Διεθνής Βιβλιογραφία της Ιαπωνίας (1894–1926) – Μία Ενδεικτική Ιστορική Προσέγγιση

Διεθνής Βιβλιογραφία της Ιαπωνίας (1894–1926)

Μία Ενδεικτική Ιστορική Προσέγγιση



Την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, ώρα 18:30, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, έγινε η 2η ειδική διάλεξη του “Ελληνο – Ιαπωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Αργυρούπολης” (ΕΠΚΑ) για το έτος 2017, με τίτλο «Διεθνής Βιβλιογραφία της Ιαπωνίας (1894 – 1926) – Μία Ενδεικτική Ιστορική Προσέγγιση», με εισηγήτρια την κα Ευγενία Κουτσουλιέρη (συγγραφέα – ποιήτρια, τ. προϊσταμένη του Μουσικού Τμήματος Ε.Μ.Π)) και διαλέκτη  τον κ. Μάνο Δασκαλάκη (ιστορικό ερευνητή – ιαπωνολόγο, διδάσκαλος yawara / αρχαίου judo).


Το θέμα ήτο μοναδικό, καθώς στόχος του Ε.Π.Κ.Α είναι η ανάδειξη της αληθινής Ιαπωνίας μέσα από μία σειρά διαλέξεων, που γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Οι διαλέξεις αυτές αποτελούν μέρος του 5ετούς Προγράμματος Εκδηλώσεων  του Ε.Π.Κ.Α, που έχει γίνει στα πλαίσια συνεργασίας και έγκρισής αυτού από την ιαπωνική πρεσβεία, με κύριο σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών Ελλάδος – Ιαπωνίας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΥΟ 2020».
Στο κοινό διανεμήθηκε στον κάθε έναν ξεχωριστά, όπως γίνεται και σε κάθε διάλεξή μας, το ομότιτλο συλλεκτικό εγχειρίδιο μαζί με ένα ιαπωνικό χρηστικό αντικείμενο. Στο τέλος, σερβιρίσθηκε ιαπωνικό παραδοσιακό τσάι και ακολούθησε συζήτηση.


Η επόμενη προγραμματισμένη διάλεξη είναι με τίτλο: «Samurai: Οι Αξιωματικοί της Τιμής της Ιαπωνίας».



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ