Η Δέπαινα κι άλλα παξινά διηγήματα

Η Δέπαινα
κι άλλα παξινά διηγήματα


Τ​ο βιβλίο «Η Δέπαινα κι άλλα παξινά διηγήματα» του τ. δημάρχου Παξών, Σπύρου Μπογδάνου, αποτελείται από τ​έσσερα διηγήματα ενταγμένα στον χώρο και τον χρόνο των Παξών, πριν 100 και παραπάνω χρόνια​ που ​αναφέρονται σε ιστορίες που άφησαν εποχή. Οι ηρωίδες τους είναι τα θύματα, αδικούνται, διαπομπεύονται, αλλά ταυτόχρονα έχουν ένα σπάνιο μεγαλείο ψυχής, ξέρουν να συγχωρούν. Το τραγικό στοιχείο που διέπει τα διηγήματα προκύπτει από την σύγκρουση των ηθικών καταπιέσεων και των απελευθερωμένων ενστίκτων.
Μέσα από αυτές τις ιστορίες διασώζεται πλούσιο λαογραφικό υλικό και τούτο τους δίνει ένα μεγαλύτερο δέσιμο με τον τόπο που διαδραματίζονται. Παρουσιάζονται οι σκληρές συνθήκες της καθημερινότητας της αγροτικής κοινωνίας των Παξών σε περασμένες εποχές. Η χρήση της παξινής ντοπιολαλιάς, τόσο κοντά στον αβίαστο προφορικό λόγο είναι τόσο ζωντανή κι αβίαστη που συμβάλλει στο ζωντάνεμα της φαντασίας.
Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας παρουσίασε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 το βιβλίο. Μίλησαν o πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας Γιάννης Πιέρης, η Βιβή Κουρή, εκπαιδευτικός, δρ. Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου και ο συγγραφέας.


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ