Φωτεινό μετέωρο με «ανατινάξεις» καταγράφηκε επάνω από το Σότσι της Ρωσίας - βίντεο

Φωτεινό μετέωρο με «ανατινάξεις» καταγράφηκε επάνω
από το Σότσι της Ρωσίας

Ένας λαμπερός μετεωρίτης «συνελήφθη» μέσα στον νυκτερινό ουρανό επάνω από το Σότσι της Ρωσίας, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.
Ο Αλέξανδρος Ιβάνοφ, επί κεφαλής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κουμπάν, εδήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν στο μέγεθος μιας μπάλλας ποδοσφαίρου, προσθέτοντας ότι έκαη 20 χλμ. επάνω από την Γη.
Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο κατά την διάρκεια των «βροχών» του Αυγούστου και του Δεκεμβρίου, εδήλωσε ο κ. Ιβάνοφ. Το αντικείμενο ήταν πιθανότατα μέρος της βροχής των Διδυμιδών μετεωριτών του Φαέθοντος (Geminids), που κορυφώνονται στις 13 και 14 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Αναφέρθηκαν ότι βίαιοι ήχοι συνόδευαν την εκδήλωση. Κάποιοι ανέφεραν κάτι σαν ένα σφυρηλάτημα, σαν ένα άγνωστο αντικείμενο, να πέταξε πέρα σε μια τοποθεσία. Άλλοι ανέφεραν ότι παρατήρησαν ότι είδαν μόνον ένα φως. Το υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας απέρριψε την πιθανότητα συγκρούσεως μετεωριτών στην περιοχή, καθώς δεν υπήρχαν απτά στοιχεία.
Δεν υπεβλήθησαν αναφορές αυτού του αντικειμένου στον Διεθνή Οργανισμό Μετεωρολογικών (IMO).

ΠΗΓΗ: Sputnik, TW, 18 Δεκεμβρίου 2017. 



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΒΟΛΙΔΑ, ΚΟΜΗΤΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΤΕΩΡΟ, ΒΡΟΧΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ, ΔΙΔΥΜΙΔΕΣ, ΦΑΕΘΩΝ, ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ, ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ, ΣΟΤΣΙ, ΡΩΣΙΑ, ΚΟΥΜΠΑΝ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ