Χάρτης των αρχαίων Θηβών

Χάρτης των αρχαίων Θηβών


Το νέο πόνημα του Γιώργου Λεκάκη είναι ο χάρτης των αρχαίων Θηβών, με την συνεργασία του αρχαιολόγου δρ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου.
Στον χάρτη αυτόν σημειώνονται: Η ακρόπολις της Καδμείας (μυκηναϊκό ανάκτορο και άλλα ανακτορικά κτίσματα, το δωμάτιο του θησαυρού), η Οπλοθήκη, η Οικία του Ηρακλή, η Κρήνη της Δίρκης, το Αμφίον ή Άμφειον (ο τάφος Αμφίονος και Ζήθου), η (κλιμακωτή πυραμίδα, το αρχαίο θέατρο, ο τάφος του Έκτορα, η Κρήνη του Οιδίποδα, οι τάφοι των υιών του Οιδίποδος, ο ιππόδρομος, το Μικρό και Μεγάλο Καστέλι, ο Ισμήνιος λόφος με το ιερό του Ισμηνίου Απόλλωνος, αρχαία μυκηναϊκά νεκροταφεία, το Καβείριο, και ο μεσαιωνικός πύργος της Θήβας.
Σημειώνονται επίσης και οι 7 πύλες των Θηβών: Κρηναίες, Νηίτες, Βορέες, Προιτίδες, Ομολοΐδες, Ηλέκτρες, Ύψιστες.
Τέλος, σημειώνονται και οι ποταμοί που έρρεαν στην αρχαία Θήβα: Ο Δίρκης, ο Χρυσορρόας και ο Ισμηνός.
Τον χάρτη εξέδωσε το Φροντιστήριον Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας, απ’ όπου μπορείτε και να τον αποκτήσετε (τηλ.: 6974.284.828).
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του χάρτη είχε ο Θεμιστοκλής Λεκάκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Γ. Λεκάκης έχει συγγράψει και το βιβλίο «Οι 88 αρχαίες πόλεις της Βοιωτίας»
http://www.arxeion-politismou.gr/2017/09/oi-88-arxaies-poleis-tis-Voiotias.html

και έχει εκπονήσει και τον χάρτη της αρχαίας Βοιωτίας:

Όλα  εκδόσεις του Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΘΗΒΑ, Καδμεια, μυκηναικο ανακτορο, δωματιο θησαυρου, θησαυρος, Οπλοθηκη, Οικια Ηρακλη, Ηρακλης, Κρηνη Διρκης, Διρκη, Αμφιον, Αμφειον, Αμφειο, ταφος Αμφιονος και Ζηθου, Αμφιων, Ζηθος, Αμφιο, κλιμακωτη πυραμιδα, αρχαιο θεατρο, ταφος Εκτορα, Εκτωρ, Εκτορας, Κρηνη Οιδιποδα, Οιδιπους, Οιδιποδος, ιπποδρομος, Καστελι, Ισμηνιος λοφος, ιερο Ισμηνιου Απολλωνος, μυκηναικο νεκροταφείο, Καβειριο, πυργος Θηβας, 7 πυλες Θηβων, Κρηναιες, Νηιτες, Βορεες, Προιτιδες, Ομολοιδες, Ηλεκτρες, Υψιστες, Χρυσορροας, Ισμηνος, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΗΒΑΙ, ΧΑΡΤΗΣ ΘΗΒΩΝ



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ