ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ (ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ) σχετικά με τον πύραυλο της Κορέας

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ (ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ) σχετικά με τον πύραυλο της Κορέας

Του Charis S. Kosmas (*)


Ο κύριος Kim Jong Un δεν είναι και το καλύτερο παιδί, αλλά και οι ανακρίβειες η υπερβολές που γράφονται από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βγάζουν μάτι δεινοσαύρου...
Σχετικά με την τελευταία εκτόξευση (κάτι αντίστοιχο ήταν και οι προηγούμενες) αναφέρουν ότι η πύραυλος πέρασε από "AIRSPACE" της Ιαπωνίας.
Κατ’ αρχήν η ατμόσφαιρα περιορίζεται στα 100 περίπου χιλιόμετρα, και ότι είναι πιο πάνω από αυτό το λέμε ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Ο διεθνής διαστημικός σταθμός "πετάει" στα 300 χλμ.
Τα αεροπλάνα πετάνε περίπου στα 10.000 μέτρα με εξαίρεση κάποια κατασκοπευτικά που μπορούν και πάνε μέχρι τα 20.000 ύψος που θεωρείται ασφαλές καθώς μέχρι εκεί φτάνουν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι.
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι, όπως αυτός της Κορέας για τον οποίο γίνεται η φασαρία έχουν βαλλιστική τροχιά, δηλαδή εκτοξεύονται υπό κλήση κοντά στις 45 μοίρες και παίρνουν σημαντικό ύψος πριν εξαντληθούν τα καύσιμά τους και αρχίσει η πτώση τους. Το μέγιστο ύψος επιτυγχάνεται λίγο μετά το μέσο της συνολικής πτήσης τους.
Ο πύραυλος περί ου ο λόγος κάλυψε συνολικά 3700 χλμ και έφτασε ένα ύψος 770 χλμ. Αν παρατηρήσει κανείς τον χάρτη με την τροχιά που ακολούθησε θα διαπιστώσει ότι η Ιαπωνία βρίσκεται στο μέσο της τροχιάς, δηλαδή στο σημείο όπου ο πύραυλος θα είχε το μέγιστο ύψος 770 χλμ.
Το να λέμε ότι ο πύραυλος διέσχισε την ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας είναι ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΟ.
Δεν γνωρίζω την νομική διάσταση του θέματος, μέχρι ποιού ύψους το ICAO απαιτεί σχέδιο πτήσης και καλό θα ήταν κάποιος γνώστης της αεροπορικής νομοθεσίας να μας διαφωτίσει. Επειδή κανένα ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την αλήθεια επί του θέματος, θα είχατε την καλοσύνη νά πάρετε μιά πρωτοβουλία και να καλέσετε σχετικό νομομαθή να μας το σχολιάσει;
Πάντως θα το έβρισκα πιό ειλικρινές να εκφράσουν ανησυχίες για σύγκρουση με δορυφόρους παρά να ενεργοποιούν τις σειρήνες συναγερμού και να πανικοβάλλουν τον κοσμάκη...

(*) From ATHENS today. SKYPE NAME charis.kosmas, tel: +30 210 9765717, cel: +30 6944 576009.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ