"ANTICUCHOS"
τα… σουβλάκια του Περού…
Ένα παραδοσιακό πιάτο των
Incas στο Περού, λέγεται… anticuchos.
Εάν δείτε στους δρόμους της
Λίμα ή αλλού στου Περού πολύ καπνό να βγαίνει από μια… σχάρα, στημένη σε ένα
πεζοδρόμιο, θα είναι πιθανότατα κάποιος που ψήνει και πωλεί… anticuchos. Ένα
νόστιμο βραδινό… σνακ, εξαιρετικά δημοφιλές, τόσο στις πόλεις, όσο και στις
αγροτικές περιοχές. Αποτελείται από κομμένο σε φέτες κρέας (συνήθως βόειο, αλλά
και χοιρινό ή κοτόπουλο) μαριναρισμένο με τσίλι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο και ξύδι.
Μια από τις πιο αρχαίες συνταγές μαγειρικής στο Περού!
Περίπου το 1500 οι Ισπανοί
έφεραν σκλάβους εξ Αφρικής. Ήταν αυτοί οι
δούλοι που εδημιούργησαν τα σημερινά γνωστά ως anticuchos, εμπνεόμενοι από το
εξαιρετικό κρέας των Άνδεων. Σήμερα, τα anticuchos μπορείτε να τα βρείτε
οπουδήποτε: Από μια ταπεινή σχάρα (ακόμη και τροχήλατη) έως ένα διάσημο
εστιατόριο!
Ένα πιάτο που κάποτε το έτρωγαν
μόνον σκλάβοι και φτωχοί, είναι σήμερα ένα από τα αγαπημένα των περισσότερων
Περουβιανών.
Τα anticuchos του δρόμου,
σερβίρονται με βραστές πατάτες και choclo (γιγαντιαίο καλαμπόκι).
Μοιάζουν πολύ με το δικό μας σουβλάκι.
Σχέσεις διατροφής – σχέσεις λαών…
Για περισσότερα: 10η Γιορτή Γαστρονομίας Mistura της Λίμα, η μεγαλύτερη Γιορτή Μαγειρικής στην Λατινική
Αμερική.
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook