ΔΕΙΤΕ πως ξεπουλιέται - ξεφτιλίζεται ένα αρχαίο ελληνικό τέχνεργο στο διαδίκτυο...

ΔΕΙΤΕ πως...
ξεπουλιέται - ξεφτιλίζεται
ένα αρχαίο ελληνικό χρυσό τέχνεργο στο διαδίκτυο...



Ένα μεγάλο (15,5 εκατ.) χρυσό αγγείο, του 2ου-1ου αι. π.Χ., που ζυγίζει σχεδόν μισό κιλό (421 γραμμ.), με κωνικό σχήμα, από ένα μόνο φύλλο! Ενδεχομένως χρησιμοποιείτο για τελετουργικούς σκοπούς μετά την νίκη!
Οι ξεπουλητάδες λένε ότι είναι ελληνικό και σε πολύ καλή κατάσταση. Εξαιρετικά σπάνιο! Το υπολογίζουν 33.400 ευρώ!

Προέλευση;
Από μια «ευρωπαϊκή συλλογή». Προηγουμένως «ανήκε σε μια μεγάλη αμερικανική συλλογή, που δημιουργήθηκε στο Σικάγο, του Ιλλινόις, των ΗΠΑ, το 1995». Πριν «ανήκε στην συλλογή Mansees, η οποία σχηματίσθηκε το 1950 - αρχές της δεκαετίας του 1990». Αοριστίες...
Συνοδεύεται, λένε, από έκθεση της εταιρείας Striptwist, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία διευθύνεται από τον ιστορικό εξειδικευμένο ειδικό στα μέταλλα dr. Jack Ogden…

Οι Σκύθες, ο Ηρόδοτος και τα ναρκωτικά


Ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος είναι μια από τις πρώτες πηγές για τους Σκύθες. Μας λέει ότι ονόμαζαν τον εαυτό τους Skudat (που σημαίνει «τοξότες») και ότι ήταν νομαδικοί λαοί, που κάλυπταν μια τεράστια περιοχή. Ήταν γνωστοί στους Κινέζους, που έκτισαν το Σινικό Τείχος για να προστατευθούν από τις επιδρομές τους!
Τα χρυσά αγγεία που ανασκάφηκαν πρόσφατα στο Sengileevskoe-2 στην Στραυρούπολη / Stavropol, έχουν επίσης οπές στην βάση και βρέθηκαν να έχουν ένα μαύρο υπόλειμμα μέσα σε αυτά. Βρέθηκε ότι είναι ένα μείγμα κάνναβης και οπίου. Ο Ηρόδοτος αναφέρει την χρήση ναρκωτικών στα σκυθικά τελετουργικά. Έχουν ανακαλυφθεί αρκετές σκυθικές ταφές, όπου βρέθηκαν σάκκοι σπόρων κάνναβης μαζί με τον νεκρό. Αυτά που ο Ηρόδοτος λέει για τα σκυθικά έθιμα έχουν συχνάκις επιβεβαιωθεί από αρχαιολόγους. Π.χ. οι ανθρωποθυσίες, η χρήση κρανίων ως αγγεία, η πόση αίματος εχθρών, οι ταφικές τελετουργίες, η ύπαρξη γυναικών πολεμιστών, η χρήση κάνναβης και οπίου για να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα, κλπ. Ο Ηρόδοτος μπορεί να τα έχει μάθει όλα αυτά από τους Έλληνες που ζούσαν στην ακτή της Σκυθίας.
Για ένα παρόμοιο χρυσό κύπελλο, δείτε τις ανασκαφές στο kurgan της Sengileevskoe-2 στην Satvropol της Νότιας Ρωσίας.

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ