Μεγάλο φωτεινό μετέωρο εξερράγη επάνω από Shangri-La στην Κίνα -βίντεο

Μεγάλο φωτεινό μετέωρο εξερράγη επάνω από την Shangri-La
στην Κίνα




Ένα μεγάλο φωτεινό μετέωρο παρατηρήθηκε και καταγράφηκε στην νοτιοδυτική Κίνα στις 12:07 UTC (20:07 τοπική ώρα) στις 4 Οκτωβρίου 2017. Η εκδήλωση διήρκεσε περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα πριν το αντικείμενο αποσυντεθεί σε ένα πολύ φωτεινό «φως». Ακολούθησε μια ηχητική έκρηξη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αντικείμενο εξερράγη πάνω από την πόλη Shangri-La στην επαρχία Γιουνάν / Yunnan της Κίνας. Αναφέρθηκαν τρία αντικείμενα που εξερράγησαν στον ουρανό.
«Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο βράχο από το Διάστημα, και κάπου στην Κίνα, υπάρχουν καινούργιοι μετεωρίτες στο έδαφος που περιμένουμε να βρεθούν», δήλωσε ο David Finlay της Australian Meteor Reports.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι άνθρωποι στο Shangri-La παρακολουθούσαν την πανσέληνο για να γιορτάσουν το φεστιβάλ Mid-Autumn όταν συνέβη το συμβάν. «Όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν οι βράχοι εμφανίσθηκαν στον ουρανό», δήλωσε ένας από τους θεατές, προσθέτοντας ότι άκουσε τους μετεωρίτες να προσγειώνονται σε ένα μικρό χωριό, περίπου 40 χλμ. έξω από το Shangri-La. Ένας άλλος χωρικός είπε στον κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας ότι άκουσε ένα τεράστιο κτύπημα και ένιωσε το έδαφος να τρέμει. Είπε ότι οι χοίροι του ήταν τόσο φοβισμένοι που έτρεχαν έξω από το χοιροστάσιο.
Σύμφωνα με το CNEOS, το αντικείμενο ταξίδεψε με ταχύτητα 14,6 km/s και παρατηρήθηκε σε υψόμετρο 37 km στις συντεταγμένες 28.1N 99.4E. Η συνολική ενέργεια πρόσκρουσης εκτιμάται σε 0,54 χιλιοτόνους ή 540 τόνους TNT. Η κατά προσέγγιση συνολική ακτινοβολούμενη ενέργεια στην ατμόσφαιρα είναι 19,2e10 Joules.

ΠΗΓΗ: TW, 5 Οκτωβρίου 2017.
ΔΕΙΤΕ βίντεο εδώ:





Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ