Λαμπρό φωτεινό μετέωρο επάνω από την Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια - βίντεο




Λαμπρό φωτεινό μετέωρο
επάνω από την Νέα Υόρκη
και την Πενσυλβάνια!

Το είδαν σε ΗΠΑ και Καναδά!
189 αναφορές!

Ένα φωτεινό μετέωρο, σαν πυρσόφυλλο, έσπευσε μέσα στον νυκτερινό ουρανό, επάνω από την Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια, στις ΗΠΑ στις 02:20 UTC στις 11 Νοεμβρίου 2017 (21:20 EST, 10 Νοεμβρίου) και το είδαν πολλοί μάρτυρες. Η εκδήλωση διήρκεσε έως και 3 δευτερόλεπτα!
Η αμερικανική εταιρεία Meteor Society (AMS) έλαβε 189 εκθέσεις στις 12:00 UTC στις 13 Νοεμβρίου. Το γεγονός το είδαν κυρίως από την Νέα Υόρκη και την Πενσυλβανία, αλλά και άτομα από το Μίτσιγκαν, το Νιου Τζέρσεϊ, το Μαίρυλαντ, την Βιρτζίνια, το Οχάιο, την Μασαχουσέτη, το Ντελάγουερ, το Κονέκτικατ της Βιρτζίνια, το Βερμόντ (ΗΠΑ), αλλά και από το Οντάριο και Κεμπέκ (του Καναδά)!
Κανείς δεν ανέφερε ήχο που σχετίζεται με την εκδήλωση, αλλά 17 άτομα δήλωσαν ότι είδαν κατακερματισμό.
Η φωτεινή σφαίρα «συνελήφθη από μια dashcam (σημειώστε ότι ο χρόνος στην κάμερα ήταν εκτός λειτουργίας κατά μία ώρα). Το βίντεο ευγενική προσφορά του J. Fisher, AMS
«Η τροχιά που υπολογίσθηκε με βάση όλες τις αναφορές που υποβλήθηκαν στο AMS δείχνει ότι το φωτεινό μετέωρο ταξιδεύει από την Ανατολή προς την Δύση και τελείωσε την πτήση κάπου ανατολικά του Greenwood, NY», δήλωσε η AMS.

ΠΗΓΗ: TW, 13 Νοεμβρίου 2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΤΕΩΡΟ, ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙ, ΚΟΜΗΤΗΣ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ, USA, CANADA, ΜΙΤΣΙΓΚΑΝ, ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ, ΜΑΙΡΥΛΑΝΤ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ, ΟΧΑΪΟ, ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ, ΝΤΕΛΑΓΟΥΕΡ, ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ, ΒΕΡΜΟΝΤ, ΟΝΤΑΡΙΟ, ΚΕΜΠΕΚ



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ