Γαϊδουράγκαθο - ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ

Γαϊδουράγκαθο

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ

Του Κωνσταντίνου Ρόζου

Γαϊδουράγκαθο στο Μογγονήσι Παξών!
Φωτ. Γ. Λεκάκη.

Το γαϊδουράγκαθο είναι μια υπερτροφή που έχει ευρέως ερευνηθεί από τα αρχαία χρόνια.
Περισσότερες από 700 επιστημονικές μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά που αφορούν τα εκχυλίσματα σιλύβου – δηλ. γαϊδουράγκαθου. Τα αποτελέσματα δείχνουν δράσεις πολλαπλών λειτουργιών και πολλαπλών φαρμακολογικών στόχων. Η δραστική ουσία του γαϊδουράγκαθου γενικά είναι η σιλυμαρίνη, ένα μείγμα φλαβονολιγνανών, το οποίο αποτελεί την καθοριστική αιτία για την αποτοξινωτική δράση του βοτάνου και στο οποίο οφείλει την αποτελεσματικότητα του. Οι καρποί του γαϊδουράγκαθου αποτελούν την μοναδική πηγή σιλυμαρίνης σε ολόκληρο το φυτικό βασίλειο. Βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών, ενεργοποιώντας την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα με την αύξηση της δραστηριότητας του γενετικού υλικού (DNA-RNA). Παράλληλα προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ ’αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει.
Το γαϊδουράγκαθο (σίλυβο) μαζί με το φαγητό βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση, αποτοξινώνει το επιβαρυμένο ήπαρ λόγω:

- Υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ
- Κακής διατροφής
- Επιβλαβών επιδράσεων περιβάλλοντος.
- Δίαιτας (υπέρβαροι)
- Λήψης πολλών φαρμάκων ή/και για μεγάλο χρονικό διάστημα ή φαρμάκων που το επιβαρύνουν
- Συσσώρευσης λίπους σ’ αυτό.

Η χρήση του βελτιώνει επίσης τη λειτουργία των οργάνων σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος, είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας που οφείλεται σε ιούς ή στη χρήση αλκοόλ και στην πρωτοπαθή ή μεταστατική νόσο στο ήπαρ.
Το γαϊδουράγκαθο είναι  μία υπερτροφή θησαυρός. Η αποτοξίνωση που προσφέρει είναι καθοριστική για την υγεία ενός τόσο σημαντικού οργάνου που δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει συστηματικά.

21 Οκτωβρίου 2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΙΑΤΩΡ.




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ