Αρχαίο ελληνικό Δίκαιο: Συναλλαγές, συμβάσεις και συμβόλαια

Synallagma:
Greek Contracts in Context

Αρχαίο ελληνικό Δίκαιο:
Συναλλαγές, συμβάσεις και συμβόλαια

Greek Law in Roman Times

Ηλεκτρονική τράπεζα - βάση δεδομένων, με πρόσβαση σε περίπου 6.000 νομικά έγγραφα από την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή, κυρίως από την Αίγυπτο.
Αυτά τα έγγραφα και οι ταξινομήσεις τους παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του Δικαίου και των νομικών πρακτικών από την πτολεμαϊκή στην βυζαντινή περίοδο. Παρέχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με κοινωνικά και οικονομικά θέματα, όπως η αξία της γης στην αρχαία κοινωνία, η έκταση της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών, η κυκλοφορία των μετρητών (χρημάτων), πώς η ηλικία επηρεάζει την φύση και την έκταση της οικονομικής δραστηριότητος, κλπ.
Το GLRT επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν συσχετισμούς μεταξύ των διαφόρων συντελεστών που έχουν καταγραφεί. Έτσι παρέχει ένα κρίσιμο εργαλείο που μέχρι σήμερα απουσίαζε.
Η βάση δεδομένων ταξινομεί κάθε έγγραφο κατά την ημερομηνία και την προέλευση, την δομή, την γλώσσα και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέρη της σύμβασης και το περιεχόμενο της συναλλαγής. Η βάση δεδομένων περιέχει σύνδεσμο ως προς το κείμενο, όπως εμφανίζεται στο «Duke Databank of Documentary Papyri», καθώς και στο «Heidelberger Gesamtverzeichnis». Τα κείμενα DDBDP μπορούν να προβληθούν σε ένα μικρό παράθυρο στα δεξιά ή ως ξεχωριστό παράθυρο ακολουθώντας τον άμεσο σύνδεσμο που παρέχεται.

ΔΕΙΤΕ το εδώ:


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΝΟΜΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΟΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΟΧΉ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΓΗΣ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΡΗΜΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ