Pilpintuwasi, το σπίτι της πεταλούδας, στο Περού - βίντεο

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Υπάρχουν τουλάχιστον 5.000-6.000 διαφορετικά είδη από τα περισσότερα από 25.000 είδη πεταλούδων που βρίσκονται στον κόσμο.
Το Περού είναι γνωστό ότι έχει πολλά διαφορετικά είδη ζώων. Η διάδοση της ομορφιάς των πεταλούδων και η προστασία τους μέσω της εκπαίδευσης είναι το έργο ζωής του Αυστριακού Gudrun Sperrer, που έχει αφιερώσει σχεδόν 20 χρόνια στο "Pilpintuwasi", το "House of Butterflies", ένα μέρος στην καρδιά του Αμαζονίου που παραμένει πιστό στο όνομά του.
Το "Pilpintuwasi" βρίσκεται στην πόλη Padre Cocha, κοντά στην πόλη Iquitos / Ικίτος και την συμβολή του ποταμού Nanay με τον πανέμορφο Αμαζόνιο, ένα μέρος αποκλειστικά αφιερωμένο στην προστασία της φύσης. Πολλά από τα είδη που ζουν εδώ, ωστόσο, απειλούνται από την "άγνοια" των ανθρώπων.
Ο κ. Sperrer είναι ένας αυτοδίδακτος βιολόγος. Ήρθε στο Περού πριν από 35 χρόνια και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για το πάθος του για τον πολλαπλασιασμό των πεταλούδων. «Οι πεταλούδες σε όλο τον κόσμο διατρέχουν κίνδυνο επειδή οι άνθρωποι αγνοούν τους κύκλους ζωής τους και τον οικότοπό τους . Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι κάθε είδος πεταλούδας τοποθετεί αυγά μόνο σε ένα συγκεκριμένο είδος φυτού», εξήγησε ο κ. Sperrer.
Ένα εξαιρετικό σχέδιο για την επίλυση αυτής της κατάστασης είναι να εξηγήσουμε τον κύκλο ζωής των πεταλούδων στα σχολεία.
«Πρέπει να διώξουμε τους φόβους των ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι κάμπιες είναι δηλητηριώδεις και να διδάξουμε ότι μια κάμπια είναι μια μελλοντική πεταλούδα. Δεν είναι επιθετικές και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών δεν είναι τοξικές», δήλωσε ο κ. Sperrer.


ΠΗΓΗ: Efe

ΔΕΙΤΕ: La "Casa de las Mariposas" encuentra su baluarte en la amazonía peruana.

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ