Η γυναίκα που έλεγε ότι ελάμβανε πληροφορίες από τον... Άρη!

Η γυναίκα που έλεγε ότι ελάμβανε πληροφορίες από τον... Άρη!

Η Helene Smith έζησε τον 19ο αιώνα. Είναι γνωστή για την εκλαΐκευση της έννοιας της «αυτόματης γραφής», δηλαδή της γραφής των πληροφοριών που λαμβάνονται σε μια κατάσταση, όπως η έκσταση, με ασυνείδητο τρόπο.
Η Ελένη ήλθε σε επαφή το1894 με κάποιον «Leopold» και έγινε γνωστή όταν ένας καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο Theodor Flournoy, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Des Indes a la plante Mars». Το βιβλίο αυτό τεκμηρίωνε τις εμπειρίες της.
Πολλοί γλωσσολόγοι επιστρατεύθηκαν για να μεταφράσουν τα λόγια που διοχετεύθηκαν μέσω αυτής. Φάνηκε να είναι ένα μείγμα πολλών γλωσσών και όχι το πιο εύκολο πράγμα να τα καταλάβει κανείς. Συνήθιζε να γράφει την υποτιθέμενη «αρειανή ομιλία» σε χαρτί και εν συνεχεία να την μεταφράζει στα γαλλικά, μόνον όταν ήταν σε κατάσταση έκστασης. Παρουσίασε τις ζωγραφιές της, με τα αστικά τοπία και τεκμηρίωνε τις "εμπειρίες" της στον Άρη, τις ανθρωποειδείς μορφές και ωρισμένους κοινωνικούς τρόπους (χαιρετισμούς, κλπ.), των σπιτιών τους, κλπ....

Παρακάτω είναι ένα από τα πολλά σχέδια, που έκανε η Ελένη σχετικά με τα οράματά της:


Και οι χαρακτήρες των γραμμάτων των επικοινωνιών, που μετέφρασε στα γαλλικά:


Υπάρχουν πολλές αναφορές για ανθρώπους που έλαβαν πληροφορίες με «αυτόματη γραφή». Και πολλοί που ισχυρίσθηκαν ότι ήλθαν σε επαφή με νοήμονα όντα, ιδίως στον Άρη.

Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Το 1954, ένας απλός πολίτης, ο George King, ήταν ένας από τους πολλούς (εκείνης της εποχής) που έλεγαν ότι ήλθαν σε επαφή με εξωγήινη νοημοσύνη (συγκεκριμένα από τον Άρη).

Και ο Boriska, το ιδιαίτερο εκείνο αγόρι από την Ρωσία, που έλεγε πως θυμόταν «την προηγούμενη ζωή του στον Άρη».

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΡΗΣ, ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ, ΓΕΝΕΥΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΣΜΙΘ, ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΡΩΣΙΑ, 1894, 1954


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ