Η κουζίνα της Κέας

Η κουζίνα της Κέας


Στην Κέα, πάρτε μια «ουσιαστική γεύση» από Τζιά:

Τοπικά εδέσματα:
- ο «πασπαλάς» (μικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος μαγειρεμένα με τομάτα και αυγά),
- τα «τσίγαρα» (κομμάτια χοιρινού κρέατος με λίπος),
- η «λόζα» (καπνιστό χοιρινό κρέας), αλλαχού λότζα,
- τα ντόπια λουκάνικα (καπνιστά και φτιαγμένα με ντόπια μυρωδικά),
- τα παραδοσιακά τυριά (ξηροτύρι, μυζήθρα, ξινό, κοπανιστή).

Τοπικά πιάτα:
κόκορας κρασάτος, αστακομακαρονάδα και βεβαίως φρέσκα ψάρια.
Τζιώτικο κρασί το «μαυρούδι».

Προμηθευτείτε:

ντόπια κρεατικά, ελαιόλαδο, θυμαρίσιο μέλι, παστέλι, χειροποίητα γλυκά κουταλιού, αμυγδαλωτά, σπαθόλαδο και κεραλοιφή (τα δυο τελευταία οι εντόπιοι θεωρούν ότι έχουν ιαματικές, επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες).

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ