Οι μυστηριώδεις πυραμίδες της Τενερίφης στα Κανάρια Νησιά!

Οι μυστηριώδεις πυραμίδες
της Τενερίφης
στα Κανάρια Νησιά!

Μια από τις κλιμακωτές πυραμίδες στο Guimar των Καναρίων.

Η Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά είναι γνωστή ως προορισμός διακοπών, αλλά πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί, χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πυραμίδες εκεί και ένα συνεχιζόμενο μυστήριο.
Ποιος έκτισε τις πυραμίδες;
Πότε κατασκευάστηκαν;
Και γιατί;
Οι πυραμίδες βρίσκονται στο Guimar, μια πόλη στα νότια της Τενερίφης. Κτισμένες από ηφαιστειακή πέτρα, χωρίς χρήση κονιάματος!
Έχουν προκαλέσει μεγάλη διαμάχη μεταξύ των ακαδημαϊκών. Μία μελέτη χρονολογεί τις πυραμίδες στον 19ο αιώνα μ.Χ., βασισμένη στην αγγειοπλαστική που βρέθηκε κοντά στην περιοχή.
Ωστόσο, ο Νορβηγός εξερευνητής Thor Heyerdahl υποστηρίζει ότι οι πυραμίδες εκτίσθησαν από τους Guanches, τους αυτοχθόνες Βερβερίνους κατοίκους των Καναρίων Νήσων, που μετανάστευσαν στο αρχιπέλαγος γύρω στο 1000 π.Χ. Ο Hayerdahl επισημαίνει ότι οι κατασκευές σχεδιάσθηκαν επιμελώς με κλιμακωτά επίπεδα και πιθανές ευθυγραμμίσεις, για τελετουργικούς σκοπούς, όπως αυτές λ.χ. που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο θερινό ηλιοστάσιο.
Το 1991, οι Juan Antonio Belmonte Aviles, Antonio Aparicio Juan και Cesar Esteban Lopez, ερευνητές από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής των Καναρίων, απέδειξαν ότι οι μεγάλες πλευρές ορισμένων θέσεων γύρω από τις πυραμίδες του Guimar σηματοδοτούσαν πράγματι την κατεύθυνση των χειμωνιάτικων και καλοκαιρινών ηλιοστασίων.
Ο Heyerdahl υποθέτει ότι οι πυραμίδες των Καναρίων σχημάτιζαν ένα χρονικό και γεωγραφικό σημείο στάσης στα ταξείδια των ναυτικών μεταξύ της αρχαίας Αιγύπτου και του πολιτισμού των Μάγια στην Αμερική…

Για περισσότεραwww.ancient-origins.net



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ