Αυστραλοπίθηκος 3.600.000 χρόνων, αποκαλύφθηκε στο κοινό! - βίντεο

Αυστραλοπίθηκος 3.600.000 χρόνων αποκαλύφθηκε στο κοινό!

Πριν από δύο ημέρες, ο Little Foot (Stw 573), ο σχεδόν πλήρης σκελετός του Αυστραλοπίθηκου, 3.670.000 χρόνων, παρουσιάστηκε στο Hominin Vault στο Πανεπιστήμιο of the Witwatersrand’s Evolutionary Studies Institute στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.Ο Little Foot βρέθηκε το 1994 από τον Ron Clarke, ο οποίος κοίταζε μερικά οστά ζώων από τα σπήλαια Sterkfontein της Νότιας Αφρικής.
Βρήκε 4 τεμαχισμένα οστά της οσφυϊκής και των ποδιών και έστειλε άλλους να αποκαλύψουν εκτενέστερα τα λείψανα. Ο Clarke συνειδητοποίησε ότι βρήκε κάτι πολύ σημαντικό μετά από 20ετή ανασκαφή. Αυτό έδωσε έναν σκελετό που έχει άθικτο περισσότερο από το 90% των οστών του, εκτός από τμήματα των ποδιών, της λεκάνης και των γονάτων του... Κάνοντάς τον, τον πιο πλήρη αρχαίο σκελετό προγόνου του ανθρώπου, παλαιότερου από 1.500.000 χρόνια.
Ο Clarke, μαζί με άλλους διεθνείς εμπειρογνώμονες, θα κυκλοφορήσει σύντομα περισσότερα από 25 επιστημονικά άρθρα σχετικά με την έρευνα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευθούν το προσεχές έτος.ΠΗΓΗ: Anthropology net, 8.12.2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΟΣ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΝΟΤΙΟΣ, ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΙΔΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΔΗΣ, ΣΠΗΛΑΙΟ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ