απουσιάζει παντελώς. Γιατί; Μήπως για να διαιωνίζεται μέσω της πορνογραφίας και πορνείας η σημερινή ερωτική άγνοια και δυσαρέσκεια στις κοινωνίες μας;
Η ΜΗ αντίδραση στο κακό που γίνεται, επιτρέπει στο κακό να αυξάνεται ανεξέλεγκτα.
Η πράξη αντίδρασης στο κακό είναι νόμος του Κόσμου και συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του. Όταν ένας άνθρωπος ΔΕΝ μπορεί να εκφρασθεί ερωτικά και θετικά προς τον Κόσμο μας, τότε προσπαθεί να τον καταστρέψει. Η καταστροφικότητα είναι το υποκατάστατο της ανέφικτης ερωτικής του ολοκλήρωσης. Και η αισχρά προδομένη, με την κατάρρευση κάθε αίσθησης δικαίου χαράς, έρωτα και ευδαιμονίας ανθρωπότητα, βρίσκεται ακριβώς προ των πυλών της αυτοκαταστροφής της. Η Ζωή είναι αισθήσεις και συναισθήματα, όχι Λόγος. Ο Λόγος είναι δοσμένος από τον Ουρανό ως υπηρέτης των αισθήσεων και του σώματος και στην εποχή μας, ο Λόγος, εντέχνως υπηρετεί αρνητικές αισθήσεις και συναισθήματα που προκύπτουν από ένα βαριά πληγωμένο και ερωτικά καταπιεσμένο σώμα. «Λόγος, είναι η πράξη της σκέψης».
Ο έρωτας είναι η δημιουργική πνοή του Κόσμου. Ο άνθρωπος είναι αυτεξούσιος Συνδημιουργός της Ζωής και η ερωτική του συμπεριφορά εντέχνως έχει εμπορευματοποιηθεί και φυσικά εκχυδαϊσθεί. Διότι εμπορευματοποίηση σημαίνει αγοροπωλησία. Και στην φύση τίποτε ΔΕΝ πωλείται. Τα πάντα προσφέρονται από την Δημιουργία υπέρ της χαράς και της ευδαιμονίας των όντων της. Οι επιστήμες οι τέχνες και οι αριθμοί ΔΕΝ μας εδόθησαν για να κατακτήσουμε, να εμπορευθούμε ή να καταστρέψουμε τον Κόσμο, αλλά μέσω των επιστημών να κατανοήσουμε τους Νόμους που διέπουν την λειτουργία του και μέσω αυτής της κατανόησης να δράσουμε ως Συνειδητοί Δημιουργοί προς Αυτόν. Το σύνολο του ανθρώπινου έργου στον πλανήτη είναι κατευθυνόμενο και αγορασμένο από εμπόρους και τραπεζίτες που το κατέχουν νόμιμα και το οποίο εμείς, εν αγνοία μας κτίσαμε και πουλήσαμε, αφού έτσι διδαχθήκαμε και διδάσκουμε στα παιδιά μας. Και το οποίο επιστημονικό Έργο χρησιμοποιείται τελικά εναντίον μας….

Σατανισμός, είναι η διαστρέβλωση οτιδήποτε φυσικού και αυθεντικού στο αντίθετό του. Και η μέγιστη ερωτική διαστροφή που επεβλήθη στο ανθρώπινο είδος είναι ο αυτο-ευνουχισμός, που οι διάφορες φιλοσοφικές, θρησκευτικές και μυστικιστικές ομάδες εξουσίας και δήθεν πνευματικής εξέλιξης επαγγέλλονται, προκειμένου τα μέλη τους να γνωρίσουν την αγνή ή Άγια Ζωή.
Αυτή η γελοία διανοητική παγίδα που προκαλεί τις πλείστες ψυχικές και οργανικές διαταραχές, είναι η κόλαση μέσα στην οποία το ανθρώπινο είδος κατατρώγει τις σάρκες του, κάτω από την εποπτεία ανέραστων εξουσιαστών και μισάνθρωπων ευνούχων!
Ερώτημα: Υπάρχει κάποια επίσημη, νόμιμη, εθνική, επιστημονική, εθιμική, θρησκευτική ή κρατική παιδεία, περί ορθής ερωτικής συμπεριφοράς;
Εγώ δεν γνωρίζω, εσείς γνωρίζετε; Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί ΔΕΝ υπάρχει.
ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει; Πόσο έχει κοστίσει σε όλους Εμάς η απουσία αυτής της ορθής ερωτικής παιδείας που θα μπορούσαν τα Ιερατεία της Αφροδίτης και του Διονύσου να διδάξουν;; Διότι αυτός ήταν ο Λόγος ύπαρξης και δράσης των αρχαίων ιερατείων αλλά και όλων των Σαμανικών Ιερατείων του πλανήτη. Εμπράγματη διδασκαλία ή μύηση στο είδος της λατρείας που αντιπροσώπευαν. Τι γνωρίζουμε εμείς για την ερωτική συμπεριφορά όλων των πολιτισμών του πλανήτη που καταστράφηκαν από τους αποικιοκράτες όπου κι αν αυτοί πήγαν. Και γιατί όλοι αυτοί οι λαοί κατηγορήθηκαν και συκοφαντήθηκαν ως κάφροι, κανίβαλοι και βάρβαροι από αναγνωρισμένους και καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους!! Πως είναι δυνατόν πέντε οπλισμένα γαϊδούρια να καταστρέφουν Λαούς εκατομμυρίων κάφρων, κανιβάλων και βαρβάρων;;
Το ίδιο επίσης ερώτημα επιθυμώ να απευθύνω και προς την λεγόμενη πνευματική ή ακαδημαϊκή κοινότητα και ειδικά την κοινότητα των επιστημών της φιλοσοφίας, της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας. Υπάρχει κάποια επίσημα αναγνωρισμένη άποψη περί έρωτος ως ορθή και υγιής και η οποία όταν παραβιασθεί από κάποιο άτομο, αυτό να αρρωστήσει στο σώμα και την ψυχή του;
Εξ όσων πάλι γνωρίζω, μάλλον Όχι.
Άλλο ερώτημα που απευθύνεται προς τους ίδιους επιστημονικούς αποδέκτες.
Είναι γνωστό με σαφήνεια, όπως απαιτεί η επιστημονική αποδεικτική δεοντολογία, τι ακριβώς είναι η ψυχή, η υγεία της και τις αιτίες των ασθενειών της; Και τελικά ποιες είναι οι αιτίες που η Ψυχή αρρωσταίνει εφ όσον είναι πνεύμα; Αρρωσταίνουν τα πνεύματα ή τα σώματα;;
Ερώτημα: Μήπως οι Ψυχές μας αρρωσταίνουν εξ αιτίας αυτής της άθλιας ερωτικής παιδείας ή οι Ψυχές εκφράζουν τις επιπτώσεις από τις ερωτικές ανεπάρκειες του σώματος που εθίζεται σ’ αυτό το διεστραμμένο είδος της λαμπερής και πορνογραφικής Ερωτικής παιδείας;; Γνωρίζετε συμπολίτες μου ότι ο μόνος επίσημος και αναγνωρισμένος φορέας ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών μας στα μυστήρια του έρωτα, είναι η πορνογραφία, η πορνεία, η προπαγάνδα του πεζοδρομίου, η ομοφυλοφιλία και η ολοκληρωτική άγνοια περί ορθής ερωτικής παιδείας;
Και το ερώτημα που θέτω είναι το εξής: Γνωρίζουμε ποιό είναι το αποτέλεσμα αυτής της αισχρής παιδείας στην ψυχική υγεία των παιδιών μας, στις σχέσεις των δύο φύλων και γενικά στην ευδαιμονία όλων μας; ΔΕΝ γνωρίζουμε!! Άρα, όλοι είμαστε αιχμάλωτοι μιας υποβολιμαίας ερωτικής παιδείας που από ΓΝΩΣΤΗ πηγή εκπορευόμενη, με άκρατη Επιβουλή κακίας, γεμίζει θλίψη και δυσαρέσκεια την ψυχή και το σώμα μας στερώντας μας για πάντα την πραγματική χαρά του έρωτα και λέγω γνωστή, διότι όλοι γνωρίζουμε ποιός πορνογραφεί, με λέξεις, εικόνες και πράξεις!
Και ερωτώ: Τι κάνουν όλα αυτά τα πανεπιστήμια με τις ανώτερες σχολές και τους ακριβοπληρωμένους δασκάλους που παράγουν ορθολογικούς μεν, αλλά στυγνούς εκμεταλλευτές της εντέχνως δοσμένης ανθρώπινης δυσαρέσκειας και άγνοιας, σε όλα τα επιστημονικά πεδία;; Όταν ένα άτομο ΔΕΝ μπορεί να εκφρασθεί πρωτογενώς ερωτικά προς το άλλο φύλο, χάνει την δημιουργική πνοή του και δουλώνεται ή Αυτοκαταστρέφεται!! Η εμπορευματοποίηση των Ιδεών, του Έρωτα, της Εξουσίας και των Επιστημών ξεκίνησε από την εποχή του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και η καταστροφή της πρωτογενούς ερωτικής συμπεριφοράς, που εκχυδαΐζει το σύνολο του ανθρώπινου έργου, ξεκίνησε από το Αβρααμικό Ιερατείο και την εποχή του Δαυίδ ειδικότερα. Αυτά τα δυο Ιερατεία, επηρμένα από την μέχρι τώρα επιτυχία τους, επιχειρούν σήμερα την δούλωση της ζωής, αγνοώντας ότι ξεπέρασαν το μέτρο και τα πάντα αυτοκαταστρέφονται. Ερώτημα: Μήπως, εσκεμμένα οδηγηθήκαμε σήμερα εδώ, στα υπάρχοντα παντού αδιέξοδα;;
Στην Ορφική Κοσμογονία περιγράφεται, πως από το αρχικό χάος των ανάμικτων στοιχείων που υπήρχαν παλαιόθεν, ξεπήδησαν ο θεός Έρωτας και η θεά Ανάγκη.
Και οι δύο από κοινού συνεργαζόμενοι, έκτισαν τον Κόσμο.

«Ανάγκη και Έρως - Δημιουργήματά τους, ο Κόσμος μας»
Το ίδιο υποστηρίζει και η Κβαντική επιστήμη αλλά χωρίς τον Έρωτα. Οι επιστήμονες είναι υπεράνω ερωτικών και άλλων συναισθημάτων. Είναι ορθολογιστές, και ο ορθολογισμός ΔΕΝ γνωρίζει συναισθήματα, διότι όπως υποστηρίζει, τα συναισθήματα, ΔΕΝ έχουν λογική ακολουθία και είναι κατώτερα του Ορθού Λόγου. Εντελώς ορθά και λογικά λοιπόν αρνείται να τα ερευνήσει, παρά το ότι ο Φρόυντ το ξεκίνησε δηλώνοντας ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην συμπεριφορά του ανθρώπου!!
Στο Ορφικό φυσικό θεολογικό σύστημα που εξελίχθηκε μέχρι την εποχή του Αλέξανδρου. (Διευκρίνιση. Φυσικοί φιλόσοφοι είναι αυτοί που έχουν σημείο αναφοράς της σκέψης τους την Φύση και τους Νόμους της). Δηλώνεται, ότι ΔΕΝ υπάρχει δημιουργία εκ του μηδενός και ότι ο Κόσμος διαρκώς πεθαίνει και αναγεννάτε αενάως κάτω από την εποπτεία των Θεών του Έρωτα και Ανάγκης!!
Όπως και η Κβαντική υποστηρίζει σήμερα αλλά χωρίς τον έρωτα και την ανάγκη…..
Στον δε Ορφικό πάπυρο του Δερβενίου που βρέθηκε απανθρακωμένος πριν 50 χρόνια στο Δερβένι και τα ευρήματά του δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί εκτός από κάποια σπαράγματα, αναφέρεται.
(Ο σημερινός αισθητός Κόσμος υπήρχεν ανέκαθεν, αλλά σε διαφορετική μορφή. Τα στοιχεία, «ανόργανα υλικά», τα όντα και τα εόντα που τον συγκροτούν τώρα, υπήρχαν αεί «δηλαδή πάντα», ανάκατα σε ένα απροσδιόριστο περιβάλλον. Από την σύγκρουσή τους, λέει ο πάπυρος, «από την αλληλοεπίδρασή τους», λέω εγώ, όταν παρενέβη η Αρχή του Νου, σχηματίσθηκαν τα Νυν εόντα, δηλαδή ο σημερινός νοήμον και αισθητός κόσμος.) Εδώ επιθυμώ να κάνω μια ολιγόλεπτη αναφορά και να ερμηνεύσω την προηγούμενη φράση, η οποία πιστεύω ότι μπορεί μεν να μην γίνεται άμεσα κατανοητή, αλλά είμαι βέβαιος ότι ακουμπά μια ευαίσθητη διαισθητική χορδή μέσα σας. Δεν αισθάνεστε ότι κάτι θετικό κρύβετε σ’ αυτό που προανέφερα;
Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, τα όντα και τα εόντα και πότε ήταν έτσι ανάκατα σε ένα απροσδιόριστο περιβάλλον;
Σύμφωνα με τις τελευταίες γεωλογικές, παλαιοντολογικές και βιολογικές έρευνες και τα συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα στα πλαίσια της θεωρίας της Γαίας. Πριν από 600 εκατομμύρια χρόνια η στεριά του πλανήτη ήταν τελείως κενή ζωής ενώ στις θάλασσες, υπήρχε ένας διαρκής οργασμός ζωής σε μονοκύτταρους οργανισμούς που αυτο-αναπαράγοταν αφ εαυτού τους. Όταν έξαφνα, την προαναφερόμενη χρονική περίοδο, τα βακτηρίδια που πρόσφατα ονομάσαμε ευκαριώτες, μέσα σε μια πυρηνική έκρηξη Έρωτος, άρχισαν να ανταλλάσουν τα γονίδιά τους μέσα στις αρχέγονες εκστατικές θάλασσες της Γαίας και οι οποίες. Έβραζαν τότε δημιουργικά κάτω από τις φλογερές ακτίνες του Ήλιου μας και τα ηφαίστεια της Γαίας.. Ήταν η εποχή που εμφανίσθηκαν ο Θεός Έρως και η Θεά Ανάγκη. Και οι οποίοι Θεοί έφεραν μαζί τους την Αρχή του Νου, η οποία είναι απαραίτητη και στους δυο, προκειμένου να βάλουν τάξη στο Χάος και να κτίσουν τον κόσμο από τον οποίο κι εμείς εκπορευθήκαμε.
Και ερωτώ: Αυτός ο Νους που συνέβαλε στην εξέλιξη της ζωής, είχε νοημοσύνη και βούληση, προκειμένου ο Έρως και η Ανάγκη να ολοκληρώνουν τα έργα τους;
Πως σας ακούγετε η πρόσθετη ερμηνεία που έδωσα;

Τι περί Νου λέγουν οι αρχαίοι μας;

Κατά την σχολή Αναξαγόρα, (δάσκαλος του Περικλή) ,Νους είναι η δύναμις ήτις εισεχώρησεν εις το αρχικόν Χάος των αναμίκτων στοιχείων και διεκόσμησεν αυτά, ήτοι εδημιούργησε την τάξιν του Σύμπαντος, άνευ της οποίας δεν θα υπήρχεν Κόσμος υποκείμενος εις οιονδήποτε νόμον και νοητός καθ’ οιονδήποτε τρόπον δια τον άνθρωπο.
Ο Θεόφραστος και ο Στράτων, της ιδίας σχολής, θεωρούν ότι ο Νους είναι έμφυτος των ανθρώπων αλλά προϊόν εξελίξεως. Λέγει η Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, και παρακαλώ προσέξτε ιδιαίτερα αυτό, το προϊόν εξελίξεως!! Κατά δε τους μετέπειτα Στωϊκούς, ο ανθρώπινος Νους είναι απόσπασμα του Κοσμικού Νου.
Θα σταματήσω την αναφορά μου στο θέμα Νους διότι είναι το επόμενο θέμα διάλεξής μου, θέτοντας σε Σας ένα ερώτημα, να το σκεφτείτε, μέχρι την επόμενη συνάντησή μας. (Δύναται να υπάρξει ένα οποιοδήποτε έργο, πνευματικό ή υλικό, χωρίς την επενέργεια μιας Σκέψης και μιας Βούλησης;;) Επιστρέφουμε στο θέμα του Έρωτα.
Ο έρωτας είναι η δημιουργική αρχή του Σύμπαντος και ο άνθρωπος, είναι Συνδημιουργός Αυτού.
Η εξιδανικευμένη ερωτική του έκφραση τον ανεβάζει στον ουρανό, η αγοραία τον κατεβάζει στην κόλαση, Αυτού που είμαστε σήμερα. Στο ερώτημα δε ποια είναι η εξιδανικευμένη δράση, την απάντηση έδωσε ο Αριστοτέλης. Η Μεσσότης.
Που ερμηνεύω ως χριστή διαχείριση του πόνου και της ηδονής, χρηστή διαχείριση του καλού και του κακού, χριστή διαχείριση του πλούτου και της φτώχειας, χριστή διαχείριση των αντιθέτων. Η εμφάνισή μας στον πλανήτη είναι το μέγιστο και τελευταίο στάδιο του συνολικού Έργου του.
Και είμαστε Εμείς, αυτοί που βρισκόμαστε σ’ αυτό το τελευταίο βήμα εξέλιξης, αγνοώντας το αίτιο της δημιουργίας μας!! Και αυτή η άγνοια έχει μεγάλο κόστος. Πολύ μεγάλο, διότι όλο αυτό το υπέρτατο μεγαλείο του έρωτα και της ηδονής, που κάθε δημιουργική πράξη περιέχει, είναι έντεχνα φορτωμένο με τρόμους, φαντάσματα, φόβους και μίσος που χάνει κάθε Θείο μεγαλείο και μετατρέπεται στο αντίθετό του. Και τούτο, διότι ένα ερωτικά ευτυχισμένο άτομο είναι ένα σ’ όλα καλό άτομο και ένα δυστυχισμένο ένα σ’ όλα κακό και πρώτα προς τον Εαυτό του.
Όταν, φορτωμένο ενοχές, φόβους και άγνοια, απορρίπτει τον Εαυτό του, το πολυτιμότερο πράγμα που κατέχει στη Ζωή, εξ αιτίας της έντεχνα φυτεμένης στο σώμα του, ερωτικής του ανεπάρκειας.
Και επειδή διέγειρα την περιέργειά σας περί του σκοπού της δημιουργίας μας, σας λέγω την άποψή μου την εμπνευσμένη από την θεωρεία της Γαίας που υποστηρίζει ότι η Γαία είναι ζωντανός οργανισμός. Η Ζωή Άρχεται από δυο πανίσχυρα ένστικτα, της επιβίωσης και της αναπαραγωγής.
Η Γαία απέδειξε ότι επιβιώνει δυναμικά τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια εξελίσσοντας την Ζωή μέχρι την εποχή μας.
Ερώτημα: Πως αυτός ο ζωντανός οργανισμός της Γαίας θα μπορούσε να γονιμοποιήσει άλλους πλανήτες, αφού η αναπαραγωγή είναι Νόμος του Σύμπαντος.
Απάντηση: Είμαστε τα ζωντανά σπέρματα της Γαίας, τα δυνάμενα να διασπείρουμε την εξαίσια ομορφιά της στα πέρατα του Κόσμου και άλλη ιδιότητα, τιμιωτέρα, ΔΕΝ υπάρχει στο σύμπαν.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνον από τον Αυτεξούσιο άνθρωπο. Τώρα πώς γίναμε τα απόβλητα της Γαίας από το σπέρμα που ήμασταν, θα το ανακαλύψετε στο βιβλίο μου, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μου και ανάλογα, αν έχετε χρόνο, δράστε ανάλογα, πρώτα για τον Εαυτό σας!
Προχωρώντας στην ανάπτυξη του θέματός μου, επιθυμώ να κάνω μια σημαντική επισήμανση, άγνωστη παντού, και η οποία αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα επιτυχές καταστροφικό έργο της… Η επισήμανση που καταθέτω είναι ότι: Από την εποχή εδραίωσης της Πατριαρχίας, από το Αβρααμικό Ιερατείο, άρχισε μια συστηματική, επίμονη και άτεγκτη συκοφαντική επίθεση κατά του ανθρώπινου σώματος και κάθε ζωντανής σάρκας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Ο έρωτας, η σάρκα και κάθε υλικό αντικείμενο έλαβε την θέση ενός αμαρτωλού, ανάξιου και βρομερού υλικού αντικειμένου απέναντι στο πνεύμα. Και σαν τέτοιο υλικό, ΔΕΝ έχει καμμία αξία, εκτός της εμπορίας, της εκμετάλλευσής και της ηδονικής της αφαίμαξης.
Το ότι η ίδια θεωρία απόρριψης της αξίας του σώματος κυριαρχεί μέχρι τις μέρες μας στις επιστήμες, τις θρησκείες, τους τραπεζίτες και τους παντός είδους εξουσιαστές αλλά και στους ταπεινότερους λαϊκούς, δείχνει. Ότι πίσω από αυτή την επίμονη άρνηση της σάρκας, που από την αρχαιότητα εδραιώθηκε υπέρ του δήθεν πνεύματος ή του ορθολογισμού. Βρίσκεται ένα μεγάλο μυστικό ισχύος που ΔΕΝ πρέπει ποτέ να αποκαλυφθεί. Αυτή η επίμονη στάση αποδεικνύει ότι κτίσθηκε μια παγκόσμια συνωμοσία κατά της ορθής ερωτικής συμπεριφοράς, η οποία οδήγησε την ανθρωπότητα στα σημερινά αδιέξοδα. Η αιχμή του δόρατος που έκανε την επίθεση στο Μέγα Σώμα μας ήταν ο χριστιανισμός. Ο οποίος αρχικά ήταν αίρεση του Αβρααμικού ιερατείου και σταδιακά επεκράτησε παγκοσμίως με την βοήθεια του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, που ονομάσθηκε και Μέγας, εξ’ αιτίας του αντι-παγανιστικού κώδικα που καθιέρωσε στην τότε Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Και ο οποίος αντι-παγανιστικός κώδικας, παραδόξως, βρίσκετε ακόμα σε ισχύ, στους εναπομείναντες ιθαγενείς λαούς της Αφρικής και παντού στον πλανήτη, από κάθε είδους εξουσία.

Η διάλεξη δόθηκε στο βιβλιοπωλείο «Αριστοτέλειο», στην Θεσσαλονίκη, στις 6 Απριλίου 2017.

(*) Ο κ. Βαρελίδης είναι εμπειρικός συγγραφέας ερευνητής σε θέματα Νου Συνείδησης Έρωτα και Εγώ. Κ.Κωνστ/νίδη 21. ΤΚ 56431 Ηλιούπολη, τηλ. 6973.535.681, www.varelidis.gr
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ