«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!..» στο θέατρο Αλίκη

«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!..»
στο θέατρο Αλίκη



Ολόκληρη η ζωή ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ελλάδος, του Γιώργου Ζαμπέτα, ξετυλίγεται στο θέατρο «Αλίκη». Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία του, από την γέννησή του έως τον θάνατό του, παρουσιάζονται στην σκηνή, μέσα από μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, χορό και φυσικά πολλά τραγούδια.
Για περίπου δύο ώρες, οι παλαιότεροι θα θυμηθούν με νοσταλγία και οι νεώτεροι θα μάθουν πολλά, καθώς μέσα από την αφήγηση της ζωής του σπουδαίου μουσικού σκιαγραφείται και η σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας. Με υλικό από συνεντεύξεις του ίδιου του Ζαμπέτα να παρουσιάζεται κατά την διάρκεια της παράστασης, τον ακούμε να μας εξιστορεί γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την ζωή του, αλλά και να μιλά για τα μεγάλα ονόματα με τα οποία συνεργάσθηκε, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μανώλης Χιώτης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μελίνα Μερκούρη και πολλοί άλλοι.
Τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Βίκυ Σταυροπούλου, ως η γυναίκα της ζωής του Ζαμπέτα, Αργυρώ, ο Τάσος Χαλκιάς ως ο πατέρας του, Μιχάλης, η Χριστίνα Τσάφου, ως η μητέρα του, κυρά Μαρίκα, ο Λευτέρης Ελευθερίου ως Θόδωρας, η Ελένη Καρακάση, ως η αδελφή του, Νότα, και ο Μάκης Πατέλης, ως ο στιχουργός Χαράλαμπος Βασιλειάδης, γνωστός και ως «Τσάντας». Στην παράσταση συμμετέχουν και ένδεκα ακόμη ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Βανέσα Αδαμοπούλου και ο Κωνσταντίνος Κακούρης. Επίσης, μια οκταμελής ορχήστρα παίζει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Γιώργου Ζαμπέτα: “Μάλιστα κύριε”, “Ο πιο καλός ο μαθητής”, "Το πιτσιρίκι", “Φανταράκι”, “Στον Λευκό τον Πύργο”, “Σήκω χόρεψε συρτάκι”, “Πού 'σαι Θανάση” και πολλές ακόμη.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου, παρευρέθηκαν σπουδαία ονόματα της μουσικής και του θεάτρου, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η κόρη του, Κατερίνα Ζαμπέτα, κ.ά.

Η παράσταση παίζεται κάθε Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00 και Κυριακή στις 17:30 και 20:30.


Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ήταν εκεί και ευχαριστεί για την πρόσκληση.

ΔΕΙΤΕ το τρέιλερ της παράστασης ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΖΑΜΠΕΤΑΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, ΧΙΩΤΗΣ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΑΛΙΚΗ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΤΣΑΝΤΑΣ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ