Τεράστιο φωτεινό μετέωρο στην δυτική Γερμανία! - βίντεο

Τεράστιο φωτεινό μετέωρο
στην δυτική Γερμανία!

Ένα τεράστιο φωτεινό μετέωρο παρατηρήθηκε σε όλον τον ουρανό επάνω από την δυτική Γερμανία στις 16:48 UTC (17:48 CET) στις 14 Νοεμβρίου 2017. Η εκδήλωση διήρκεσε 7-20 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετεωρολογικών Υπηρεσιών (IMO) έλαβε 1.794 αναφορές έως τις 22:00 UTC στις 15 Νοεμβρίου. Το φαινόμενο εμφανίσθηκε κυρίως στην νοτιοδυτική Γερμανία, αλλά άτομα από την βόρεια Ελβετία, την βορειοανατολική Γαλλία έως και την βόρεια Ιταλία ανέφεραν επίσης ότι το είδαν!
Ο ΙΜΟ έλαβε μέχρι στιγμής δυο φωτογραφίες και τρία βίντεο της εκδήλωσης και ζητάει από τους ανθρώπους που παρακολούθησαν, κατέγραψαν ή φωτογράφισαν την εκδήλωση να υποβάλουν τις αναφορές τους.
Αυτό το συμβάν έρχεται μόλις 9 ημέρες μετά από ένα πολύ φωτεινό μετέωρο, που εξερράγη στην βόρεια Γερμανία.
Είναι το πιο πολύ-αναφερμένο γεγονός μετέωρο από την Ευρώπη από τότε που η AMS και ο IMO ξεκίνησαν την διεθνή έκδοση της φόρμας μετεώρων AMS. Μεταφρασμένο σε 31 γλώσσες, το έντυπο αυτό επιτρέπει σε όλον τον πληθυσμό του πλανήτη να αναφέρει τέτοια γεγονότα.

ΠΗΓΗ: TW, 14 Νοεμβρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ το video του R.Z. (Γερμανία), IMO:ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΕΤΕΩΡΟ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΚΟΜΗΤΗΣ, ΒΟΛΙΔΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ