ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΤΟ ΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΙ
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Πρόκειται για την αρχαία Βέλβινα


ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Μετά από έρευνα περίπου 10 μηνών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δικαίωσε το νησί της Ύδρας και με γνωμοδότηση 43 σελίδων γνωμοδότησε οριστικά ότι το νησί του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζι) ανήκει στον Δήμο Ύδρας.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει και όσους συστρατεύτηκαν με τον Δήμαρχο Ύδρας, κ. Γ. Κουκουδάκη, στην δίκαιη προσπάθειά του και, μεταξύ άλλων, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, ο οποίος, με όπλο σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Π.Ε. Νήσων, με επανειλημμένες επιστολές και παραστάσεις του στην Εθνική Στατιστική Αρχή και στο Υπουργείο Εσωτερικών έθετε και αυτός το πρόβλημα και ζητούσε την δίκαιη για την Ύδρα διευθέτηση του.
Θυμίζουμε ότι το Σαν Τζώρτζι ανήκε από το έτος 1834 στα χωρικά όρια της Επαρχίας Ύδρας αρχικά και του Δήμου Ύδρας από το έτος 1912 και εντεύθεν. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή με την υπ’αρ. 11247/28.12.2012 απόφαση του Προέδρου της, η οποία συνδεόταν με την….. απογραφή του έτους 2011, καταχώρησε εσφαλμένα (;;;;) και αναρμοδίως – όπως ομόφωνα γνωμοδότησε το ΝΣΚ - τη νήσο του Αγίου Γεωργίου στον Δήμο Λαυρεωτικής, αντί του Δήμου Ύδρας στον οποίο υπάγεται διοικητικά. Κατά το ΝΣΚ η εν λόγω απόφαση υπόκειται σε τροποποίηση, λόγω του ότι απεικονίζει εσφαλμένα την διοικητική διάρθρωση της χώρας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποδοχή της υπ’ αρ.171/2017 γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη, και μετά η ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για την ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων της αναφορικά με την υπαγωγή του Σαν Τζώρτζι στον Δήμο Ύδρας.
Ο κ. Χατζηπέρος, μετά από αυτήν την εξέλιξη, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι οι προσπάθειες όλων όσων στοιχηθήκαμε δίπλα στον Δήμαρχο Ύδρας, κ. Γ. Κουκουδάκη, επί τέλους ευόδωσαν. Έχω εμπιστοσύνη ότι ο αρμόδιος υπουργός, κ. Π. Σκουρλέτης, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα προσηλωμένος στην νομιμότητα και στην διαφάνεια, θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη για τους Υδραίους, με το να αποδεχτεί την υπ’ αρ. 171/2017 γνωμοδότηση του ΝΣΚ και με το να μεριμνήσει για την ανάκληση εκείνων των διοικητικών πράξεων αρμοδιότητάς του, που λανθασμένα υπήγαγαν το νησί στο Δήμο Λαυρεωτικής. Πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει και στην οικονομική τόνωση του νησιού καθώς τα έσοδα από το μεγαλύτερο νησιωτικό αιολικό πάρκο της Μεσογείου που βρίσκεται πάνω στο Σαν Τζώρτζι, θα κατευθυνθούν επί τέλους στον Δήμο της Ύδρας, που είναι και ο νόμιμος δικαιούχος τους».Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ