Αυστραλοπίθηκος 3.600.000 χρόνων, αποκαλύφθηκε στο κοινό! - βίντεο

Αυστραλοπίθηκος 3.600.000 χρόνων αποκαλύφθηκε στο κοινό!

Πριν από δύο ημέρες, ο Little Foot (Stw 573), ο σχεδόν πλήρης σκελετός του Αυστραλοπίθηκου, 3.670.000 χρόνων, παρουσιάστηκε στο Hominin Vault στο Πανεπιστήμιο of the Witwatersrand’s Evolutionary Studies Institute στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.



Ο Little Foot βρέθηκε το 1994 από τον Ron Clarke, ο οποίος κοίταζε μερικά οστά ζώων από τα σπήλαια Sterkfontein της Νότιας Αφρικής.
Βρήκε 4 τεμαχισμένα οστά της οσφυϊκής και των ποδιών και έστειλε άλλους να αποκαλύψουν εκτενέστερα τα λείψανα. Ο Clarke συνειδητοποίησε ότι βρήκε κάτι πολύ σημαντικό μετά από 20ετή ανασκαφή. Αυτό έδωσε έναν σκελετό που έχει άθικτο περισσότερο από το 90% των οστών του, εκτός από τμήματα των ποδιών, της λεκάνης και των γονάτων του... Κάνοντάς τον, τον πιο πλήρη αρχαίο σκελετό προγόνου του ανθρώπου, παλαιότερου από 1.500.000 χρόνια.
Ο Clarke, μαζί με άλλους διεθνείς εμπειρογνώμονες, θα κυκλοφορήσει σύντομα περισσότερα από 25 επιστημονικά άρθρα σχετικά με την έρευνα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευθούν το προσεχές έτος.



ΠΗΓΗ: Anthropology net, 8.12.2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΟΣ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΝΟΤΙΟΣ, ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΙΔΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΔΗΣ, ΣΠΗΛΑΙΟ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ