Η Τήλος και η Ήριννα

«Η Τήλος της Ήριννας»
του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη


Σε μια πολύ όμορφη βραδιά ο Δήμος Τήλου παρουσίασε το βιβλίο «Η Τήλος της Ήριννας» του συγγραφέα κου Κώστα Ε. Σκανδαλίδη το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Τήλου.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την κα Εριφύλη Κανίνια αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και την κα Δώρα Παρδάλη-Σωτρίλλη συγγραφέα/ποιήτρια.
Τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου κος Κώστα Ε. Σκανδαλίδης με έναν ιδιαίτερα μεστό, λιτό, περιεκτικό και συγκινητικό λόγο ευχαρίστησε την Δήμαρχο Τήλου και τόνισε τη σημαντική πρωτοβουλία της έκδοσης του βιβλίου, ενώ ανέλυσε το μεγάλο ποιητικό έργο της μικρής ποιήτριας της Τήλου της Ήριννας, η οποία πέθανε μόλις 19 χρονών και μεγαλούργησε στην Τήλο.Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό επίλογο από τη Δήμαρχο Τήλου κα Μαρία Καμμά η οποία αναφερόμενη «στη δική μας μούσα την Ήριννα της Τήλου που μέσα από το πέρασμα των χρόνων η μορφή της αν και δεν αποτυπώθηκε πουθενά εμείς πάντα στο σχολείο την ζωγραφίζαμε θλιμμένη να υφαίνει τον αργαλειό της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το βιβλίο του κ. Σκανδαλίδη θα αποκτήσει μοναδική σπουδαιότητα όχι μόνο για τους επισκέπτες και φίλους της Τήλου αλλά και για τους απανταχού Τηλιακούς και εκφράζουμε ταπεινά τις ευχαριστίες μας στο συγγραφέα που με τόση αγάπη κατέγραψε ένα μεγάλο και σπουδαίο κομμάτι του νησιού μας».
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ