ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΕΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΕΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Από την μικροπολιτική των κομμάτων
στην επιβολή της νέας ιστορίας

Του ΑΝΤΩΝΙΟΥ Α. ΑΝΤΩΝΑΚΟΥantonakos@kadmos.org
καθηγητού φιλολόγου, ιστορικού, συγγραφέως


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
«Σήμερα ζούμε σε μία εποχή, όπου γίνεται προσπάθεια αποκοπής των ριζών άλλα και έντεχνου καθορισμού επιλεκτικής μνήμης και κατευθυνόμενης λήθης! Δια τούτο και η ομολογία του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Βουλή των Ελλήνων, ότι εκείνος είναι «ο κύριος αίτιος, διότι εδιχάσθη ο ελληνικός λαός κατά τον μέγαν πόλεμον», ομολογία η όποια θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες γενεές, απεσιωπήθη, μεταξύ πολλών άλλων τεκμηρίων!!!
Όπως έγραψε ο γνωστός συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς στο βιβλίο του «Γη του Πόντου», «να ρίξουμε το πέπλο της λήθης στο παρελθόν, αλλά να ξέρουμε, όχι να κρύβουμε». Ο δε εξαίρετος δάσκαλος, Αχιλλεύς Λαζάρου, έχει γράψει μεταξύ άλλων ότι «συντελείται έγκλημα καθοσιώσεως δια παραλείψεων, του όποιου οι επώδυνες εθνικά επιπτώσεις προσαυξάνονται, εν όσω διαρκεί η αδράνεια».
Γιά όλους αυτούς τους λόγους, η προσφορά του συγκεκριμένου εγχειριδίου είναι αξεπέραστη, διότι υπηρετεί τόσο την αλήθεια όσο και το εθνικά συμφέρον. Εξ άλλου ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός είχε πει ότι «ο λαός πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές»!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Νέα Θέσις, Μαυρομιχάλη 86, ΤΚ 11472 Αθήναι, τηλέφωνο; 210-36.34.932, www.neathesis.gr



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ